Dosia13 04.01.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 witaj kawika dzisiaj niestety poniedziałek i takich szczęśliwych minek niestety już nie mamy jakaś poświąteczna depresja nas dopadła i Grzesia i mnie mamy wiele wątpliwości i rozmyślamy jak to dalej będzie, co przyniesie nowy rok itd...itp... mnie już czasem siły odmawiaja posłuszeństwa, jestem zmęczona, chciałabym odpocząć a tu prędko odpoczynek się nie zapowiada, dużo się pozmieniało w naszym życiu...ach, takie przemyślenia jakieś mnie dopadły mam nadzieje że minie mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 04.01.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Dosiu - nowy rok to i wiele wątpliwości się rodzi, ale równiez nowe nadziejerok się skończył to i przemyślenia są takie a nie innemimo problemów i wielu przykrości których los nam nie oszczędza nie dajmy się Popatrz jacy jesteście cudowni i tyle razem przeszliście!!! Spójrz na swoje zdjęcie powyżej widzisz jaka jesteś szczęśliwa??? Zobaczysz wszystko będzie dobrze, wszystko się ułoży tak jak tego pragniemy przeciez tyle siły jest w nas (a nawet o tym nie wiedzieliśmy) Nie daj się smuteczkom, przytul się do mężusia ucałuj dzieciaczki a radość wróci ze zdwojoną siłą Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.01.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Dosia i ja przyszłam z dobrym nastawieniem - i chcę Cię tym zarazić wiele przeszliście w zeszłym roku, ale teraz jest już nowy...i na pewno będzie lepszy niż poprzedni ! fotki są śliczne, takie trochę nostalgiczne w kolorze pozdrawiam gorąco całą rodznkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 09.01.2010 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 czesc robaczki troche mnie nie bylo wiec zdaje mala relacje .... Gladzie na budowie prawie skonczone - nasi chlopcy robia ze az milo wiec zadowolony jestem , oni chyba tez bo maja cieple miejsce zeby sie schowac zima wrocilem do zakupow przez internet i za kilka dni prztywioza welne wiec zaczynamy wykanczac skosy na poddaszu. Co do nastroju Dosi to powiem ze poprawia sie proporcjonalnie ze zrobionymi gladziami - wreszcie nie widac spapranych tynkow tylko biale rowniutkie scianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.01.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 wrocilem do zakupow przez internet i za kilka dni prztywioza welne .... Witajcie Temat wełny tez mamy na tapecie. Możesz podać namiar gdzie, co, jak i za ile ??? Mamy krokwie 18cm i wymyśliłem, że dam też 18cm wełny (na pierwszą warstwę, jak się uleży to będzie szczelina wentylacyjna). Czy to dobry pomysł ?? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.01.2010 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 wrocilem do zakupow przez internet i za kilka dni prztywioza welne .... Witajcie Temat wełny tez mamy na tapecie. Możesz podać namiar gdzie, co, jak i za ile ??? Mamy krokwie 18cm i wymyśliłem, że dam też 18cm wełny (na pierwszą warstwę, jak się uleży to będzie szczelina wentylacyjna). Czy to dobry pomysł ?? Pozdrawiamy Czesc Gosiu Wy macie tak jak ja folię wysokoprzepuszczalną więc szczeliny nie trzeba robić, Wiem że "starej daty fachowcy twierdzą ze trzeba- dzwoniłem specjalnie do działów technicznych producentów wełny i się dokładnie dowiadywałem co do technologi - wszyscy zgodnie twierdzą że jeślki jest folia (wysokoprzepuszczalna) to się nie robi Co do wełny to ja też mam krokwie 18 i dałem 18 cm miękkiej wełny "Unimata" jast fajna mięciutka mało odpadów i jedyne co to przy kładzeniu szczypie bo się sypie - układali oczywiście nasi tynkarze całkiem dobrze im poszło - resztę też oni zaraz będą robić Jako drugą warste w poprzek daję też miękką 10 cm proponowali mi "Supermatę " bo niby bardziej ciepła ale bardzo dobra - znalazłem dużo tańszy jakiś niemiecki odpowiednik o zbliżonej przenikalności wyszło cenowo w cenie tańszej "Unimaty" Chciałem przez moment robić tą fajną metodą którą robiła Jola z Melisy czyli 2x5cm ale dałem spokój - koszty i więcej komplikacji - nie mam już siły wszytko wymuszać na ekipach......... wełnę biorę tu http://www.allegro.pl/item868420974_welna_mineralna_schwenk_l_039_100_mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.01.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witaj Grześ! Tu Michał Dzięki za podpowiedzi i pomoc. Chcemy sami (z pomocą szwagra) zrobić to ocieplenie i co chwila 1000 pytań i wątpliwości. Ale damy radę Dziękuje i pozdrawiamy Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 11.01.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 wrocilem do zakupow przez internet i za kilka dni prztywioza welne .... Witajcie Temat wełny tez mamy na tapecie. Możesz podać namiar gdzie, co, jak i za ile ??? Mamy krokwie 18cm i wymyśliłem, że dam też 18cm wełny (na pierwszą warstwę, jak się uleży to będzie szczelina wentylacyjna). Czy to dobry pomysł ?? Pozdrawiamy Czesc Gosiu Wy macie tak jak ja folię wysokoprzepuszczalną więc szczeliny nie trzeba robić, Wiem że "starej daty fachowcy twierdzą ze trzeba- dzwoniłem specjalnie do działów technicznych producentów wełny i się dokładnie dowiadywałem co do technologi - wszyscy zgodnie twierdzą że jeślki jest folia (wysokoprzepuszczalna) to się nie robi Co do wełny to ja też mam krokwie 18 i dałem 18 cm miękkiej wełny "Unimata" jast fajna mięciutka mało odpadów i jedyne co to przy kładzeniu szczypie bo się sypie - układali oczywiście nasi tynkarze całkiem dobrze im poszło - resztę też oni zaraz będą robić Jako drugą warste w poprzek daję też miękką 10 cm proponowali mi "Supermatę " bo niby bardziej ciepła ale bardzo dobra - znalazłem dużo tańszy jakiś niemiecki odpowiednik o zbliżonej przenikalności wyszło cenowo w cenie tańszej "Unimaty" Chciałem przez moment robić tą fajną metodą którą robiła Jola z Melisy czyli 2x5cm ale dałem spokój - koszty i więcej komplikacji - nie mam już siły wszytko wymuszać na ekipach......... wełnę biorę tu http://www.allegro.pl/item868420974_welna_mineralna_schwenk_l_039_100_mm.html Witam Najpierwej to w Nowym Roku duuuuuużo zdrówka Wam życzę, ochoty i siły też, a reszta sama przyjdzie. Zmnieniłam się trochę w cichoczytaczkę z braku czasu ale śledzę, widzę, uśmiechnięte buzie radują serducho Tak czytnęłam o tej wełnie i normalnie jak bym siebie słyszała. Też chcemy dać 18 + 10 Zaraz dam cynka Mojemu że można to pierwsze 18 Unimatą potraktować a drugie 10 z allegro. Nas oczywiście ceny baaardzo urządzają tym bardziej, że mamy tego do ocieplenia 230m2 Orientowaliśmy się cenowo to nam krzyknęli 60zł/m2 później "zlecieli" na 50 ale słyszeliśmy że taka "rozsądna" cena to 40 zł Ile spece od wełny biorą za m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.01.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 zaglądam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 13.01.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 dzień doberek jestem tutaj buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.01.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Dzień Dobry wszytkim - już się melduję i odpisuje (latam z wywalonym jęzorem między praca budową i domem i nie ma czasu nawet zerknąć do netu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 14.01.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 no czesc Braciszku to kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.01.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 .................... Orientowaliśmy się cenowo to nam krzyknęli 60zł/m2 później "zlecieli" na 50 ale słyszeliśmy że taka "rozsądna" cena to 40 zł Ile spece od wełny biorą za m2 ? Ja płacę 30 zł za drugą warstwę wełny (pierwsza już jest ) stelaż, folia regips i zatarcie oraz 3 zł za pomalowanie na biało 1 raz Od poniedziąłku ruszamy z zabudową poddasz - własnie przed chwilą przyjechała wełna http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442784407822.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.01.2010 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 no czesc Braciszku to kiedy przeprowadzka? Cześć Siostrzyczko No ja to bym się zaraz przeprowadził A jak maleńka (dalej maleńka czy maleńki) ?? :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 14.01.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ale jak juz bedzie poddasze zrobione to juz blizej niz dalej Helenka nie jest juz taka malenka 2 kilo juz wazy jeszcze chwile i bedzie z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.01.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A teraz korytarz na parterze ...... i jego pomysł na sufit i oświetlenie - pomysł oczywiście Dosi ja chcałem sie z tego wyłgać ale się nie udało........ a teraz mi się podoba Pomysł był taki (na zdjeciu oczywiście mały szablon który zrobiłem chopakom bo za pieruna nie mogli zrozumieć co wymyśliliśmy ...... http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442774407822.jpg tak bedzie wyglądać oświetlone ( nie wiem jeszcze czym oświetlać wężem czy żarówkami ..... ) http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442764407822.jpg http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442754307622.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.01.2010 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ale jak juz bedzie poddasze zrobione to juz blizej niz dalej Helenka nie jest juz taka malenka 2 kilo juz wazy jeszcze chwile i bedzie z nami Nie uwierzysz ale nie mogę się doczekać :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.01.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A tak wygląda już finalna zabudowa http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442794407822.jpghttp://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442804407822.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.01.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 No proszę, tu się tyle dzieje, a ja powiadomień nie dostaję Ale fajnie u Was się robi, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dosia13 15.01.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 witam wszystkich na wstępie muszę poskarżyć się na Grzesia, zgodnie z umową gdy dom był budowany to musiało być tak jak mężuś chce a teraz kiedy wykończeniówka i miało być tak jak ja chcę , to umowa już jest nieaktualna w domku zaczyna być po domowemu, wszędzie są zrobione gładzie , jest cieplutko i szczerze powiem, że nie chce się z tamtąd wyjeżdżać i wracać do tej ciasnoty chłopaki od poniedziałku zaczynają regipsy na piętrze, więc myślę że chyba już jest bliżej jak dalej jak ja już nie moge się doczekać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts