Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Dzień dobry :D

Oj dawno mnie tu nie było, ale ja niestety z tych brakoczasowców :(

Dopiero teraz mam czas zerknąć do netu - ale normalnie urwanie głowy - rok szkony się zaczął i nie wiadomo gdzie łapy włożyć

He, he zapisuje się do "klubiu" :) U nas u starszego rok przedszkolny się zaczął. Przedszkolak wstaje o 6 rano i pada o 20. Z jednej strony dobrze bo niby więcej wieczorem czasu ale z drugiej to dopiero o tej godzinie wyjeżdżaliśmy z budowy a tu teraz trzeba zeby dziecko przed 20 było umyte i po kolacji.

Młodszy natomiast szaleje do 23 :roll:

Ach, i tak źle i tak nie dobrze :(

Lece czytać Wasz dziennik.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry. :D :D

A dlaczego w dzienniku taka cisza hę?

Bo nic się nie dzieje :(

Ale już nadrobiłem zaległości, niestety dzieje się tylko opał na zimę i pewnie za jakieś kilka tygodni właczę piec .... i pewnie tak do zimy nic się już nie będzie dziać.

Teraz priorytet naprawić Doskę - operacja druga na październik umówiona , jak już będzie po i Dosia dojdzie do siebie to wtedy dopiero zaczynam dalsza walkę z budową

Dzień dobry :D

Oj dawno mnie tu nie było, ale ja niestety z tych brakoczasowców :(

Dopiero teraz mam czas zerknąć do netu - ale normalnie urwanie głowy - rok szkony się zaczął i nie wiadomo gdzie łapy włożyć

He, he zapisuje się do "klubiu" :) U nas u starszego rok przedszkolny się zaczął. Przedszkolak wstaje o 6 rano i pada o 20. Z jednej strony dobrze bo niby więcej wieczorem czasu ale z drugiej to dopiero o tej godzinie wyjeżdżaliśmy z budowy a tu teraz trzeba zeby dziecko przed 20 było umyte i po kolacji.

Młodszy natomiast szaleje do 23 :roll:

Ach, i tak źle i tak nie dobrze :(

Lece czytać Wasz dziennik.

Z małym cały dzień jest Dosia a ja pracuje. (ja tylko mam nocne dyżury - karmienie i podawanie smoka) Starszy w sumie z musu musi dorośleć i sam już chodzi do szkoły - sytuacja wymusiła że sam się zaprowadza ;) ale to chyba większy stres dla nas niż dla niego 8)

Problemowe sa bardziej zajęcia dodatkowe , tu go trzeba zawieźć i odebrać - angielski 2 razy w tygodniu i tenis (strasznie chciał się zapisać z kolegą) 2 lub 3 razy .

Dzień dobry. :D :D

A dlaczego w dzienniku taka cisza hę?

Bo nic się nie dzieje :(

Ale już nadrobiłem zaległości, niestety dzieje się tylko opał na zimę i pewnie za jakieś kilka tygodni właczę piec .... i pewnie tak do zimy nic się już nie będzie dziać.

Teraz priorytet naprawić Doskę - operacja druga na październik umówiona , jak już będzie po i Dosia dojdzie do siebie to wtedy dopiero zaczynam dalsza walkę z budową

No tak są inne priorytety, ważniejsze.

Cześć :D

We wrześniu zawsze jest jazda :roll: :wink: Trzeba wszystko na nowo poustawiać, zgrać, i jeszcze mieć czas na wszystko, co normalnie. U mnie odpuszczam sobie ten miesiąc i daje na lekki luz. Pozwalam sprawom, żeby sie same ułożyły. Ale bardzo w tym czasie przestrzegam zasad, które na czas szkoły i przedszkola dzieci posiadają, przed wyjściem zrobić łóżko, przebrać się po powrocie do domu, odrobić lekcje, a dopiero później przyjemności

Cześć :D

We wrześniu zawsze jest jazda :roll: :wink: Trzeba wszystko na nowo poustawiać, zgrać, i jeszcze mieć czas na wszystko, co normalnie. U mnie odpuszczam sobie ten miesiąc i daje na lekki luz. Pozwalam sprawom, żeby sie same ułożyły. Ale bardzo w tym czasie przestrzegam zasad, które na czas szkoły i przedszkola dzieci posiadają, przed wyjściem zrobić łóżko, przebrać się po powrocie do domu, odrobić lekcje, a dopiero później przyjemności

Jejku, ja już mam te etapy z głowy i przyznam szczerze, że nie chcę wracać do dzieciństwa mojego dziecka, wolę jak już jest duża ( ja mam wreszcie wolne - fajrant Afrodytko :)

teraz to sam luzik, co? 8)

Na pewno wychowuje się na większym luzie - przy pierwszym człowiek chciał żeby wszytko było jak pisała Aga TipTop

A przy drugim jest zadowolony że wszytko jest w miarę normalnie i udąło się dziecko wykąpać danego dnia :D

- zresztą same normy "normalności" też się zmieniły.

