Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Idziecie do przodu "ino wicher za Wami hula". A jeszcze nie tak dawno mówiliście, że to nie tak prędko, że ho ho itd.

I do solarów widzę nabywasz skłonności. Ich niezaprzeczalną zaletą jest to o czym pisała Ania - w lecie wstajesz rano, robisz przedziałek i masz fajrant. Bez palenia w piecu (to u nas (będzie)) albo bez zmartwień o koszty bieżące.

Jola - żeby poprawić Ci samopoczucie pomyśl sobie, że my zaczynamy grzebać się w ziemi dopiero jutro.

Budujcie jak najszybciej - to będziemy mieli u kogo podpatrzeć jak to z obrazka wygląda naprawdę.

Pozdrav

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Normalnie mówię wam wykończyli mnie psychicznie .......

mówię o telefonie do rolet :roll:

Ręce opadają

Oj wypiękniał Wam ten domek od mojej ostaniej wizyty :)

Gratuluję :)

Dzięki Aga :D przekażę domkowiu że się podoba ;)

Idziecie do przodu "ino wicher za Wami hula". A jeszcze nie tak dawno mówiliście, że to nie tak prędko, że ho ho itd.

I do solarów widzę nabywasz skłonności. Ich niezaprzeczalną zaletą jest to o czym pisała Ania - w lecie wstajesz rano, robisz przedziałek i masz fajrant. Bez palenia w piecu (to u nas (będzie)) albo bez zmartwień o koszty bieżące.

Trabi nie panikuj gwarantuję ci że wprowadzisz się szybciej niż ja.

Argument przedziałka mocno do mnie przemówił. Muszę normalnie zboczyć któregoś dnia i zobaczyć te Wasze wykopy :)

Secam zakochaj sie w solarach koniecznie, ja mialam w Krzyżanowicach i zdaly swoj egzamin.

Ania w solarach to się chyba zakocham

Jak zaczynałem budowę to były bardzo drogie ale teraz jak komplet kupowany w pakiecie wychodzi około 4000 to jest to do zastanowienia - i to mocno

Ania a ty masz kominek z płaszczem dobrze pamiętam ??

Secamku, bardzo proszę o wpisanie wspomnianej firmy na czarną listę wykonawców. Ja wprawdzie rolet mieć nie będę, niemniej gdyby ktoś przypadkiem chciał pokusić się o kupno rolet u nich ma prawo wiedzieć jak będzie obsługiwany po transakcji.

Aż do tego nie będę się posuwał

ale Dośka rzuci na nich urok to wystarczy :D

Grzesiu strasznie przepraszam, że wpisałam się w Waszym dzienniku, ale to niedopatrzenie,to przez szok jaki wywołał we mnie Twój wpis. Powiedz proszę jak to usunąć?

Nic się nie stało

Jak chcesz skasować to poczekaj moment ja skasuję swojego ostatniego posta to wtedy będzesz mogła usunąć ..... :)

tak Secamku kominek z plaszczem mam (w planach) chyba nie bedziesz czekal zeby mnie odwiedzic az bedzie zamontowany???? Co?????

ale jesli to jest warunek konieczny to rodzice maja wiec przyjedzcie w koncu do mnie

i solary mam :)

przyjedziemy przyjedziemy ..... juz sie nam luzuje praca wiec jest szansa ze jakis wekend bedzie w koncu wolny :)

Piszę do Smoka - Darek co o tym myślisz ?? wyczytałem w jkimś temacie jako zabezpieczenie kominka z płaszczem wodnym w momencie braku jednej z faz

W kwestii zasilania z obwodu awaryjnego z agregatu chyba masz rację że będzie uciążliwe w użyciu

......Postaram się jaśniej wytłumczyć kwestie przełączania faz.

Jeżeli twój kominek, pompy i piec podłączone są na jednej fazie, np. L3.

To w obecnej sytuacji po zaniku tej fazy twoje ustrojstwa nie działają.

Jeżeli jest zainstalowany przełącznik faz i zdarzy się taka sytuacja to automatycznie zostanie przełączone odbiornik z L3 na L2, jeżeli zaniknie L2 to odbiorniki zostaną przełączone na L1. Jeżeli powrócą wszystkie fazy to przełącznik wróci powróci do stanu z przed akcji.

Wynika z tego że wystarczy aby w rozdzielni elektrycznej pozostała jedna faza (którakolwiek) to i tak masz zasilanie na wybranych (najważniejszych) obwodach.

Pozdrawiam

m

tommco To ustrojstwo montuje się w rozdzielni przed zabezpieczeniami różnicowo-prądowymi i nadmiarowo-prądowymi. Szerokość 4 moduły. Max prąd 16 A. Doprowadzasz do przełącznika 3 fazy a wychodzisz 1 fazą.

Przemyśl czy nie rozdzielić obwodów kominka i kotłowni oczywiści pozostawiając je na tej samej fazie. Koszt 1 bezpiecznika to jakieś 9-14 zł, a przełącznika faz jakieś 150 zł. Producentem przełączników jest m.in. firma F&F z Pabianic (http://www.fif.com.pl).

pozdrawiam

M

ok. meldujemy się w niedzielę o 12

Tylko Ciiii żeby Ania nie wiedziała :D

nic nie slysze 8)

Jolu wiesz moja mama dzisiaj sie pytala czy ja Ci jakies roslinki wykopalam :o :o :o :o

Mówie ze nie, ze nie bylysmy w ogródku nawet, a ona mówi że ktoś musiał wejsc i wykopac, bo normalnie dziury sa :o

co za sasiedztwo, trza bedzie psa kupic, albo zostawisz mi Tokaja w niedziele :)