Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Trzymamy, trzymamy, bo też myślę o zmówieniu u niech, tak więc Twoja opinia jest bardzo cenna.

Coś kurczaki słabo trzymaliście te kciuki, rączki były potrzebne do pracy, co ? ;)

Brama, po prawie miesiącu, została naprawiona przez mojego męża. Stwierdzam, że kiepsko działa serwis w tej firmie - nawet bardzo kiepsko.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i tak właśnie niektóre firmy wyrabiają sobie opinię. No cóż, widać stać ich na stratę potencjalnych klientów.

Co do drzwi, Trabi to wiesz, że prowizorki są najtrwalsze. My mamy fornirowane. Jakoś te okleinowane nie bardzo wyglądają.

Edytowane przez Jola z Melisy

Cześć RObaczki ;)

Tu mi takie wieści piszą a powiedomien ni ma :(

odpowiadam co następuje :

BRAMA

Wiec co do bramy, to potwierdzam to co mówi Ryska - mnie mówiła to samo :D:D:D

Mówiła gdy wybieraliśmy wspólnie "kryształowe" żyrandole w Castoramie - wiecie takie po 90 groszy :D

(się spotkaliśmy na zakupkach przypadkiem)

DRZWI WEW

Drzwi zamówilismy w tym miesiącu - montaż ma być we wrzesniu, kryterium zakupu - cena ;)

Drzwi - zwykłe okleinowane bez okliny - Porta - taki standardowy model z 6 poziomymi wąskimy szybkami - kolor ciemny dąb + ościeznice regulowane z montarzem klamką i nawieiewami łazienkowymi - cena dokładnie 1000 zł sztuka . |Zamówione na karmelkowej u Doleckiego - mała firemka ale dobra cena i obsługa - mamy już od niego parapety.

Co do przeprowadzki - strasznie nm się właczyło przeprowadzanie się jak najszybciej.

Jedymnie nas powstrzymuje najmłodszy - bo z rocznym szkrabem ciężko w budowlanych warunkach.

Obecnie robi się dolna łazienka , We wnętrzu brakuje jeszcze mebli kuchennych i osprzętu oraz kominka - reszta parteru prawie gotowa :)

Od kilku tygodni maluję i zakładam gniazdka :) jestem już za połowa, zrobiłem ponadto zabudowę schodów na piętro -- planujemy zasiedlić tylko parter więc zabudowałem klatkę schodową zeby ciepło nie uciekało

Grześ co to za żyrandole ? Teraz własnie tylko na takie po 90 gr mnie stać.

Cześć Jolu - dokłądnie takie :D

http://www.hurtownia.win.pl/images/img_sr/s-oprawka_E27_CP800.jpg

Śmialiśmy się jeszcze z Ryskami że mozna w ikei dokupić klosz papierowy za jakieś 9 złotych i da się zyć :D

• 5 weeks później...
Grześ, co tam u Was, odezwij się!

A u nas jak to zwykle problemy,

skończyliśmy właśnie łazienkę i okazało się ze mamy zabetonowany odpływ od umywalki - czyli ciąg dalszy p..... tynkarzy :(

za kilka dni przyjedzie hydraulik i będziemy się próbowali dostac do tej rury od strony kuchni żeby nie rozkuwać nowej łazienki

Jak to zrobimy to praktycznie wszytko gotowe do przeprowadzki - oczywiście na puste sciany bo mebli ani agd nie mamy :)

O rany, ale jazda :(

A łazienka pewnie zrobiona prawie na gotowo, tylko umywalka została do zamontowania ?

My jedziemy na starych meblach, nowe to za kilka lat ..... nie od razu Kraków zbudowano, czy jakoś tak :)

Ostatnio nocowali u nas znajomi i stwierdzili że bardzo czuli się jak na wakacjach, bo te nasze meble trochę tak pachniały :oops: a one troszkę dają no ... stęchlizną, bo przeleżały całą zimę w garażu, a w takich domkach letniskowych właśnie jakoś tak "pachnie" :roll:

O rany, ale jazda :(

A łazienka pewnie zrobiona prawie na gotowo, tylko umywalka została do zamontowania ?

