anjamen 12.02.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 salony Grzegorz, salony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 12.02.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 salony Grzegorz, salony salony w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.02.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 http://www.albumik.pl/albumy/gpal/dom/2265800926400.jpg czy jedno krzeselko jest dla mnie? bardzo przestrzennie u Was, podobuje mi sie baaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 http://www.albumik.pl/albumy/gpal/dom/2265800926400.jpg czy jedno krzeselko jest dla mnie? bardzo przestrzennie u Was, podobuje mi sie baaardzo :D Możesz sobie wybrać (podpowiem CI że to z widokiem na ogród najlepsze Właśnie jadę sobie kupić wiertareczkę - a co tak na walentynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 a i zapomniałem - dostałem zlecenie od żony aby popstykać resztę salonów - pięterko też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 secam mam wielką prośbę- czy możesz zrobic fotkę z bliska jak Wam zamontowali zwijacze do rolet . Chodzi mi konkretnie o tasmę do podciagania?? Jestesmy własnie po montazu okien i nie do końca podoba mi się fruwająca taśma bez zabezpieczenia. Nie wiem czy to normalne - czy mam sie domagać w ramach reklamacji poprawienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.02.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Vanka ja odpowiem za Secama - burżujstwo ma elektryczne ale ja mam ten sam problem co Ty i po tynkach z tych paskow (mimo ze wsadzilam je w worki foliowe) tragedia, a firmy do tej pory nie moge sie doprosic o te plastiki z koleczkami po ktorych ma jezdzic tasma wiec sie ocieraja o rame okna, tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Vanka ja odpowiem za Secama - burżujstwo ma elektryczne ale ja mam ten sam problem co Ty i po tynkach z tych paskow (mimo ze wsadzilam je w worki foliowe) tragedia, a firmy do tej pory nie moge sie doprosic o te plastiki z koleczkami po ktorych ma jezdzic tasma wiec sie ocieraja o rame okna, tragedia anjamen z jeden strony jest to jakies pocieszenie, że to chyba norma - taki montaż. U mnie będą jeszcze poprawiać rolety - niektóre zacinają sie. Postanowiłam nie czekać do momentu regulacji okien ( tak umówiliśmy sie - zapis w umowie ,że mam na to rok i regulację zrobią po tynkach i parapetach) plastikowe zwijacze zabrałam od razu a klamki odbiorę przy następnym spotkaniu. Chyba juz wolę zeby leżały u mnie i czekały na montaz. Też przyszło mi do głowy wsadzenie taśm do worka filiowego. Jest to nie wygodne. Trzeba przeciez uzywać tych rolet - nie tylko żeby sprawdzać co jakiś czas jak to działa ale najzwyczajniej wpuścić światło do domu. Nie mam innego pomysłu. Secam mam nadzieję, że sie nie obrazisz ,że piszę o tym w Waszych komentarzach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 secam mam wielką prośbę- czy możesz zrobic fotkę z bliska jak Wam zamontowali zwijacze do rolet . Chodzi mi konkretnie o tasmę do podciagania?? Jestesmy własnie po montazu okien i nie do końca podoba mi się fruwająca taśma bez zabezpieczenia. Nie wiem czy to normalne - czy mam sie domagać w ramach reklamacji poprawienia. Pozdrawiam Wprawdzie Ania za mnie napisała - ale dobrze że choć napisała prawdę http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e025.gif mam rolety elektryczne Ale podobny problem miał mój sąsiad (pozdrawiam ) om ma sznurki i większość teraz po wprowadzeniu musiał wymienić na nowe bo nie nadawały się do użycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Vanka ja odpowiem za Secama - burżujstwo ma elektryczne http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a015.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a015.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a015.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a015.gif A własnie że nie burżujstwo bo elektryczne mam w promocji - promocja polegała na tym że zamiast okleiny na oknach za te same piniondze wzięliśmy silniki na wszystkie rolety. http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a055.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 anjamen z jeden strony jest to jakies pocieszenie, że to chyba norma - taki montaż. U mnie będą jeszcze poprawiać rolety - niektóre zacinają sie. Postanowiłam nie czekać do momentu regulacji okien ( tak umówiliśmy sie - zapis w umowie ,że mam na to rok i regulację zrobią po tynkach i parapetach) plastikowe zwijacze zabrałam od razu a klamki odbiorę przy następnym spotkaniu. Chyba juz wolę zeby leżały u mnie i czekały na montaz. Też przyszło mi do głowy wsadzenie taśm do worka filiowego. Jest to nie wygodne. Trzeba przeciez uzywać tych rolet - nie tylko żeby sprawdzać co jakiś czas jak to działa ale najzwyczajniej wpuścić światło do domu. Nie mam innego pomysłu. Problem własnie w uzywaniu do czasu zakończenia tynków i innych rzeczy. Żeby podnieść roletę trzeba sznurek zablokować - )on sam blokuje się na tym uchwycie plastikowym) ale jak go jeszcze nie masz albo nie jest przykręcony to zostaje tylko zawijanie prowizorycznie o klamkę lub inne wystające ustrojstwo Kolega zamiast tych sznurków zamontował sobie zwijanie ręczne ale na korbkę i zabudował to w ścianie - super to wygląda bo nie ma sznurka tylko za firanką wystaje sobie sama rączka do kręcenia - tylko że wtedy trochę dłużej się podnosi roletę ale za to mniej siły trzeba włożyć Secam mam nadzieję, że sie nie obrazisz ,że piszę o tym w Waszych komentarzach Pozdrawiam No coś ty - Pisz ile wlezie – gaduła jestem i czytać też lubię P.S. vanka99 A jakie okna zamontowaliście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A teraz zagadka Kto z Was ma rolety na oknach i przeszklenia typu witryny zwane Fixami lub drzwi przesuwne. ????? Jak ktoś z was ma to zadam ciekawą zagadkę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.02.