Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ależ dziękuje za miłe słowa :D jeszcze co prawda wszystkich okienek nie ma bo się firma zarówno Drutex jak i firma wstawiająca okna pomyliła się w czterech okienkach i maja być wstawiane w przyszłym tygodniu :( nie mogę się już doczekać efektu końcowego

zapewne Wasz domek tez będzie pięknie wyglądać, w końcu budujemy najpiękniejsze domki na świecie :wink:

jak tylko będzie już w całości zaszklony na pewno wstawimy fotki :D

Aniu jesteśmy jesteśmy .... nic się nie stało ..... tylko zawaleni jesteśmy pracą i na nic innego nie ma czasu

Może uda mi się dzisiaj lub jutro napisać co nakombinowaliśmy .......

Halinko a jak na te wycieczki jeździsz to może byś tak następnym razem na kaffkę wpadła co :wink:

Kochani

super wygląda Wasz domek z oknami. Zazdraszczam silniczków do roletek, chociaż ich nie mam , ale za to musze podchodzić do żaluzji drewnianych, dobrzy tylko, że nie wszystkie muszę ruszać, bo dają i tak trochę światła nawet po zasłonięciu.

Słyszałam że mój alarmowiec juz wami rozmawiał - jakiś efekt?

..... Zazdraszczam silniczków do roletek, ....

Jak na razie sobie bardzo chwalę silniki - przy takiej ilości okien (na piętrze i parterze) to odsłonięcie ręczne z 15 minut zajmie chyba :roll: dodatkowo będzie jeden centralny przycisk do wszystkich rolet.

..... ale za to musze podchodzić do żaluzji drewnianych, dobrzy tylko, że nie wszystkie muszę ruszać, bo dają i tak trochę światła nawet po zasłonięciu.....

Drewniane roletki bardzo mi się podobaja - dają taki fajny klimat w środku - wpadających promyczków słońca

A powiem CI że zasłonięte rolety na maxa to zupełna ciemność w domu :roll:

Słyszałam że mój alarmowiec juz wami rozmawiał - jakiś efekt?

Decyzja co do alarmu chyba się przesunie w czasie bo w sumie tak wyszło ze zaczeliśmy najpierw robić instalacje elektryczna.

W sumie rozmawiałem z kilkoma firmami od alarmów - decyzja jeszcze nie podjęta ale Pan K. jak na razie jest najdroższy z nich wszystkich (niestety) - choć co do jego fachowej wiedzy nie mam zastrzeżeń.

no, nie jest to łatwa decyzja :roll: - ale chyba najekonomiczniej jest palić na maksa w kominku z płaszczem a gazem dogrzewać tylko kiedy trzeba - na pewno nie można decydować się tylko na jeden rodzaj ogrzewania, zwłaszcza jeśli miałoby ono być na prąd - cześciej nie ma prądu niż gazu

Przy takiej kubaturze musi to być duży wkład, czy dokładać do tego "płaszcz" ??

Będzie pożerał całe lasy ;) Ja zrobiłbym kominek z DGP do każdego pomieszczenia + gaz propan na chwile gdy nie będę mógł, lub nie będzie mi się chciało palić w kominku. W Twoim przypadku kocioł dwufunkcyjny. LUB : kominek z DGP, propan, kocioł jednofunkcyjny + kolektor