secam 04.12.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 KrysiaG - jeżeli można, to z racji mieszkania w tej samej wsi z Secamem się podłączę do dyskusji. Mamy trochę inny piec na ekogroszek ale jest bardzo podobny do Secamowego. U nas sąsiaduje z naszą sypialnią przez ścianę konstrukcyjną (25cm + tynki). Piec stoi na podkładkach z gumy bo też obawialiśmy się hałasu. I jest tak : słychać podajnik (szum) i czasami (dość często) "stękanie" gdy podajnik trafia na większy kawałek węgla lub taki który się źle ułożył w slimaku. Poza tym czasem słychać pompowanie wody ogrzewającej CWU - słychać pompę, zawór zwrotny, a czasem słychać bardzo głośno jak są problemy z odpowietrzeniem układu (z tym to mam ból bo jest dłuższy czas OK, później głośno a później samo z siebie cichnie). Akurat to pompowanie jest bardzo słyszalne bo rury i pompa itp. są mocowane do tej właśnie sciany. U nas słychać też pompę podłogówki . Fakt że rozdzielacz jest na korytarzu. Prawdopodobnie pompy które miały być dobre i tanie są za tanie. Pompa podłogówki mnie wkurza bo jak w domu jest cicho to ją słyszę. Ja śpię w dowolnych warunkach ale moja Małgosia ma z tymi hałasami problem. Reasumując - na 100% będzie słychać pracę pieca przez ściankę działową. Jak Ci jakiś "fachowiec" będzie opowiadał, że to nie prawda (nasi tak oczywiście zapewniali) to zapytaj go czy mieszka w takim domu i z takim ogrzewaniem. Inaczej jest jak wchodzisz do domu w którym coś się dzieje, ruch i hałas, a inaczej gdy wieczorem chcesz poczytać albo po prostu posiedzieć w ciszy. Ale z tym da się żyć Pozdrawiam Michał Dobrze Michał prawi scianka działowa przenosi dzwięki mnie to nie przeszkadza bo jak pisałem mam z kotłownią wspólna scianę pralni potem łazienkę i dopiero reszt pomieszczeń mieszkalnych których spimy. Piec stoi bez podkładek. Faktycznie cichutki szum wody pynącej przez grzejniki słychać ale tylko nocy w całkowitej ciszy, ale ja to akurat lubię - to taki system sprawdzania ze wszytko działa. zresztą inne żeczy też słychać , lodówkę, drewno strzelające w kominku , psa co się wierci w koszu A na kotłownie w sytuacji Krysi to chyba jedyna rada : podkładki, wszystkie rury i instalacje na scianie z boku a nie działowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 04.12.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Dziękuję Wam za tak wyczerpujące odpowiedzi. Pozdrawiam K.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 05.12.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Secam,Dosia,Megana zapraszam Was do mojej galerii pod nazwą " Nasz domek - trudna ale owocna decyzja "Zaczęłam ją dopiero zakładać, ale już można coś przeczytać.Pozdrawiam K.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.12.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 (...)Ja śpię w dowolnych warunkach ale moja Małgosia ma z tymi hałasami problem. Bo to proszę Pana jest tak - jak człowiek ma czyste sumienie to i warkot traktora mu nie przeszkadza. A jeśli ... a zresztą nie będę się narażał Pozdrawiam już jako mieszkaniec wsi nieopodal Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.12.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Trabi , za karę będziesz musiał wypić ze mną cytrynówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.12.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Bo to proszę Pana jest tak - jak człowiek ma czyste sumienie to i warkot traktora mu nie przeszkadza. A jeśli ... a zresztą nie będę się narażał Pozdrawiam już jako mieszkaniec wsi nieopodal Pozdrav Tak tak dobrze mówi Trabi , za karę będziesz musiał wypić ze mną cytrynówkę To ja też dostanę karę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.12.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Tak Grześ, ale za ukrywanie kominka! Gdzie obiecane fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.12.2010 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Tak Grześ, ale za ukrywanie kominka! Gdzie obiecane fotki? Myslałem ze przyjedziesz najpierw na zywo zobaczyc postaram się dzisiaj cyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.12.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 http://www.albumik.pl/albumy/secam/cosie/6110532753559.jpghttp://www.albumik.pl/albumy/secam/cosie/6110542753559.jpghttp://www.albumik.pl/albumy/secam/cosie/6110552753559.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.12.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Hej Secamki, ale fajny kominek Miło pogrzać się przy nim w mroźne wieczorki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.12.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Łał! Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.12.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Też mi się podoba kominek A co to za kamień ? ps. bardziej podob mi się jak Mikołajek jest na dole niż na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.12.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Też mi się podoba kominek A co to za kamień ? ps. bardziej podob mi się jak Mikołajek jest na dole niż na górze Dośka naustawiała jakies wynalazki Kamień to breccia sarda jakiś ponoć popularny z sardyni Nam się podoba bo jest bardzo nieregularny z bliska widać wtopione muszelki i jest na nim duży naciek z Opalu (widać w rogu na górze po prawej stronie ten jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.12.2010 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Hej Secamki, ale fajny kominek Miło pogrzać się przy nim w mroźne wieczorki :) Miło Miło ale do wiosny się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.12.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Dośka naustawiała jakies wynalazki Kamień to breccia sarda jakiś ponoć popularny z sardyni Nam się podoba bo jest bardzo nieregularny z bliska widać wtopione muszelki i jest na nim duży naciek z Opalu (widać w rogu na górze po prawej stronie ten jasny Muszę nazwę zapamiętać bo bardzo mi się podoba, a jak napisałeś o tych muszelkach to już hiper super Miło Miło ale do wiosny się nie mogę doczekać Hi, hi też czekam na wiosnę. Może to syndrom tych którzy wprowadzili się do odmów jesienią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.12.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Muszę nazwę zapamiętać bo bardzo mi się podoba, a jak napisałeś o tych muszelkach to już hiper super Hi, hi też czekam na wiosnę. Może to syndrom tych którzy wprowadzili się do odmów jesienią ?? Ja mam syndrom nieocieplonego domu ocieplamy dopiero na wiosnę więc opału mi dużo idzie jak są mrozy wolał bym zeby było cieplej n\miała być zima stulecia zeszłym roku a tu proszę druga tez stulecia a tak w ogóle nie nawidzę zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.12.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ja mieszkam od półtora roku i też mam tej cholernej zimy i białego gówna po kokardę. Byle do wiosny. Już nawet tych Świąt mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 16.12.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ja mieszkam od półtora roku i też mam tej cholernej zimy i białego gówna po kokardę. Byle do wiosny. Już nawet tych Świąt mi się nie chce. Ja też chcę wiosny głównie ze względu na ilości węgla które spalam Choć ta zima ma swój urok dom popruszony sniegiem to bajka - smieci na ogrodzie nie widać Duzo wegla idzie no bo nie ocieplony ale piec wydala (mój kochany Klimoszek) Ale najwazniejsze że zaczeli nam robić wczoraj meble kuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 16.12.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ja Ale najwazniejsze że zaczeli nam robić wczoraj meble kuchenne Znaczy się montować ? A gdzie zdjęcia ? Ciekawość (ta babska ) mnie zżera U nas idzie albo lepiej - zamiętala licznik prądu i więcej boli bo to jeszcze budowlany ni elicznik tylko prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 16.12.2010 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Znaczy się montować ? A gdzie zdjęcia ? Ciekawość (ta babska ) mnie zżera U nas idzie albo lepiej - zamiętala licznik prądu i więcej boli bo to jeszcze budowlany ni elicznik tylko prąd Jutro wstawie zdjecia kurcze straszycie tym pradem az dzwoniłem do energetyki ponoć drozej jest 14 zl miesiecznie na stałej opłacie i 10 groszy na kilowacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts