Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Grześ - spoko dacie radę :) Lepiej teraz coby do zimy "okrzepnąć" na wsi ;-) :)

Przy okazji - opał (ekogroszek i drewno do kominka) już kupowałeś ?

Pozdrawiam

Michał

Tak, mam jedno i drugie

wegla tylko 3 tony ale jak by co dokupię trochę później jak bedzie kasa

kupowałem u tego pieruna z tęczowej muszę gdzieś poszukać taniej

Grześ na co Wy czekacie? Bez kominka można żyć. Szybko tylko organizuj tę kuchnię i przeprowadzka do nowego, WŁASNEGO domu. Nie mając niebotycznych rat kredytu, w miarę łatwo sukcesywnie coś nowego dokupywać. My tak robimy. W jednym miesiącu meble do łazienki, w następnym biblioteka, w kolejnym stół itp. A domek macie śliczny, że o Pawełku nie wspomnę. Miodzio!

Grześ na co Wy czekacie? Bez kominka można żyć. Szybko tylko organizuj tę kuchnię i przeprowadzka do nowego, WŁASNEGO domu. Nie mając niebotycznych rat kredytu, w miarę łatwo sukcesywnie coś nowego dokupywać. My tak robimy. W jednym miesiącu meble do łazienki, w następnym biblioteka, w kolejnym stół itp. A domek macie śliczny, że o Pawełku nie wspomnę. Miodzio!

Na kuchnię Jolu czekamy :)

W naszej sytuacji z małym bąblem to trudniejsze

o 8 rano włacza się syrena i natychmiast trzeba ciepłe mleczko :) w minutę , starszy to by jeszcze zrozumiał warunki polowe

Poza tym etap wyciągania wszytkiego z szuflad szafek i innych otworów :)

Nie da się bez mebli kuchennych - teraz szukamy kogoś kto nam skleci kuchnię w rozsądnej cenie , sprzet to sobie weźniemy potem na raty z jakiegoś marketu

Tak więc czekamy tylko na meble

kominek bedziemy robić już w trakcie mieszkania

z dziećmi to nie takie proste, Piotrek aby przeszedł bezboleśnie przeprowadzkę to musi mieć kawałek swojego kąta do nauki a Paweł swoje łóżeczko i mleczko, łazienka jest skończona więc będzie gdzie się umyć, tyle że nie ma na czym ugotować a bez tego czteroosobowa rodzina może mieć problem, kominek też dobrze byłoby mieć bo nie mamy ocieplenia ale to już chyba po przeprowadzce

ja powiem szczerze najbardziej boje sie strony organizacyjnej, Paweł teraz byc może pójdzie do żłobka, nie wiem jak to wszystko ogarnąć organizacyjnie, Piotrek szkoła i zajęcia dodatkowe, masakra !!! po prostu mam stracha i tyle...