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Secam 2/3 mojego duzego okna jest witryna i mam na nim roletemoge wziac udzial w Twoim konkursie????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Secam 2/3 mojego duzego okna jest witryna i mam na nim rolete moge wziac udzial w Twoim konkursie????????? Skoro zgłosił się już chętny to ogłaszam konkurs ...... Dla ułatwienia wytłumaczenai posiłkuję się zdjęciem http://www.albumik.pl/albumy/gpal/dom/2235902124305.jpg Na powyższym zdjęciu jest jedno okno otwierane a drugie ma stałę przeszklenie ........ (to bliżej) podobnma sytuacja jest w wykuszu ...... i pytanie .... >>>> JAK UMYĆ widoczną opuszczoną ROLETĘ OD ŚRODKA SKORO PRZESZKLENIA NIE DA SIĘ OTWORZYĆ <<<<< http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e055.gif od razu powiem że ja nie znam odpowiedzi ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.02.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ja wiem, ja wiem!!!!!bierzemy paleczke do uszu i przymocowujemy do niej drucik (jako wysiegnik) potem maczamy paleczke w wodzie z plynem i wsadzamy w szparke i tak sto milionow razy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.02.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 co wygrałam???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.02.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Secam mam nadzieję, że sie nie obrazisz ,że piszę o tym w Waszych komentarzach Pozdrawiam No coś ty - Pisz ile wlezie – gaduła jestem i czytać też lubię P.S. vanka99 A jakie okna zamontowaliście ?? Mamy okna 5 komorowe - profil VEKA, białe i takie same klamki jak Wy czyli typu Secustic . Ogólnie wybór był ciezki.To co byśmy chcieli przekraczało nasze mozliwości finansowe. Postanowiliśmy wybrac cos posredniego , żeby cena i jakośc zostały wypośrodkowane Okna prezentują sie dobrze. Jeszcze nie zrobilismy fotek - jak będą fotki to wkleje na grupie wroc. Mamy do poprawki dwie rolety- zacinają się. Jak dokończą całośc i bedę zadowolona ( lub nie) to napisze pare słów. Właściwie jesteśmy na tym samym etapie budowy i mam pytanie - czy macie juz wybranego elektryka i hydraulika? My jesteśmy na etapie rozmów i umawiania sie na oględziny i wycenę ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 vanka99 Veca to bardzo dobry profil tak więc powinno być dobrze Ja przy okazji rozmowy z Tobą przyjrzałem się roletom i znalazłem 2 okna źle zamontowane (odstaje roleta od ściany z jednej strony dalej z drugiej mniej ) będą musieli poprawić Druga sprawa której nie przewidziałem to że rolety sa idealnie zlicowane ze ścianą a nawet lekko odstają (w srodku) więc nie da się ich otynkować. To taki model że nie mają specjalnego rantu do zabudowy tynkiem tylko ładną gładką powierzchnię - taka wersja nie do zabudowy. Problem to nie jest ale tego nie przewidziałem a w planach miały być otynkowane - teraz musimy przemyśleć jak to zrobić Właściwie jesteśmy na tym samym etapie budowy i mam pytanie - czy macie juz wybranego elektryka i hydraulika? My jesteśmy na etapie rozmów i umawiania sie na oględziny i wycenę ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Hydraulika już mamy ale dla nas to jeszcze odległy temat. Na temat prądu dopiero rozmawiam z dwiema osobami (jedna to nasz Smok z grupy on robi instalacje) jeszcze decyzji nie podjąłem ale szukam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.02.2008 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 vanka99 dopiero teraz zauważyłem - gratuluję 300 postu i to w moich komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.02.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 vanka99 dopiero teraz zauważyłem - gratuluję 300 postu i to w moich komentarzach Dziekuje ale nawet nie zauwazyła ,że juz tyle sie tego nazbierało. Jesli chodzi o Wasze rolety - to pytanie z której strony jest dostęp do rolet - w którym miejscu otwiera sie skrzynka?. Widziałam podobne rozwiązanie, że nad oknem pozostaje biała szeroka listwa - bo akurat jest to równiez dostęp do rolet.. Jesli zgrać to z tynkiem to pod firankami tego nie widać. Wszystko kwestia upodoban, gustu i tego co komu przeszkadza. Widziałam równiez takie rozwiązanie, że została na to nałozona plyta rygipsowa i wszystko wyrównane z tynkiem. Nic nie widać - wygląda jak gładka ściana. Właściele okien wyszli z założenia, że jesli bedzie potrzeba dostania sie do rolet, to trudno- będą to zrywac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts