Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Grzesiu,

przykro mi, że wasza ekipa tak wszystko przesuwa. U nas też był mały poślizg, bo nasi musieli wykończyć kominy u poprzedniego inwestora. Trochę przypadło to na deszczowe dni w poprzednim tygodniu, ale i w tym jeden dzień wypadł. Teraz murują zawzięcie i w przyszłym tygodniu będziemy robić strop.

Pamiętaj, cokolwiek uda się zrobić w tym roku - jesteś do przodu na wiosnę. Grudzień ma być też ciepły, więc trzymam kciuki :p za waszą budowę.

Zamówiłam właśnie strop terrivę - pustaki i belki z betardu przez Gaję. Wzięłam też kształtki stropowe KZE i KWE - zamiast szalowania drewnem co wymaga czasu i roboty układa się gotowe L-ki i w nie wkłada zbrojenie, na ściany wewnętrzne też są . Widziałeś je z pewnością na stronach stropexu. Od czerwca możne je też wziąć przez Betard. Zastanów się nad tym jak będziesz przed stropem- każdy dzień o tej porze roku jest cenny.

pozdrawiam

Dabell

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak. "Budujemy", "chowamy się za rogiem", "kadr typu sąsiedzi" itd. A GDZIE INFORMACJA o przeprowadzonej skrupulatnie inspekcji techniczno - rozpoznawczej? Przeprowadzonej przez starego i doświadczonego inwestora NAMAWIACZA? A kto Was namówił na to albo tamto 8) ? I co? I nic... nawet skromnej wzmianki o mojej wizycie na placu budowy. :cry:

Grzesiu i Dorotko !!!

GRATULACJE z zakończenia planowanych na 2006 rok prac !!!

A tak się martwiłeś :D . Ekipa się spóźniła, ale sprawiła się super. Nie kusi cię żeby robić dalej ? My już od wczoraj mamy strop. Zaglądnij do mojego dziennika, bo mamy u siebie budowlaną nowinkę - kształtki stropowe Ergobudu zamiast szalowania. Może wam się przydadzą? Przyspieszają zdecydowanie prace nad stropem. No dobra :lol: już nic nie mówię, żeby nie było, że kuszę 8) .

A propos nazwy ulicy - nasza jest Wierzbowa. Roślinki górą :-) - ul. Kwiatowa to bardzo ładna nazwa :p .

pozdrawiam serdecznie

Dabell

• 2 weeks później...

Cudownych Świąt Bożego Narodzenia

Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,

Pod żywą choinką zaś dużo prezentów

A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.

Świąt dających radość i odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Całej Waszej Rodzinie życzę z całego serca

Iza

http://ekartki.sarbak.pl/kartki/21/389.jpg

• 4 weeks później...
  • 5 months później...

Witam wszystkich ponownie - wróciłem z dziennikiem

- Teraz muszę wszystko odtworzyć - człowiek całe życie płaci za swoją głupotę :)

P.S. Dziennik byłem w stanie odtworzyć bio teksty miałem skopiowane w formie elektronicznej - wystarczyło tylko wstawić zdjęcia

Większy prolem jest z komentarzami - tu nie było kopii zapasowej , :wink: więc w miejscach mego porywu zostały tylko mordki

Fajnie, że już zmądrzałeś. Witaj !!!

:D :D :D

Pozdrawiamy

Agnieszka i Sławek

Agnieszko i Sławku :)

Musiałem wylać z powrotem do dziennika wszystkie emocje. Ufff ulżyło mi

Dziennik motywuje mnie do dalszej walki :) i przypomina ile się juz zrobiło :)

O własnie dodały mi się przez przypadek zdjęcia ze spotkania :wink:

Kiedy następne ?? bo juz mi tęskno :):)

Fajnie, że już zmądrzałeś. Witaj !!!

:D :D :D

Pozdrawiamy

Agnieszka i Sławek

Agnieszko i Sławku :)

Musiałem wylać z powrotem do dziennika wszystkie emocje. Ufff ulżyło mi

Dziennik motywuje mnie do dalszej walki :) i przypomina ile się juz zrobiło :)

O własnie dodały mi się przez przypadek zdjęcia ze spotkania :wink:

Kiedy następne ?? bo juz mi tęskno :):)

Chciałam delikatnie zaznaczyć (póki co bardzo delikatnie), ze ktos mi zdjęcia na skrzynkę obiecał. :wink: :wink:

A gdzie Ci się dodały, bo jakoś nie widzę??

secam

super jest twój dziennik.. jak ja bym chciała tak ładnie swoja budowę opisać ...

Ale u mnie talenta raczej ograniczone więc jest tylko fotogaleria.

A w twoich fotkach bardzo podobają mi się schody, ślicznie wykonane i tak ładnie na zabiegu równiutko opadają :D

..nie tak jak moje.. :cry: z kołka ciosane.

czekam na dalszy ciąg twoich fotek i dziennika, no i może na następnym spotkaniu uda nam się spotkać :)

Dorka