Teraz z uśmiechem patrzę na takie sprawy jak sterylizatory, gotowanie butelek czy pranie w specjalnych hiperalergicznych proszkach :D A najlepsza po kapieli jest zwykła oliwka Bambino a nie jakieś superaste Oilany.

to prawda....pierwsze dziecko to jednak takie strachy na lachy czasami ;-)

przy drugim mniej sytuacji stresowych....zobaczymy niedługo jak to wygląda przy trzecim 8)

pozdrawiam

PS.

fajnie że termin dla Dosi juz jest - trzymam kciuki :-)

fajnie że termin dla Dosi juz jest - trzymam kciuki :-)

witam wszystkich :)

owszem, termin wyznaczony a Pan doktor dostał motywację by mnie zapamiętać więc myślę, że w okolicach I połowy października pozbędę się problemu...staję się coraz mocniejsza fizycznie ale czuję, że psychika mi siada, mam stresa :o nie wiem jak sobie wytłumaczyć żeby się nie denerwować tym bardziej, że nie mam innego wyjścia jak się poddać tej operacji...a poza tym to jestem na co dzień z moimi "robaczkami"...z Piotrusia jestem bardzo dumna: sam chodzi do szkoły i z niej wraca, odrabia lekcje które tylko sprawdzam i kontroluję, czyta lektury i przynosi dobre oceny, nawet chodzi do sklepu po drobne zakupy, ostatnio uśmialiśmy się do łez bo wysłałam go po sałatę i śmietanę...dźwiga w reklamówce i mówi że strasznie ciężka jest ta sałata, ja zaglądam a tam ....kapusta :o ale teraz juz wie czym się różni sałata od kapusty :lol:

Pawełek za to gaduliński się zrobił, gaworzy na całego...nie wiem, może jaki polityk z niego wyrośnie albo co bo uwielbia towarzystwo i rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać :roll:

tak więc jak to mawia kabaretowy Krzynówek :"staramy się cały czas do przodu " :)

secam - ładne :D :D :D :D :D :D :D

pozdrawiam sobotnio :-)

Taka normalnie "pościelówa" że Hej :D

My sobotnio zaraz na małe zakupy, w tygodniu nie ma czasu - a mleko w proszku i woda mineralna idą jak woda ;) ja nie wiem po kim On ma taki apetyt :D

:lol: u nas też zakupy raczej w soboty :wink:

a dziś jeszcze mecz mamy....bo tak jak Szymek Agi-scur, tak nasz Franek sportuje się 8) nawet tego samego trenera mają, tylko w innych grupach są :wink:

Ty to masz fajnie, u mnie prawie non stop leci TIK-TAK, Fantazja itp. - to tytuły bo autorów nie znam.

Z lepszych kawałków to dzieciaki słuchają "Bo jo Cie kochom" i "Tak, tak, tam w lustrze to niestety ja, tak, tak, ten sam" ale od tego robi mi się nie dobrze :-?

Moją płyte z Shade wcięło :(

Enigma...jejku kiedys miałam pospisywane utwory i artystów /jeszcze z czasów liceum/ których bedę szukać, jak będę mieć neta. W akcie jakiejś głupiej porządkowej wendety wywaliłam. O ja głupia, jakiś rok później mieliśmy neta. A spisywałam to przez ponad 10 lat, same perełki...

Ty to masz fajnie, u mnie prawie non stop leci TIK-TAK, Fantazja itp. - to tytuły bo autorów nie znam.

Z lepszych kawałków to dzieciaki słuchają "Bo jo Cie kochom" i "Tak, tak, tam w lustrze to niestety ja, tak, tak, ten sam" ale od tego robi mi się nie dobrze :-?

Moją płyte z Shade wcięło :(

Rysko - to również nasza ulubiona wykonawczyni - Shade.

Michał powiedział, że jak będziesz grzeczna, to Ci przegra płytkę ( i jak znajdzie drugie dwie - po przeprowadzce, to dostaniesz następne)

My słuchamy co noc od 5 lat do spania ( jak tak mam i tylko przy tym zasnę ) :) :)

Śpiewa pięknie :roll: :roll: