Jola z Melisy 02.01.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Secam, ja zdecydowanie powiększyłabym ten pokój. U siebie też tak zrobiłam. Mamy wiuększe sypialnie kosztem części holu na górze. Pomysł z akwarium super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 02.01.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Sekam pomysł z akwarium jest bardzo ciekawy i nie tylko rozświetli korytarz ale da fajny efekt.Czy wymysliłes juz jak rozwiążesz kwestie doprowadzenia wody a raczej jej odprowadzenia przy czyszczeniu akwarium. Chyba, że pozostaje uproszczona metoda - nalewanie wody np. wiaderkiem Też chodzi nam po głowie akwarium w domu ale nie zdecydowaliśmy sie jeszcze ostatecznie nad miejscem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 02.01.2008 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Secam, ja zdecydowanie powiększyłabym ten pokój. U siebie też tak zrobiłam. Mamy wiuększe sypialnie kosztem części holu na górze. Pomysł z akwarium super! Pomysł mi też się bardzo spodobał, martwiło nas tylko to światło a teraz jak jest pomysł z akwarium to wszystko się samo rozwiązuje I tak to pieruństwo będzie się świecić cały czas więc będzie na tyle półmrok że będzie można spokojnie przejść. A że marzy mi się spore to akwarium to i powinno być dość jasno Jak chcecie akwarium to mam namiar na dobrego sprawdzonego producenta, robiłem mu kiedyś katalog i widziałem na własne oczy co można zrobić ze szkła . Sekam pomysł z akwarium jest bardzo ciekawy i nie tylko rozświetli korytarz ale da fajny efekt.Czy wymysliłes juz jak rozwiążesz kwestie doprowadzenia wody a raczej jej odprowadzenia przy czyszczeniu akwarium. Chyba, że pozostaje uproszczona metoda - nalewanie wody np. wiaderkiem Też chodzi nam po głowie akwarium w domu ale nie zdecydowaliśmy sie jeszcze ostatecznie nad miejscem. Pozdrawiam Mysłałem o tym Perspektywa nalewania do akwarium wiaderkiem 1200 litrów wody dała mi do myślenia Akwarium będzie wbudowane w ścianę a cała obsługa będzie od drugiej strony za przesuwaną ścianką tam doprowadzę wodę z łazienki a odpływ z małą umywaleczką puszczę na dół - pod spodem jest garaż i kotłownia więc spokojne da się gdzieś wpiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 02.01.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Też chodzi nam po głowie akwarium w domu ale nie zdecydowaliśmy sie jeszcze ostatecznie nad miejscem. Pozdrawiam Z miejscem to musicie zwrócić uwagę gdzie ma stać bo jak na piętrze to trzeba sprawdzić jakie jest pod nim zbrojenie stropu żeby nie zarwało. Nasze na szczęscie wychodzi dokładnie na środku wieńca i ściany nośnej. Ale i tak moja Pani kierownik budowy jak usłyszała że chcę 1,5 tony postawić na piętrze to się zająkneła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 02.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Z akwarium jest jeszcze jeden problem, te pieruńskier brzęczyki. Miałam akwarium przez wiele lat, bo mam dziecię przyrodnika w domu. jako, że było dość duże przy przeprowadzce zostawiliśmy je w spadku zaprzyjaźnionym sąsiadom. U nas stało w salonie i mówiąc szczerze było słyszalne zwłaszcza wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 02.01.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Secamku, gdzie kupowałeś pustaki na ścianki działowe? Też muszę nabyć i to prędko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.01.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Dlaczego ja nie dostaje powiadomien o nowosciach w Waszym dzienniku dlatego nie jestem na biezaco. Secami akwarium bedzie swietnym rozwianiem, popieram. przyjade polowic rybki ja tez jestem za powiekszeniem pokoju. pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 02.01.2008 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Secamku, gdzie kupowałeś pustaki na ścianki działowe? Też muszę nabyć i to prędko. Scianki brałem jeszcze w tamtym roku po starej cenia (Porotherm 11) na Armii Krajowej w Builder II Czy mają nie wiem ale cement i inne rzeczy są bo dzwoniłem. Do piatku maja remament więc została mi dzisiaj Castorama. Ale wszystko co chciałem dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 02.01.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Z akwarium jest jeszcze jeden problem, te pieruńskier brzęczyki. Miałam akwarium przez wiele lat, bo mam dziecię przyrodnika w domu. jako, że było dość duże przy przeprowadzce zostawiliśmy je w spadku zaprzyjaźnionym sąsiadom. U nas stało w salonie i mówiąc szczerze było słyszalne zwłaszcza wieczorem. Brzęczyki to problem przy małych akwariach. W dużych robi się filtry przelewowe zewnętrzne. Stoi sobie takie coś koło akwarium albo za nim. Wygląda jak drugie malutkie akwarium z kamyczkami i pakunkami. Filtracja odbywa się za pomocą węża który pobiera wodę z akwarium przelewa poprzez różne komory (mechaniczną biologiczną i wylewa z powrotem do akwarium. Działa praktycznie bezszelestnie słychac dzwięk spadającej wody co dla mnie jest przyjemne. Można takie coś zrobić też filtr wewnątrz akwarium poprzez wydzielenie z boku ścianki ze szkła i tam umieszczenie wszystkich bebechów wtedy działa praktycznie bezgłośnie - ten system można zobaczyć w akwariach morskich . Ale to już trzeba robić na zamówienie. Sory już nie gadam bo się rozklikałem o akwariach mogę ciągle gadać jak i o zdjęciach Przykłady : http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/images/aquaszut/fz_aqua_silent_4.jpg http://www.akwariadwa.webpark.pl/filtr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 02.01.