Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

witaj kawika

dzisiaj niestety poniedziałek i takich szczęśliwych minek niestety już nie mamy :( jakaś poświąteczna depresja nas dopadła i Grzesia i mnie :( mamy wiele wątpliwości i rozmyślamy jak to dalej będzie, co przyniesie nowy rok itd...itp...

mnie już czasem siły odmawiaja posłuszeństwa, jestem zmęczona, chciałabym odpocząć a tu prędko odpoczynek się nie zapowiada, dużo się pozmieniało w naszym życiu...ach, takie przemyślenia jakieś mnie dopadły :roll: mam nadzieje że minie mi :-?

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dosiu - nowy rok to i wiele wątpliwości się rodzi, ale równiez nowe nadzieje

rok się skończył to i przemyślenia są takie a nie inne

mimo problemów i wielu przykrości których los nam nie oszczędza nie dajmy się

Popatrz jacy jesteście cudowni i tyle razem przeszliście!!! Spójrz na swoje zdjęcie powyżej widzisz jaka jesteś szczęśliwa???

Zobaczysz wszystko będzie dobrze, wszystko się ułoży tak jak tego pragniemy przeciez tyle siły jest w nas (a nawet o tym nie wiedzieliśmy)

Nie daj się smuteczkom, przytul się do mężusia ucałuj dzieciaczki a radość wróci ze zdwojoną siłą

Buźka

Dosia

i ja przyszłam z dobrym nastawieniem - i chcę Cię tym zarazić :D :D :D

wiele przeszliście w zeszłym roku, ale teraz jest już nowy...i na pewno będzie lepszy niż poprzedni !

fotki są śliczne, takie trochę nostalgiczne w kolorze :-)

pozdrawiam gorąco całą rodznkę :-)

czesc robaczki :) troche mnie nie bylo wiec zdaje mala relacje .... Gladzie na budowie prawie skonczone - nasi chlopcy robia ze az milo wiec zadowolony jestem , oni chyba tez bo maja cieple miejsce zeby sie schowac zima ;) wrocilem do zakupow przez internet i za kilka dni prztywioza welne wiec zaczynamy wykanczac skosy na poddaszu.

Co do nastroju Dosi to powiem ze poprawia sie proporcjonalnie ze zrobionymi gladziami - wreszcie nie widac spapranych tynkow tylko biale rowniutkie scianki :)

wrocilem do zakupow przez internet i za kilka dni prztywioza welne
....

Witajcie :)

Temat wełny tez mamy na tapecie. Możesz podać namiar gdzie, co, jak i za ile ???

Mamy krokwie 18cm i wymyśliłem, że dam też 18cm wełny (na pierwszą warstwę, jak się uleży to będzie szczelina wentylacyjna).

Czy to dobry pomysł ??

Pozdrawiamy :)

....

Temat wełny tez mamy na tapecie. Możesz podać namiar gdzie, co, jak i za ile ???

Mamy krokwie 18cm i wymyśliłem, że dam też 18cm wełny (na pierwszą warstwę, jak się uleży to będzie szczelina wentylacyjna).

Czy to dobry pomysł ??

Czesc Gosiu

Wy macie tak jak ja folię wysokoprzepuszczalną więc szczeliny nie trzeba robić, Wiem że "starej daty fachowcy twierdzą ze trzeba- dzwoniłem specjalnie do działów technicznych producentów wełny i się dokładnie dowiadywałem co do technologi - wszyscy zgodnie twierdzą że jeślki jest folia (wysokoprzepuszczalna) to się nie robi

Co do wełny to ja też mam krokwie 18 i dałem 18 cm miękkiej wełny "Unimata" jast fajna mięciutka mało odpadów i jedyne co to przy kładzeniu szczypie bo się sypie - układali oczywiście nasi tynkarze ;) całkiem dobrze im poszło - resztę też oni zaraz będą robić

Jako drugą warste w poprzek daję też miękką 10 cm proponowali mi "Supermatę " bo niby bardziej ciepła ale bardzo dobra - znalazłem dużo tańszy jakiś niemiecki odpowiednik o zbliżonej przenikalności wyszło cenowo w cenie tańszej "Unimaty"

Chciałem przez moment robić tą fajną metodą którą robiła Jola z Melisy czyli 2x5cm ale dałem spokój - koszty i więcej komplikacji - nie mam już siły wszytko wymuszać na ekipach.........

wełnę biorę tu http://www.allegro.pl/item868420974_welna_mineralna_schwenk_l_039_100_mm.html

....

Czy to dobry pomysł ??

Czesc Gosiu

Wy macie tak jak ja folię wysokoprzepuszczalną więc szczeliny nie trzeba robić, Wiem że "starej daty fachowcy twierdzą ze trzeba- dzwoniłem specjalnie do działów technicznych producentów wełny i się dokładnie dowiadywałem co do technologi - wszyscy zgodnie twierdzą że jeślki jest folia (wysokoprzepuszczalna) to się nie robi

Co do wełny to ja też mam krokwie 18 i dałem 18 cm miękkiej wełny "Unimata" jast fajna mięciutka mało odpadów i jedyne co to przy kładzeniu szczypie bo się sypie - układali oczywiście nasi tynkarze ;) całkiem dobrze im poszło - resztę też oni zaraz będą robić

Jako drugą warste w poprzek daję też miękką 10 cm proponowali mi "Supermatę " bo niby bardziej ciepła ale bardzo dobra - znalazłem dużo tańszy jakiś niemiecki odpowiednik o zbliżonej przenikalności wyszło cenowo w cenie tańszej "Unimaty"

Chciałem przez moment robić tą fajną metodą którą robiła Jola z Melisy czyli 2x5cm ale dałem spokój - koszty i więcej komplikacji - nie mam już siły wszytko wymuszać na ekipach.........

wełnę biorę tu http://www.allegro.pl/item868420974_welna_mineralna_schwenk_l_039_100_mm.html

Witam :)

Najpierwej to w Nowym Roku duuuuuużo zdrówka Wam życzę, ochoty i siły też, a reszta sama przyjdzie.

Zmnieniłam się trochę w cichoczytaczkę z braku czasu :oops: ale śledzę, widzę, uśmiechnięte buzie radują serducho :)

Tak czytnęłam o tej wełnie i normalnie jak bym siebie słyszała. Też chcemy dać 18 + 10 :D Zaraz dam cynka Mojemu że można to pierwsze 18 Unimatą potraktować a drugie 10 z allegro. Nas oczywiście ceny baaardzo urządzają tym bardziej, że mamy tego do ocieplenia 230m2 :roll:

Orientowaliśmy się cenowo to nam krzyknęli 60zł/m2 później "zlecieli" na 50 ale słyszeliśmy że taka "rozsądna" cena to 40 zł

Ile spece od wełny biorą za m2 ?

....................

Orientowaliśmy się cenowo to nam krzyknęli 60zł/m2 później "zlecieli" na 50 ale słyszeliśmy że taka "rozsądna" cena to 40 zł

Ile spece od wełny biorą za m2 ?

Ja płacę 30 zł za drugą warstwę wełny (pierwsza już jest ) stelaż, folia regips i zatarcie oraz 3 zł za pomalowanie na biało 1 raz

Od poniedziąłku ruszamy z zabudową poddasz - własnie przed chwilą przyjechała wełna

http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442784407822.jpg

A teraz korytarz na parterze ...... i jego pomysł na sufit i oświetlenie - pomysł oczywiście Dosi ;) ja chcałem sie z tego wyłgać ale się nie udało........ a teraz mi się podoba :D

Pomysł był taki

(na zdjeciu oczywiście mały szablon który zrobiłem chopakom bo za pieruna nie mogli zrozumieć co wymyśliliśmy ......

http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442774407822.jpg

tak bedzie wyglądać oświetlone ( nie wiem jeszcze czym oświetlać wężem czy żarówkami ..... )

http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442764407822.jpg

http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5442754307622.jpg

witam wszystkich :D

na wstępie muszę poskarżyć się na Grzesia, zgodnie z umową gdy dom był budowany to musiało być tak jak mężuś chce a teraz kiedy wykończeniówka i miało być tak jak ja chcę , to umowa już jest nieaktualna :evil:

w domku zaczyna być po domowemu, wszędzie są zrobione gładzie , jest cieplutko i szczerze powiem, że nie chce się z tamtąd wyjeżdżać i wracać do tej ciasnoty :(

chłopaki od poniedziałku zaczynają regipsy na piętrze, więc myślę że chyba już jest bliżej jak dalej :D :D :D jak ja już nie moge się doczekać !!!