My jedziemy na starych meblach, nowe to za kilka lat ..... nie od razu Kraków zbudowano, czy jakoś tak :)

Ostatnio nocowali u nas znajomi i stwierdzili że bardzo czuli się jak na wakacjach, bo te nasze meble trochę tak pachniały :oops: a one troszkę dają no ... stęchlizną, bo przeleżały całą zimę w garażu, a w takich domkach letniskowych właśnie jakoś tak "pachnie" :roll:

Rysko

Łazienka wyszła po prosu ZAJEBISCIE :D:D:D

jest cała skończona tylko zdjeliśmy umywalkę bo trzeba bedzie kuć z drugiej strony sciany zeby nie zniszczyć łazienki

na szczęscie jest tam dostęp od kuchni za meblami więc można zrobic małą inwazję

Pan Staszek zrobił po prostu mistrzostwo swiata z łazienką - zrobię moze potem zdjecie to wstawię wieczorem

My nie bardzo mamy co zabrać bo na metrażu gdzie mieszkamy (45m) to umeblowalismy starymi meblami jeden pokój i na więcej nie starczyło :)

Kuchnia chyba stanie z ikei bo tam łatwo dostać kredyt

Grześ nie martw się, my mieszkamy już od ponad roku, a dopiero wczoraj opróżnialiśmy kartony z książkami. Nadal nie mamy kominka, górnej łazienki i wielu innych rzeczy. Ale nic to, mieszka się cudownie i w życiu nie wróciłabym na stare śmieci. Przeprowadzajcie się jak najszybciej. No i też czekam na te fotki.

Grześ nie martw się, my mieszkamy już od ponad roku, a dopiero wczoraj opróżnialiśmy kartony z książkami. Nadal nie mamy kominka, górnej łazienki i wielu innych rzeczy. Ale nic to, mieszka się cudownie i w życiu nie wróciłabym na stare śmieci. Przeprowadzajcie się jak najszybciej. No i też czekam na te fotki.

Julu mieszka się cudownie , wiem bo kilka dni temu mieliśmy próbną noc :D - i to całą czwórką :D i było zajefajnie, spaliśmy sobie wszyscy w jednym pokoju Dosia z małym na łózku a ja z starszym na materacu na ziemi, Poranek był cudny ta przestrzeń , powietrze równomierna temperatura .... achhhhhh bajka, jedyne ze z powodu braku kuchni , stołu i kompletu do siedzenia były małe problemy z funkcjonalnoscią (szczególnie przy tym małym ) . Ale ogólnie to mieszkanie tam jest super :D:D:D

Jolu, potwierdzam mieszka się super :)

Grzesiu, a Ty co się nie chwalisz pierwszą nocką w domku?

:)

NO WŁASNIE SIĘ CHWALĘ :)

Kurcze brakuje tylko kuchni i mieszkamy .........

na razie takie byle jakie z komórki

http://www.albumik.pl/albumy/secam/cosie/6001204453988.jpg

http://www.albumik.pl/albumy/secam/cosie/6001170753303.jpg

Łał, super łazienka !!!! I ten pisuar, no tak jak trzech chłopa w domu ..... :) i żyrandol, lustro, same cudeńka - ślicznie!

Rzeczywiście łazienkę macie ZAJEBISTĄ !

To teraz zdradź co to macie na ścianie w łazience.

No i gratuluje odwagi spędzenia nocki w domu!

Kurcze mam wrażenie, że wprowadzicie się dopiero jak skarpetki w szufladach będą poukładane.

Łał, super łazienka !!!! I ten pisuar, no tak jak trzech chłopa w domu ..... :) i żyrandol, lustro, same cudeńka - ślicznie!

Rzeczywiście łazienkę macie ZAJEBISTĄ !

To teraz zdradź co to macie na ścianie w łazience.

No i gratuluje odwagi spędzenia nocki w domu!

Kurcze mam wrażenie, że wprowadzicie się dopiero jak skarpetki w szufladach będą poukładane.

Musicie przyjechać sami zobaczyć :)

Secamy, łazieneczka gotowa, to teraz szybko kuchnie i wprowadzacie się :)

Ale święta Bożego Narodzenia to już w domku spędzacie? :)

Gosiu, Wąłsnie wczoraj w nocy padła decyzja że szybko będziemy sasiadami :D , kupujemy najtańszą byle jakie prowizorycznę szafki kuchenne i reszte gratów przewozimy z obecnego domu ....... i mieszkamy :) resztę się bedzie wykańczać na miejscu.

(oczywiście najpierw muszę naprawić rurę kanalizacyjną )