Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Jasia dzięki :) dalej

walczę z tematem a raczej ze sobą co zrobić

Przy takiej kubaturze musi to być duży wkład, czy dokładać do tego "płaszcz" ??

Będzie pożerał całe lasy ;) Ja zrobiłbym kominek z DGP do każdego pomieszczenia + gaz propan na chwile gdy nie będę mógł, lub nie będzie mi się chciało palić w kominku. W Twoim przypadku kocioł dwufunkcyjny. LUB : kominek z DGP, propan, kocioł jednofunkcyjny + kolektor

Darek - wymęczę Cię dzisiaj w tym temacie ;) - no i masz kolejny problem :D:D żona wymysliła "agregator" ;) do zasilania w razie braku prądu

oj ty bidaku :D:D

Jadę na budowę walczyć z oknami ......

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć ludziska,

przyszłam sie przywiać i pochwalić, że łazieneczka moja właśnie sie zrobiła. I co więcej -inwestorka i inwestor bardzo zadowoleni są. http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a084.gif

całuski

GRATULUJĘ inwestorko :)

to jest powód do radości :D dla mnie też - planuję się wprowadzić na cegły i betony to będę do Was przyjeżdżał się kąpać :)

A my się dzisiaj zaoknowaliśmy do końca - wreszcie :)

cześć ludziska,

przyszłam sie przywiać i pochwalić, że łazieneczka moja właśnie sie zrobiła. I co więcej -inwestorka i inwestor bardzo zadowoleni są. http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a084.gif

całuski

SCUR-ko gratuluję łazieneczki :D domyślam się, że jest piękna bo przecież wszystko macie prześlicznie zrobione a łazienka na górze to widzę, że u wszystkich jest takim "rarytasem w domu" , taką perełką więc pewnie wprosimy się któregoś dnia pooglądać, pochwalić i pogratulować osobiście :wink:

Dosia, Secam

cudny ten wasz domek się robi! Lubię takie, ale chyba już to pisałam :lol:

Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wam się udało zamieszkać.

Moja mała ( też pierwszoklasistka) marudzi o jamniku. Macie waszą rudziaczkę z jakiejś hodowli?

dziękuję za miłe słowa :D

co do naszej Galuni to kupiliśmy ją od jakiejś "babeczki" z bloku, miała chyba 2 dorosłe jamniki i kilka małych, z ogłoszenia w internecie, Galunia podeszła do nas pierwsza i już tak została z nami, powiem szczerze, że pierwsze pół roku było trudne, szczepienia, sikanie gdzie popadnie i taka głupiutka była ale teraz jesteśmy w niej wszyscy zakochani :p zrobiła się fajna i mądra i w ogole to uwielbiam jej spojrzenie, ten jej wzrok jest taki kochany :wink: a jaki obrońca z niej, szczeka na wszystkich którzy pojawią się w obrębie furtki, taki mały zadzior z niej :wink:

Pani Koala, Jola z Melisy, Anjamen

Drogie Koleżanki - w imieniu zarządu naszej budowy dziękuję serdecznie za miłe słowa :D :D :D

Podpisuję się nogami i rękami pod postem Dagmary, domek śliczny! No i znowu zostałam w tyle. Ech, ja już tak mam :wink:

Spokojnie Jolu teraz my przystopujemy i będziemy czekać na Ciebie :D

nie Jolus to ja jak zwykle ostatnia, ale to dlatego ze jeszcze nie wstalam po wycenie swojej kuchni, Dosiu i Grzesiu PIĘKNIE u Was.

No tu Ci się nie dziwię - ja tez lekko osunąłem się z krzesła :o

Dosia, Secam

cudny ten wasz domek się robi! Lubię takie, ale chyba już to pisałam :lol:

Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wam się udało zamieszkać.

Moja mała ( też pierwszoklasistka) marudzi o jamniku. Macie waszą rudziaczkę z jakiejś hodowli?

Daga Jeśli Twoja mała chce psinka to się nie zastanawiaj i kupuj - świetny element wychowawczy w tym wieku. Piotrek się świetnie z psem rozumie - zabawy wieczorne sa przednie. Choć oczywiście obowiązki wychodzenia czy karmienia spadły na nas. ( z wychodzeniem to problemów nie ma pies poprostu wychodzi sami jak s ie wybiega to wraca). Generalnie jamnik to świetna sprawa taki poduszkowiec i maskotka w domu. Uparciuch sa i słucjhać się nie chcą ale sa strasznie kochane i super pilnują podwórka . Jeśli mogę Ci doradzić to kup psa jeszcze na starym mieszkaniu żeby na nim poobsikiwał i poobgryzał co się da.

Nasz jamnik jest od babeczki z autogiełdy - bez rodowodu ale wygląda na rasowego. Daliśmy za nią 230 zł a takie z pierami z legalnej hodowli chodzą po 1500 zł - dla nas to za dużo jak za papierek z rodowodem :roll:

A to ulubione miejsce naszej Gali

siedzi tam razem z Dosią i pracują cały dzień ;)

http://www.albumik.pl/albumy/secam/forum/2384375012365.jpg

A nad jakim się zastanawiacie - gładkowłosym, długowłosym czy szorstkowłosym ??

Ani mi się ważcie czekać na mnie! Proszę mi tu budować i jak najszybciej się wprowadzać, no! Co do psinki, to 7 lat dla dziecka to idealny moment, zeby mógł, mogła zacząć opiekować się zwierzakiem. Nasza Ula też dostała pieska w czasie wakacji tuż przed pójściem do szkoły i to był strzał w dziesiatkę. :wink: Dagmara, dom już jest pies tez musi być! A jamnik to najlepszy pies obronny!!! :p

Taaaa, wychowawcze walory psa: podrzucanie mu niechcianego jedzenia, wmawianie rodzicom, że to pies nabałaganił i nabrudził, straszenie co niegrzeczniejszych kolegów... Od 12 lat mamy mieszańca owczarka niemieckiego z dogiem niemieckim- taki Szarik wielkości cielęcia, 55kg oślego uporu :lol:

Max jest już starutki i na starym mieszkaniu nie będziemy go stresować jakimś niesfornym szczeniakiem. W domu będzie miał gdzie się schować. No i teraz mieszkamy na 3p w starej kamienicy (wysokość pokoi 3,5m) Latanie po schodach z małym jamnikiem- STANOWCZE NIE!

Ja nie chcę właśnie psa z hodowli. Zbyt wiele chorych sytuacji widziałam. Ale od dobrych ludzi psa bym chciała. Jak już dojrzejemy to was o namiary może poproszę

Przypomniało mi się, że jak Lea uczyła się chodzić, to byłyśmy u znajomych na głuchej wsi. Latała cały dzień na golasa po ogrodzie za Maksem. No i zaczęła sikać podnosząc jedną nogę do góry...

Jola, a ty nie marudź. Kawał fajnej chałupy masz! I to bez kredytu. Ja wczoraj dostałam mój harmonogram spłat i wesoło mi nie było :-?

No to rzeczywiście pech... My też sprzedajemy mieszkanie. Mamy 2 miesiące na wyprowadzkę :o Czyli czeka mnie przeprowadzka do wynajętego mieszkania ( nie zdążymy wykończyć domu na tyle, żeby wprowadzić tam roczne niemowle), a po jakichś 2 miesiącach powtórka z rozrywki :-?

Ale życie to nie jest bajka...