Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
Secam - Ostatnio widziałam ogłoszenie że ekogroszek tona 490 zł -tel- 600674884

teraz lato to mało kto kupuje i na dodatek suchy , to może warto byłoby kupić?

Przymierzamy się, żeby teraz kupić worek i zobaczyć, czy dobrze sę pali ( podgrzejemy wodę) i mieć to z głowy.

Że suchy ekogroszek to bym tak nie ufała. Do nas latem przyjechali i z miału się lała woda /znaczy zlany był porządnie i wagę woda podwyższała/

A kupowanie "na próbę" to dobry pomysł, ale trzeba pamiętać z której hołdy się bierze.

U Grześka to się wszystko dobrze Pali ;-)

Jak się zaprze to wodą naPalić potrafi

Pozdrav

Ja ten patent chętnie przygarnę:) byle w domku ciepło było i woda też.

Witam i pozdrawiam

Cześć wszystkim

:)

Pozdrawiam Afrodytko - jak samopoczucie ?? lepiej ??

Też bym chciał umieć tak palić jak pisze Trabi ;)

Co do węgla o którym pisze Megan to faktycznie cena bardzo dobra ale boję się jak z jakością

Sprawdzałaś może Meganko - braliście od niego ??

Ja za jakieś dwa tygodnie muszę kupić bo to ostatni dzwonek. - a cena w miejscach gdzie do tąd brałem to 800-820 zł za dobrej jakości węgiel

Przeraza mnie nadchodząca zima - oby nie była taka mroźna jak ostatnia - nie zdążę ocieplić przed zimą i trzeba będzie znowu wegetować bez ocieplenia ;(

Grzesiu - Dzwoniłam i dowiedziałam się, że to eko-groszek z Czech, pewnie gorszej jakości, bo nie wierzę, że taki tani, a dobry.

Jeszcze nie kupowaliśmy, teraz przeprowadzka była i na nic czasu nie mieliśmy i chyba jeszcze długo nie będziemy mieć hehehe

JUŻ MIESZKACIE :D:D !!

Fajnie macie :D

Postaramy się do Was (zamieszkujących) dołączyć jak najszybciej - optymistycznie koncówka tego roku, może się uda :D

Ja węgiel muszę kupic lada moment , ale chyba wezmę na tęczowej bo mają małe auto i podjedzie pod same drzwi więc nie będę musiał wnosić węgla tylko wózkiem wjadę na palecie , ostatnia cena po 840 zł :(

840 zł, ojej strasznie drogo. Ja też widziałam reklamę gdzieś koło nas po 400z groszami. Jak będę przejeżdżać i zobaczę zanotuję telefon.Pozdrawiam.

Trochę się boją groszku za 400 zł

w większości wypadków to mielony zwykły wegiel - a potem się zawleczki zrywają i same problemy

w tamtym roku spaliłem trochę ponad 4 tony więc jak na sezon nawet po cenie ponad 800 zł to nie tak drogo

Nie no, z butli to porażka. Ja mam miejski. A kosztowało mnie, za sezon też ok 3 tys. ale temperatura 20 stopni przez cała dobę, no i w tym grzanie wody i kuchenka gazowa

A mówią, że ytong jednowarstwowa ściana trzeba dodatkowo ocieplić. My jednak nie będziemy dawać styro. Koszty nas nie zabiły, a przecież ubiegła zima była wyjątkowa. Mam nadzieję.

Nie no, z butli to porażka. Ja mam miejski. A kosztowało mnie, za sezon też ok 3 tys. ale temperatura 20 stopni przez cała dobę, no i w tym grzanie wody i kuchenka gazowa

A mówią, że ytong jednowarstwowa ściana trzeba dodatkowo ocieplić. My jednak nie będziemy dawać styro. Koszty nas nie zabiły, a przecież ubiegła zima była wyjątkowa. Mam nadzieję.

To nam wyszło za wegiel tyle samo za zesżły rok

a nie ocieplony dom , tylko jedna warstwa wełny brak drzwi i mnustwo sczelin :) więc wynik niejest zły , zobaczymy ile w tym roku zużyjemy,

Secam - w Suchym Dworze pytaliśmy i jest po 760 zł. paliliśmy i nie był najgorszy.

My suszyliśmy mury ( tynki), wylewki, góra nieocieplona) i spaliliśmy około 3,5 ton. Myślę, że to też nie najgorzej, jak na suszenie i ziąb na dworze - wyjątkowa zima, a eko-groszek kupowaliśmy po 860 dwie tony i resztę trochę taniej. Zobaczymy ile pójdzie teraz. mam nadzieję, że nie aż tak dużo :)

Dziękujemy i czekamy teraz na Was :)

Edytowane przez Megana

Nie jeszcze nie, na bramę nie ma kasy, czekamy ........

Pan z Ester najtańszy i chyba na nim się skończy

cześć Secamku,

a wiecie może coś więcej na temat tej firmy, bo z ich strony niewiele można się dowiedzieć. My też planujemy zakup bramy i właśnie zaczynamy się rozglądać.

Czasem was podczytuję, tylko na pisanie niewiele czasu :(. W każdym razie pozdrawiamy gorąco :)

cześć Secamku,

a wiecie może coś więcej na temat tej firmy, bo z ich strony niewiele można się dowiedzieć. My też planujemy zakup bramy i właśnie zaczynamy się rozglądać.

Czasem was podczytuję, tylko na pisanie niewiele czasu :(. W każdym razie pozdrawiamy gorąco :)

Cześć Smiejuski miło Was czytać :)

My tez coraz rzadziej na forum. Wykończeniówka zabiera masę czasu i świadomość rychłej wprowadzki napędza siedzenie na budowie z pędzlem lub latania za "pierdołkami.

Co do Estera to doświadczenia wielkiego nie mam - wiem tyle ze to mały lokalny producent robią z paneli jakiejść dużej firmy , już nie pamiętam jakiej - ponoć jedna tylko robi na polskę. Był przedstawiciel - wrazenie nie najgorsze - od 1-10 miałem 8 ;)

Fakt jest taki ze sa tańsi bardzo sporo od wszytkich pozostałych i robią bramy na wymiar a nie tylko standardowe wymiary. Ryska pisała wcześniej ze ją ma i jest zadowolona

Dobry wieczór wszystkim!

Nie ma casu, nie ma casu - ja tu zajrzałem niby przypadkiem a tu takie rewolucje !!! Secamy deklarują termin przeprowadzki, Megany mieszkają - świat się kończy !!!

U nas dzieje się dużo, ale prawdopodobnie powiększymy skład osobowy jeszcze w bloku. Choć niewiele brakuje, to jednak wprowadzanie mikruska do mimo wszystko zapylonego jeszcze domu to nie najlepszy pomysł.

Bramowe tematy się pojawiają więc dorzucę swój kontakt - firma Romis z Dzierżoniowa - mam od nich Normstahla z napędem Beninca - oferowali też Wiśniowskiego. Mieli najlepsze ceny ze wszystkich zapytanych - włącznie z forumowymi polecanymi firmami z rabatem na hasło ;-)

My się bijemy z tematem drzwi wewnętrznych - iść po bandzie z laminatem na plastrze miodu czy jednak kupić drewniane, fornirowane czy inne lepsze. Brat mieszka już rok z jednymi drzwiami do dolnego kibelka i zasłonką w górnym i ciuła na lepsze.

Jeśli macie jakieś typy to piszcie. Może jutro pojedziemy do impro na karmelkową. Może tam coś nam doradzą.

Pozdrav