secam 17.06.2010 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Witam za Meganą przywędrowałam do Was,bo dowiedziałam się,że posiadacie piec LinkDuo. Czy możesz powiedzieć coś o tym piecu zadowolony jesteś z niego,czy jeszcze nie miałeś okazji go wypróbować. My kupiliśmy 15kW z dodatkowym rusztem. Jeśli można to poproszę o zdjęcia tych płytek w nowatorskim sposobie ułożenia:yes: Mam Ling Duo 25 kw z obrotową retortą Ogólnie oceniam jako bardzo dobry piec , choć na poczatku miałem sporo problemów. Problemy były dwa 1. został żle uruchomiony przez serwisanta którego dostałem z firmy gdzie kupiłem czyli Pol-mark - nie był dobrze ustawiony i popodłaczany, od poczatku nie mogłem z nim dojść do ładu. Panowie serwisanci nie mieli o nim pojęcia a pan z Polmarku miał to generalnie w dupie i po moich telefonach stwierdził ze on nic nie jest w stanie zrobić - on piec sprzedał i niech się martwi serwis który jest jeszcze bardziej do dupy we Wrocławiu. 2. Wadą fabryczną tych piecy jest to że niektóre mają za krótki "pazur" od talerza retorty i kilka razy go pchną a potem stają i talerz sobie puka a nie przesuwa sie . W sumie pół roku walczyłem z nieudolnym serwisem wrocławskim aż się wpiekliłem i wezwałem serwis z Żor, fabryczny. Przyjechało dwóch sympatycznych Panów którzy w godzinę z pieca zrobili mi mistrzostwo swiata. Przespawali pazur który teraz działa, poustawiali w ustawieniach , podłaczyli pogodówkę którą olał poprzedni serwisant (poprzedni serwisant np ustawił mi płytę kamienną za nisko do palenia węglem tak jak na pelet, zle ustawił piec i nie podłaczył pogodówki i podpiął jeden czujnik za dużo) Tak więc jedyny mankament tego pieca to to że jest słaby serwis we Wrocławiu i okolicach , ale jedyna metoda to że trzeba dzwonić z każdą usterką bezpośrednio do fabryki i oni wysyłaja tego serwisanta którego uważają . Ale mimo wszytko jestem zadowolony z tego pieca - drugie pół zimy chodził bez zarzutu. Jest to dobry piec ale skomplikowany i trzeba poznać jego wszystkie "pomysły" np że gdy temperatura pieca spada poniżej 5 stopni to nie pozwoli się uruchomić bo twierdzi że ma uszkodzony czujnik - wystarczy wtedy wyjąć czujkę i zagrzać ja w rękach Edytowane 17 Czerwca 2010 przez secam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.06.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Pierwsze drzwi do własnego domu http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851125114514.jpg wejściowe http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851135114514.jpg do garażu http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851145114514.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.06.2010 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851155114514.jpg http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851165114514.jpg http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851175114514.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.06.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851185114514.jpg http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851195114514.jpg http://www.albumik.pl/albumy/secam/rozne/5851205214829.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.06.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Secamki - drzwi widać ładnie wykonane Podoba mi się też góra przeszklona - daje dużo światła i tak jaśniutko jest - fajowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.06.2010 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Secamki - drzwi widać ładnie wykonane Podoba mi się też góra przeszklona - daje dużo światła i tak jaśniutko jest - fajowo Cześć Gosiu Cieszę sie ze Ci się Podoba - drzwi białe, nietypowe jak my sami pan mówi że białe to tylko dl aniemców robił bo tam ponoć takie się robi Światła faktycznie jest bardzo dużo w wiatrołapie - nawet się nie spodziewaliśmy ( a był ciemny) Choć przyznam się szczeże że to naświetkle to wysżło przez zupełny przypadek - a w sumie przez babol ekipy która zrobiła za wysoko drzwi wejściowe a za nisko drzwi garażowe co zresztą widac na zdjęciach p.s. Kiedy sie wprowadzacie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 29.06.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Hej:) drzwi rzeczywiście nietypowe kolorystycznie Podoba mi sie ten pasek niematowego szkła w oszkleniu drzwi. Wygląda jak by był srebrny Ładne, zgrabne no i fajne ze nietypowe Łatwiej będzie Was zlokalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.06.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Hej:) drzwi rzeczywiście nietypowe kolorystycznie Podoba mi sie ten pasek niematowego szkła w oszkleniu drzwi. Wygląda jak by był srebrny Ładne, zgrabne no i fajne ze nietypowe Łatwiej będzie Was zlokalizować Ty nie musisz lokalizować piszesz dzwonisz i jestes zaproszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 29.06.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Z góry bardzo dziękuję - A bramę już macie ? Tak pytam, z ciekawości czy załapał sie Pan z ESTER-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.06.2010 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Z góry bardzo dziękuję - A bramę już macie ? Tak pytam, z ciekawości czy załapał sie Pan z ESTER-a. Nie jeszcze nie, na bramę nie ma kasy, czekamy ........ Pan z Ester najtańszy i chyba na nim się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.06.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 czesc braciszku. piekne dzwi i fajnie miec klucze do wlasnego domku, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.06.2010 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 czesc braciszku. piekne dzwi i fajnie miec klucze do wlasnego domku, nie? Kurcze , klucze do własnego domu są czad :D:D Takie zajefajne uczycie gdy nie trzeba się męczyć z kłódkami tylko przekręcasz i otwierasz "DRZWI" do domu - podkreślam DOMU :D:D Pozdrawiamy PS> jak malutka ?? My się od wczoraj męczymy z poróbą oddania małego do złobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 30.06.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 hejka sliczne drzwi no proszę i już niedługo przeprowadzka będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.06.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Jajo już znosimy zeby zamieszkać ......... Już w środku tak fajnie ........... ze można prawie mieszkać ..... no własnie prawie Trzeba jeszcze ocieplić kupic meble do kuchni i agd , opał - to takie minimum do wprowadzki a najwazniejsze trzeba wymyslić skąd wziąć na to kasę ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.06.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Secam - hyyy, my też myślimy skąd kasę wziąć, ale bez tych wymienionych rzeczy przeprowadzamy się, to znaczy , że można :) Opał musi być, ale reszta, to może być tymczasowe Właśnie kupiliśmy za 100 zł kuchenkę elektryczną ( tymczasową) , wygląda jak nówka nie śmigana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 01.07.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 ja zawsze twierdziłam że można się wprowadzać byle łązienka była i kuchnia a sopanie no cóż na materacach na podłodze też można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.07.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 juz do złobka? Hela swietnie, wlasnie ubralam jej stroj kapielowy i idziemy na basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.07.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Secam - hyyy, my też myślimy skąd kasę wziąć, ale bez tych wymienionych rzeczy przeprowadzamy się, to znaczy , że można :) Opał musi być, ale reszta, to może być tymczasowe Właśnie kupiliśmy za 100 zł kuchenkę elektryczną ( tymczasową) , wygląda jak nówka nie śmigana Ja kupiłem taka turystyczną gazową za 100 zł ma 3 palniki wystarczy dużą butlę podłaczyc Gdyby nie dzieciaki małe to byśmy się też na materace przeprowadzili -ale z rocznym szkrabem to ciężko bez pewnych spraw Zobaczymy ciśnie nas strasznie bo tu w obecnym mieszkaniu już nie idzie wytrzymać a do nowego ciągnie Opał to chyba dopiero we wrześniu kupię - miałem zamawiac przez neta ale pewnie będę woził od tego zdziercy po pół tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.07.2010 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 ja zawsze twierdziłam że można się wprowadzać byle łązienka była i kuchnia a sopanie no cóż na materacach na podłodze też można Zaraz to wydrukuję i pokażę Dosi - ona nie chce bez kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.07.2010 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 juz do złobka? Hela swietnie, wlasnie ubralam jej stroj kapielowy i idziemy na basen Strój kapielowy :D:D:D Chyba taka pieluszkę basenową Super zazdraszczam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts