Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Ja tez do roboty rano

Wstaję 6.20 i sniadanko o wschodzących promieniach słoneczka - bajka, potem do pracy 10 minut i jestem na miejscu .

Tylko pozazdrościć :)

My wstajemy dużo wcześniej :( ale za to po 15,00 jestem w domku :)

Fajnie czytać, że daliście radę z tą przeprwadzką ;) i że nie taki diabeł straszny jak go malują :D

A jak kuchnia? Wybraliście wykonawcę, czy nie było czasu na to ?

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tylko pozazdrościć :)

My wstajemy dużo wcześniej :( ale za to po 15,00 jestem w domku :)

Fajnie czytać, że daliście radę z tą przeprwadzką ;) i że nie taki diabeł straszny jak go malują :D

A jak kuchnia? Wybraliście wykonawcę, czy nie było czasu na to ?

Tak wybraliśmy

Było ich chyba z 6

co kolejny to nowe pomysły :( no i ceny

Ale staneło na Meblach od Liliany Gawinowej tej którą kiedyś na forum mocno polecali (jeszcze za oich starych czasów )

Meble moze bez jakichś strasznych wodotrysków typu matalowe ( z blachy) wykończenia itp ale za to tańsze o 5000 od innych.

Oczywiście z Cargiem dużym, małym i szufladami systemowymi i ma nam fajnie obudoować lodówkę ta wolnostojącą i zrobić ładne zakończenie narożną szafką z witryną szklaną i barek wg naszego szalonego pomysłu z asymetryczną nogą :)

Zobaczymy jak to wyjdzie mają montować przed swietami w grudniu

I kilka dni tenu zamówiliśmy kominek ma być w listopadzie

na razie wygląda tak :D

http://www.albumik.pl/albumy/secam/cosie/6049093957935.jpg

http://www.albumik.pl/albumy/secam/cosie/6049103957935.jpg

i znalazłem na allegro gościa który robi fajne meble do jadalni dużo taniej niz w domarze

http://allegro.pl/nowosc-tanie-nowe-i-ladne-krzesla-stol-i1271701815.html

a teraz kilka słów ode mnie :)

mieszka się cudnie, wiadomo że jest inaczej niż w mieście, ja się szybciej zaklimatyzowałam bo to moja nie pierwsza przeprowadzka a poza tym wakacje w dzieciństwie na wsi (a raczej mini miasteczku) ułatwiły klimatyzację :) kocham takie klimaty ;)

domek ma fantastyczna przestrzeń (co prawda przez pierwsze dwa dni bolały mnie nogi od tych większych metraży i latania po nich), przeszklenia tez jak u Joli super nagrzewają pomieszczenia i te widoki, przyroda na wyciągnięcie ręki, powiedzmy że jestesmy na etapie wypakowywania ostatnich kartonów, część kartonów poszła na piętro i będzie rozpakowywana w trakcie, dzięci tutaj lepiej śpią, Piotrek nie przyłazi już do nas, mówi że nic złego mu się nie śni, mówi że wanna jest extra, robi sobie kąpiele pełne piany, ciepła podłoga dla dzieciaków super się sprawdza

Gala miała doła ze 3 dni, troche piszczała i była smutna ale teraz wróciła już do szczekania na wszystkich i wszystko (koty, bażanty i inne stworzenia)

jak na razie więcej plusów niż minusów (muchy)

reszta w trakcie życia i mieszkania tutaj

• 3 weeks później...
Dawno, dawno temu ...Prawie razem rozpoczynaliśmy budowę tych naszych pięknych "pod Grabami" i prawie razem teraz się do nich wprowadzamy...Gratuluję Wam i życzę samych słonecznych poranków, spokojnych nocy, a pomiędzy nimi niech będą tylko dobre dni...Pozdrawiam i idę pakować następne kartony do przeprowadzki:-) EWA_

Dziekujemy Ewo za życzenia

Tobie życzę szybkiej przeprowadzki i cieszenia się naprawdę "zaj...efajnym " :D domem

Po 3 tygodniach zycia z Grabem zaczynam się go uczyć i kochac :D naprawdę swietnie się mieszka (choć jeszcze prowizorycznie) :)

Chyba zaczynam pomału łapać "klimat" , już powoli rozważam robienie domowych naleweczek i weków :D

Ale fajnie macie z tym kominkiem. U mnie nadal są pilniejsze potrzeby. Nie wiem kiedy się doczekam. A najgorsze, że moja sauna jest na samym końcu listy. Możesz napisać na jaki wkład się zdecydowaliście?

CHEMINNES PHILIPE

http://www.stylart.eu/modules/free_files/thumbImage.php?src=mod_products/products/85/pr_image_85.jpg&width=350&height=352&compress=100&show_blank=1&watermark=watermark_small.gif

To gratuluję, może jakieś zdjęcie wrzuisz u mnie w komentarzach?

Widzę, że twojego dziennika, ani komentarzy to już nie ma :(

My się łamiemy, z jednej strony szkoda kasy, a z drugiej Michał sam to się zajedzie ,

na dodatek nie mamy rusztowań i chyba będziemy musieli kogoś wziąć - niestety. :(

Gosia, to niebezpieczna robota i zajmuje kupę czasu. Ale, niestety zlecając ją, trzeba sporo zapłacić. U nas to długo trwa, bo nie robią cały czas tylko w wolnych chwilach i sama wiesz "jak dla siebie". A co do dziennika, to nigdy go nie prowadziłam. Zresztą nie nauczyłam się nawet wklejać zdjęć.

Gosia, to niebezpieczna robota i zajmuje kupę czasu. Ale, niestety zlecając ją, trzeba sporo zapłacić. U nas to długo trwa, bo nie robią cały czas tylko w wolnych chwilach i sama wiesz "jak dla siebie". A co do dziennika, to nigdy go nie prowadziłam. Zresztą nie nauczyłam się nawet wklejać zdjęć.

Dlatego my robimy podbitkę tynkowaną razem ze scianami

Spokój na wiele lat i za jednym zamachem robią z ociepleniem

Dlatego my robimy podbitkę tynkowaną razem ze scianami

Spokój na wiele lat i za jednym zamachem robią z ociepleniem