Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Ja mam rewizję właśnie z dołu rolety więc można by ją było otynkować - a otynkować się nie da bo za bardzo wystaje ze ściany i nie zmieści się płyta regipsowa - czyli pat :roll: musi zostac nie tynkowana - na szczęscie ma ładne białe krawędzie i jest gładka

Ale dokładnie tak jak mówisz potem pod firaną i tak nie widać

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vanka gratuluje 300 postu :)

Secam u mnie z roletami jeszcze gorzej, firma kazala sobie na etabie budowy zrobic miejsce w nadprozach od zewnatrz tesc sie meczyl z wylaniem betonu na nadproza a teraz okazalo sie ze skrzynka nie do konca sie miesci i zamiast byc zlicowana ze sciana wystaje troche, wiec dom z zalozenia jednowarstwowy bedzie musial byc dwywarstwowy :( to jeszcze nie jest przesadzone ale bardzo prawdopodobne.

no ładnie ładnie... :p

okna na świat wstawione (prawie wszystkie) i szafa gra, tra la la! :D

Ano widzis Jasia - okan są tylko ten swiat za nimi taki szary mi się wydaje .....

Ale to chyba dla tego ze deprecha mnie trzyma i nie chce ustąpić :-?

może bliżej wiosny ....

Dobra nie gledzę ....

Powiedz mi bo widziałem u Was w dzienniku że zabudowujecie płytami strych - robicie ze zwykłych płyt OSB czy z tych małych droższych na pióro wpust?? Muszę się za to niedługo zaprać i nie wiem które rozwiązanie wybrać

qrczę Secam, wrażliwy widzę jesteś?! przegoń precz deprechę, życie jest piękne! :D

płyty OSB na pióro wpust, z tego, co pamiętam :p

Vanka gratuluje 300 postu :)

Secam u mnie z roletami jeszcze gorzej, firma kazala sobie na etabie budowy zrobic miejsce w nadprozach od zewnatrz tesc sie meczyl z wylaniem betonu na nadproza a teraz okazalo sie ze skrzynka nie do konca sie miesci i zamiast byc zlicowana ze sciana wystaje troche, wiec dom z zalozenia jednowarstwowy bedzie musial byc dwywarstwowy :( to jeszcze nie jest przesadzone ale bardzo prawdopodobne.

No widzisz u Ciebie wystają na zewnątrz a u mnie w środku ;) wypośrodkujemy i będzie dobrze.

Mówisz że chyba będziesz miała 2 warstwową scianę - a ja niezabudowane kasetony - budowa to jednak jeden wielki kompromis .... ale przynajmniej mamy na niego jakiś wpływ ;)

Secam, wrażliwy widzę jesteś?! przegoń precz deprechę, życie jest piękne! :D

Dzięki Jasia :D

Już jest lepiej - widzę dzisiaj światełko w tunelu - maleńskie ale gna do przodu .

płyty OSB na pióro wpust, z tego, co pamiętam :p

Tak mi się wydawało po zdjęciach . Muszę się zabrać za strych i też się nad nimi zastanawiałem ale są chyba 3 razy droższe niż zwykłe.

anjamen

dziejkuje ale co tam moje 300 do Waszych wpisów......... :roll:

secam a czy temat akwarium nadal aktualny?? Pytam z ciekawości - u nas staneło na tym, że akwarium będzie, jak przyjdzie moment

( obecnie odległy ) przymierzania sie do sprzętów , mebli itd. i jak sie znajdzie odpowiednie miejsce :wink:

secam a czy temat akwarium nadal aktualny?? Pytam z ciekawości - u nas staneło na tym, że akwarium będzie, jak przyjdzie moment

( obecnie odległy ) przymierzania sie do sprzętów , mebli itd. i jak sie znajdzie odpowiednie miejsce :wink:

Jak najbardziej tak już się nawet nie mam jak wycofać bo ściana została wymurowana z otworem i podest już jest zrobiony.

Przy mniejszym akwarium to pewnie też bym decyzję pozostawił na potem ale przy takim dużym to trzeba przemyśleć już teraz. Doprowadzam wodę pod akwarium i odpływ do szamba żeby wody w wiaderkach nie nosic.

Co do nowych pomysłów to kombinuję jak zrobić żeby było dwustronne - widoczne i od korytarza i od pokoju nad garażem. Robi się taki patent ze ścianką w połowie z otworami wewnątrz akwarium . wtedy ryby sobie przepływają między scianką raz z jednej raz z drugiej strony.

Dosiu, gorna lazienke wymyslilas super, co do makow to sie zastanow nie sa jakies ponadczasowe, a za kilka lat nie bedziesz mogla na nie patrzec :(

15.06 ub.r nie moglam oczu oderwac od taj łazienki, mowilam ta i zadna inna (kolor fioletowy na scianie, scan troche je przeklamal)

teraz na to patrzec nie moge, a minelo dopiero pol roku.

http://img248.imageshack.us/img248/9674/lazienka1lu8.jpg

Dosiu, gorna lazienke wymyslilas super, co do makow to sie zastanow nie sa jakies ponadczasowe, a za kilka lat nie bedziesz mogla na nie patrzec :(

15.06 ub.r nie moglam oczu oderwac od taj łazienki, mowilam ta i zadna inna (kolor fioletowy na scianie, scan troche je przeklamal)

teraz na to patrzec nie moge, a minelo dopiero pol roku.

http://img248.imageshack.us/img248/9674/lazienka1lu8.jpg

no właśnie dlatego zastanawiam się czy te najmodniejsze nie znudzą się najszybciej i raczej wydaje mi się, że łazienkę na dole zrobię w kolorystyce brązowo-białej, podobają mi się takie jedne kafle ale Grześ nie zrobił zdjęcia i nie mam jak ich pokazać a kto wie może do tego czasu kiedy będę robić łazienkę może jeszcze coś innego będzie w sprzedaży co mnie zachwyci więc konkretów jeszcze nie mam wytypowanych

Nam z Jola strasznie podobaja sie alabastrino Tubadzina-klasyka ponadczasowe i chyba sie nie znudza, mam jeszcze jeden typ ale nie pamieteam nazwy, widzialam je w dzienniku Toli (i nasza Dabell ma je w kuchni) piękne! jak wroce do domu to wkleje fotki, moja mama wybrala do dolnej lazienki tez piekne (plich) tez nie pamietam serii ale sa sliczne, a u nich lazienki sie juz robia, wiec wkrotce bedziecie mogli przyjechac i popodziwiac :) mi sie strasznie podobaja, takie jasniutkie i niektore maja taki jakby szklany, szary kwadracik,

przyjedziecie, zobaczycie!

Co do alabastrino to biorę tylko tę białą dużą płytke i biały dekor z motywem kwiatowym. Co do kominka, to wczoraj u nas pojawiła się koncepcja kominka "portalowego " i wszystkim się spodobało. Znaczy to, że jak będziemy się odwiedzać nawzajem, to poczujemy się jak u siebie w domu. Czyli dobrze. :wink:

A alabastrino trzeba zobaczyć na żywo.

Co do alabastrino to biorę tylko tę białą dużą płytke i biały dekor z motywem kwiatowym. Co do kominka, to wczoraj u nas pojawiła się koncepcja kominka "portalowego " i wszystkim się spodobało. Znaczy to, że jak będziemy się odwiedzać nawzajem, to poczujemy się jak u siebie w domu. Czyli dobrze. :wink:

A alabastrino trzeba zobaczyć na żywo.

A proszę o głębsze wyjaśnienie pojęcia portalowego bo ja jestem mężczyzną i słabo kumam :roll:

Ja mam rewizję właśnie z dołu rolety więc można by ją było otynkować - a otynkować się nie da bo za bardzo wystaje ze ściany i nie zmieści się płyta regipsowa - czyli pat :roll: musi zostac nie tynkowana - na szczęscie ma ładne białe krawędzie i jest gładka

A jakiej grubości jest ściana? Ile to ustrojstwo wystaje - jestem na etapie zamawiania i nic nie wspominali że może wystawać :evil:

A jakiej grubości jest ściana? Ile to ustrojstwo wystaje - jestem na etapie zamawiania i nic nie wspominali że może wystawać :evil:

Sciana jest Porpotherm 25 PW ale problem jest już rozwiązany - będą musieli przesunąć okna o jakieś 2 cm na zewnątrz budynku tak aby została od środka szczelina na regips. Szef firmy montującej tak zadecydował. Mają to poprawić jak dojedzie reszta okien - ponoć takie przesunięcie to nieduży problem. Doceleowo więc kasetę zasłaniac będzie będzie płyta regips a na to tynk