Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo ładnie zrobione :) , podoba mi się :D :D :D :D

A gdzie Pan używał tyle tego silikonu?

namiętnie we wszystkich narożnikach - twierdził ze trzeba w narożnikach bo jak się da fugę to pęka . :roll:

generalnie miał jakiś dziwny autorski pomysł i ponakładał strasznie grubo, musze teraz wyciąć nozykiem i nałożyć po swojemu

i ponakładał strasznie grubo, musze teraz wyciąć nożykiem i nałożyć po swojemu

Ja z Michałem trenowałam usuwanie silikonu i pewnie nie będziesz chciał tego wymieniać do póki nie będziesz musiał. Używaliśmy specjalnego środka do usuwania - trochę pomagało, ale się narobiliśmy jak osiołki. :cry: Spróbuj w miejscu, gdize nie widać, czy na pewno chcesz to robić :wink:

witam wszystkich :D

więc może teraz parę słow ode mnie: kolorystykę wymyśliłam sobie czarno-białą, Pan generalnie zrobił pralnię ładnie z tym że nie powinien tykac się silikonu, narożniki przy ścianach no i ta nieszczęsna obróbka parapetu :evil: , krótko mówiąc sa spaprane i tyle :evil: ale reszta jak dla mnie jest gites :D

pralnia jest jeszcze nie skończona tak naprawdę bo nie jest zamontowana bateria, karnisz i kontakty, no i plafon którego jeszcze nie mam, tak bardzo chciałabym żeby Grzesiu poprawił mi ten silikon :( chociaż tylko w tych najbardziej widocznych miejscach :roll:

mam fajny bajer w postaci zsypu brudnej bielizny do górnej szafki, wiem że to dziwne :roll: chciałam do dolnej ale "szyb zsypowy" zabierał dużo miejsca i na dole miałabym za mało blatu a tak mam i więcej szafek i więcej blatu :D :D :D zsyp na górze będzie wychodził z górnej łazienki więc nie będzie trzeba latać z brudnym praniem (przynajmniej w jedną stronę :wink: )

Sekamki - trzymam kciuki za zdarcie silikonu, bo rozumiem sytuację, gdy się patrzy na coś czo wkur...................rza :)

To Grzesiu drap ten silikon :) :) :)

Jak dzieciaczki :) :)

U mnie w pracy koleżanki córcia starsza się rozchorowała grypę i coś tam bakteryjnego dostała antybiotyk i wyleczyła się, ale wszyscy w domu się od niej zarazili ( matka , ojciec i najmłodsza dziewczynka). Rodzice dali radę, a ta malutka tak się rozchorowała, że zaliczyła szpital. W szpitalu zrobiono padania i okazało isę, że ma AH1 N1 :(, ale już jest dobrze i wyszła ze szpitala. Prawdopodobnie starsza córka przyniosła z przedszkola :(

Sekamki - trzymam kciuki za zdarcie silikonu, bo rozumiem sytuację, gdy się patrzy na coś czo wkur...................rza :)

To Grzesiu drap ten silikon :) :) :)

Jak dzieciaczki :) :)

U mnie w pracy koleżanki córcia starsza się rozchorowała grypę i coś tam bakteryjnego dostała antybiotyk i wyleczyła się, ale wszyscy w domu się od niej zarazili ( matka , ojciec i najmłodsza dziewczynka). Rodzice dali radę, a ta malutka tak się rozchorowała, że zaliczyła szpital. W szpitalu zrobiono padania i okazało isę, że ma AH1 N1 :(, ale już jest dobrze i wyszła ze szpitala. Prawdopodobnie starsza córka przyniosła z przedszkola :(

Dzień dobry

całe szczęście że wszystko już dobrze bo jak zaczęłam czytać tego posta to mi się słabo zrobiło

Dosia- fajnie że wróciłaś

a silikon no cóż Grzesiu na pewno poprawi i będzie tak jak trzeba

dzięki 8)

uwielbiam takie rzeczy wymyślać, tyle że nie umiem ich na papier przenieść ale za to Grześ umie (oj potrafi :D ) więc sie uzupełniamy , ja wymyślam a Grześ mówi mi że to można a tamtego nie ze względów techicznych i rysuje, projekt więc sami stworzyliśmy i z całą reszta też sobie sami chyba poradzimy (tak myslę :roll: )

chłopaki jak to chłopaki, mama wróciła to mi na łeb włażą :wink:

starszy marudzi bo nie chce chodzic na obowiązkowy basen i do lekcji trzeba gonić :evil: wczoraj miał poważna rozmowę o zyciu, może to coś da :roll: musze go cisnąć bo chłopak generalnie jest zdolny tyle że lenia ma, co prawda w domu pomaga i dobre stopnie przynosi ale trzeba go cisnąc i pilnować

a młodszy to wielki chłop, wymaga ciągłego zainteresowania, ładnie już siedzi i zeby chyba będa mu szły bo ślini się "slimak jeden" :wink:

nie wiem czemu nie podchodzi mu jedzonko ze słoiczków, Piotrek to wcinał jak małpa kit a ten nie specjalnie, musi mieć naprawde dzień żeby coś zjeść, lubi mleko i tyle no ale widocznie każde dziecko jest inne :roll:

jak tak piszesz o Piotrku to jakbym Franka mojego widziała :roll: wszystko po najmniejszej linii oporu :-? z Karolką było całkiem inaczej .... ale dziewczynki to chyba ambitniejsze są :wink:

a różnica między naszymi chłopakami tylko taka jest, że mój na basen z chęcią chodzi :lol:

co do Pawełka to wszystko przede mną....Maciek nie skończył jeszcze 3 miesięcy ;-)

witam i już sie poprawiam :D

co do świąt to choinka (a raczej chioneczka czy choinusia bo taka mała) już ubrana, zakupy świąteczne spożywcze nie zrobione za to prezenty prawie już wszystkie wszyscy posiadają tyle że nie popakowane, w tym roku nic nie robię tzn nie lepię uszek, nie piekę ciast itd, wszystko kupuję gotowe...za to mam plany na przyszły rok :o , czego ja nie ulepię w przyszłe święta i co ja nie upiekę i jaką wielką choinkę ubiorę w nowym domciu :wink: zobaczymy co życie pokaże :roll:

Piotruś cały zadowolony z Diablo, kiedy może to gra, no i dzięki temu (bo taki był warunek dostarczenia tejże gry pod poduszkę) nauczył się wreście samemu spać u siebie i nie przychodzi już do nas ( no czasami w nocy jak cos mu się przyśni), dzięki temu, że Piotruś śpi u siebie ja mogę wykorzystać prezent który dostałam od Mikołaja :oops: dzięki czemu Mikołaj jest zadowolony 8), natomiast Mikołaj na razie nie miał czasu wykorzystać swojego prezentu bo "zapiernicza" w pracy i tak będzie miał zapewne aż do samych świąt :-?

za to na budowie praca wre, chłopaki kładą gładzie, zamontowali parapety i czekam jak Grześ będzie miał luz to poprawi mi ten cholerny silikon :evil: w pralni i zrobi tam całą resztę, po nowym roku przymierzam się do położenia ostatniej warstwy ocieplenia na poddaszu i położenia regipsów także dom pomału nabiera charakteru mieszkalnego, mysle że do końca zimy zakończymy te etapy, tym bardziej że między czasie czekają mnie jeszcze chrzciny i trochę spraw zawodowych no a po drodze przecież jest samo życie :roll: