Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Witam za Meganą przywędrowałam do Was,bo dowiedziałam się,że posiadacie piec LinkDuo. Czy możesz powiedzieć coś o tym piecu zadowolony jesteś z niego,czy jeszcze nie miałeś okazji go wypróbować. My kupiliśmy 15kW z dodatkowym rusztem. Jeśli można to poproszę o zdjęcia tych płytek w nowatorskim sposobie ułożenia:yes:

Mam Ling Duo 25 kw z obrotową retortą

Ogólnie oceniam jako bardzo dobry piec , choć na poczatku miałem sporo problemów.

Problemy były dwa

1. został żle uruchomiony przez serwisanta którego dostałem z firmy gdzie kupiłem czyli Pol-mark - nie był dobrze ustawiony i popodłaczany, od poczatku nie mogłem z nim dojść do ładu. Panowie serwisanci nie mieli o nim pojęcia a pan z Polmarku miał to generalnie w dupie i po moich telefonach stwierdził ze on nic nie jest w stanie zrobić - on piec sprzedał i niech się martwi serwis który jest jeszcze bardziej do dupy we Wrocławiu.

2. Wadą fabryczną tych piecy jest to że niektóre mają za krótki "pazur" od talerza retorty i kilka razy go pchną a potem stają i talerz sobie puka a nie przesuwa sie .

W sumie pół roku walczyłem z nieudolnym serwisem wrocławskim aż się wpiekliłem i wezwałem serwis z Żor, fabryczny. Przyjechało dwóch sympatycznych Panów którzy w godzinę z pieca zrobili mi mistrzostwo swiata. Przespawali pazur który teraz działa, poustawiali w ustawieniach , podłaczyli pogodówkę którą olał poprzedni serwisant (poprzedni serwisant np ustawił mi płytę kamienną za nisko do palenia węglem tak jak na pelet, zle ustawił piec i nie podłaczył pogodówki i podpiął jeden czujnik za dużo)

Tak więc jedyny mankament tego pieca to to że jest słaby serwis we Wrocławiu i okolicach , ale jedyna metoda to że trzeba dzwonić z każdą usterką bezpośrednio do fabryki i oni wysyłaja tego serwisanta którego uważają .

Ale mimo wszytko jestem zadowolony z tego pieca - drugie pół zimy chodził bez zarzutu.

Jest to dobry piec ale skomplikowany i trzeba poznać jego wszystkie "pomysły" np że gdy temperatura pieca spada poniżej 5 stopni to nie pozwoli się uruchomić bo twierdzi że ma uszkodzony czujnik - wystarczy wtedy wyjąć czujkę i zagrzać ja w rękach :D

Edytowane przez secam

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Secamki - drzwi widać ładnie wykonane :)

Podoba mi się też góra przeszklona - daje dużo światła i tak jaśniutko jest - fajowo :)

Cześć Gosiu :)

Cieszę sie ze Ci się Podoba - drzwi białe, nietypowe jak my sami ;) pan mówi że białe to tylko dl aniemców robił bo tam ponoć takie się robi

Światła faktycznie jest bardzo dużo w wiatrołapie - nawet się nie spodziewaliśmy ( a był ciemny)

Choć przyznam się szczeże że to naświetkle to wysżło przez zupełny przypadek - a w sumie przez babol ekipy która zrobiła za wysoko drzwi wejściowe a za nisko drzwi garażowe co zresztą widac na zdjęciach :(

p.s. Kiedy sie wprowadzacie ??

czesc braciszku. piekne dzwi :)

i fajnie miec klucze do wlasnego domku, nie? ;)

Kurcze , klucze do własnego domu są czad :D:D:D

Takie zajefajne uczycie gdy nie trzeba się męczyć z kłódkami tylko przekręcasz i otwierasz "DRZWI" do domu :D - podkreślam DOMU :D:D:D

Pozdrawiamy

PS> jak malutka ?? My się od wczoraj męczymy z poróbą oddania małego do złobka

Jajo już znosimy zeby zamieszkać .........

Już w środku tak fajnie ........... ze można prawie mieszkać ..... no własnie prawie

Trzeba jeszcze ocieplić kupic meble do kuchni i agd , opał - to takie minimum do wprowadzki a najwazniejsze trzeba wymyslić skąd wziąć na to kasę ;(

Secam - hyyy, my też myślimy skąd kasę wziąć, ale bez tych wymienionych rzeczy przeprowadzamy się, to znaczy , że można :) :)

Opał musi być, ale reszta, to może być tymczasowe :)

Właśnie kupiliśmy za 100 zł kuchenkę elektryczną ( tymczasową) :) ;), wygląda jak nówka nie śmigana :)

Ja kupiłem taka turystyczną gazową za 100 zł ma 3 palniki wystarczy dużą butlę podłaczyc

Gdyby nie dzieciaki małe to byśmy się też na materace przeprowadzili -ale z rocznym szkrabem to ciężko bez pewnych spraw

Zobaczymy ciśnie nas strasznie bo tu w obecnym mieszkaniu już nie idzie wytrzymać a do nowego ciągnie

Opał to chyba dopiero we wrześniu kupię - miałem zamawiac przez neta ale pewnie będę woził od tego zdziercy po pół tony