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Dlaczego ja nie dostaje powiadomien o nowosciach w Waszym dzienniku dlatego nie jestem na biezaco. Secami akwarium bedzie swietnym rozwianiem, popieram. przyjade polowic rybki ja tez jestem za powiekszeniem pokoju. pozdrawiam ania Pewnie jakiejś wiadomości nie otworzyłaś to potem nie przychodzą. A jak będziemy łowić na wędkę, siatką, prądem czy granatem Pokój powiększamy na 135 % zapadła decyzja - mój domowy nadzór techniczny w postaci Doski zaakceptował wszelakie zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 02.01.2008 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Jolu a wiadomo coś z "naszymi" oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 03.01.2008 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 W drodze na budowę - to na dowód że jest ślisko http://www.albumik.pl/albumy/grzegorz_pal/forum/2025453920312.jpg Moja ekipa muruje, jest -6, jak pomyślę to aż mi w domu robi się zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 03.01.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 No ludzie Kochani - witajcie !!! Ja podobnie jak Anuśka, żadnych powiadomień, że Wy tu klikacie nie dostałam. I jeszcze się dowiaduję, że przyczynkiem do tego klikania w Grzesiowym dzienniku byłam. Grzesiu, ja oczywiście też jestem za powiększeniem pokoju. Widziałeś jaaaki piękny wyszedl pokoik naszej córci po powiększeniu (kosztem redukcji hollu). Pamiętam Twoje wow, kiedy zobaczyłeś tę przestrzeń. A hol? cóż - ja nie mam potrzeby przebywania na holu i jesli miałby być tylko holem to nie widzę potrzeby żeby miał jakieś ponadwygodne rozmiary. Chyba, że jest naprawdę duży i np ktoś urządził sobie tam bibliotekę, "pokój" komputerowy. Widziałam coś takiego na zdjęciach Ivoneski i naprawdę mi się podoba. Akwarium ?? Yes Yes Yes To naprawdę świetny pomysł. - byle nie takie jak obecnie nasze. Zresztą wiesz, widziałeś, nic już nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 03.01.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 SCUR - no co ty, super masz akwarium Pamiętam moje ŁAŁ w pokoiku twego dziecięcia Nasz pokoik już definitywnie powiększamy - chyba nawet się powiększył bo juz pewnie wymurowany. Dzisiaj zobaczymy czy Piotrek zrobi "łał" na widok swojego pokoju Akwarium definitywnie zostaje też już padła dyspozycja o nierobieniu ściany w tym miejscu. Akwarium ze względów technicznych chyba będzie mniejsze bo nie chca zrobić takiego wysokiego jak chciałem. Pewnie zostanie 2 metry szerokie i 60 cm wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Nie wiedziałam,ze można tak łatwo rozwiązać problem hałasującego akwarium. Jeśli tak to pewnie z czasem znowu się skuszę. Co do okien to maja być w poniedziałek. U mnie oprócz góry powiększyliśmy tez salon kosztem holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.01.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Secamku i jak po imprezach urodzinowych syna? Twoj dom w srodku ze scianami dzialowymi powoli wyglada na prawie zamieszkany zycze wyzszych temperatur zeby mozna je bylo szybko skonczyc. pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 07.01.2008 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Secamku i jak po imprezach urodzinowych syna? Wery Wery udana zaraz wstawię zdjęcia do dziennika Dzieciaki szalały całe popołudnie - dostali cąłe mieszkanie do dyspozycji - impreza typu "wszystko wam wolno" a menu to "chipsy cola i wszystko co niezdrowe" Temperatura już chyba ok zaraz jadę na budowę zobaczyć czy chłopaki robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.01.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 No to gratulacje dla solenizanta i oczywiście dumnych rodziców!!! Wszystkiego najlepszego. Ja tez zaraz jade na budowę, bo dziś maja montować okna. Jak tylko wrócę zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 07.01.2008 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 No to gratulacje dla solenizanta i oczywiście dumnych rodziców!!! Wszystkiego najlepszego. Ja tez zaraz jade na budowę, bo dziś maja montować okna. Jak tylko wrócę zdam relację. Dziękuję za gratulacje w imienu solenizanta Choć impreza była ze względów technicznych przesunięta. Piotrek ma urodziny 28 grudnia i zawsze jak robiliśmy imprezy między świętami to mało dzieci przychodziło. :rzewsuneliśmy w tym roku pierwszy raz o tydzień i się sprawdziło frekwencja większa. Między świętami wszyscy na wyjazdach. Gratuluję montażu okien - doczekałaś się Czekam z niecierpliwością na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.01.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Grzesiu, okna dotarły o 12 mimo, ze montażyści czekali od 9 rano. Na razie zamontowana jest część, reszta jutro. Jeszcze są oklejone folią, więc nie ma pełnego efektu. Niemniej zapraszam na oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts