Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

he he he, nie pisz na forum bo zlodziej sie nie przestraszy :-?

a Wasza Gala waleczna?

może wypozycze ja na jakis czas?

Gala raczej obszczekująco - łasąca się.

Ale zrobiła ostatnio numer - przyjechał facet z Solidu (ochrony) i wszedł na podwórko - mało go nie pogryzła :D chciała chyba pokazać konkurencji kto tu jednak pilnuje :D

he he he, nie pisz na forum bo zlodziej sie nie przestraszy :-?

a Wasza Gala waleczna?

może wypozycze ja na jakis czas?

Gala raczej obszczekująco - łasąca się.

Ale zrobiła ostatnio numer - przyjechał facet z Solidu (ochrony) i wszedł na podwórko - mało go nie pogryzła :D chciała chyba pokazać konkurencji kto tu jednak pilnuje :D

ale jej reklame zrobiles, ile bierzesz za dobe za wypozyczenie tego psa obronnego? :wink:

wezcie ja w niedziele koniecznie.

Wyślij ten post jako link na adres zarzadu i sekretariat firmy - laska dostanie po uszach - u minie dostałaby 8)

Zaraz po tej rozmowie tak uczyniłem na razie widocznych efektów brak ....... ;)

ale jej reklame zrobiles, ile bierzesz za dobe za wypozyczenie tego psa obronnego? :wink:

wezcie ja w niedziele koniecznie.

Gala bierze parówkę wieprzową grubą sztuk 1 na dzień a ja mogę się płynnie rozliczać :D

Brzydko, Grzesiu Wam Pani zrobiła. Bardzo przykładnie ją ukarałeś. Brawo kolego. Tak trzeba trzymać bo inaczej z każdej strony chcą Cię wy.... :evil: :evil: :evil: :evil:

I jeszcze niech Dośka nie zapomni rzucić na nich czary mary ... :wink: :wink: :wink:

Dzień dobry Pani :D Dośka dostała zlecenia zaczarowania - tylko to trudne zadanie bo musi taki urok rzucić żeby działał tylko na nowe rolety a nie na te juz sprzedane ;)

P.S> Jak tam ziemia - ogródek gotowy ??

Grzesiu, jaki Ty zdolniacha jesteś! :wink:

Ta .... tymy rencyma co je teraz czuję

no, no Grzesiu, ja mam w tych miejscach wate powciskana :)

Ja też będę miał tylko że u mnie do waty to jeszcze trochę czasu i wieje .......

Jak dajesz watę to ona potem wystaje spod spodu ( na zewnątrz) i ją wróble wygrzebują ..... ( informacja od kolegi któremu wygrzebują ;) ) potem tą watę to i tak styropian lub podbitka przykrywa więc problemu nie ma .... .Ale u mnie styropian to jeszcze bardziej odległa przyszłość -- pewnie gdzieś razem z Euro 2012 będę ocieplał :)

A w moim systemie te dechy zostaną w środku z jednej strony doćisnę do nih watę a z drugiej pójdzie ocieplenie - styropian na to

pamietacie o jutrze????

Pewnie właśnie smoking prasuję :)

Piszę do Smoka - Darek co o tym myślisz ?? wyczytałem w jkimś temacie jako zabezpieczenie kominka z płaszczem wodnym w momencie braku jednej z faz

Przeoczyłem Twoje pytanie :oops:

Przełącznik faz jest jakimś sposobem na spadki i zaniki napięcia jednej lub dwóch faz.

Problemem jest, że w zdecydowanej większości wyłączenia występują na wszystkich trzech fazach.

Urządzenie sprawdza się znakomicie w przypadku nierównomiernego obciążania poszczególnych faz, co raczej nam nie grozi.

Jednak możemy pomyśleć nad zastosowaniem tego przełącznika.

Pozdrawiam. 8)

Przeoczyłem Twoje pytanie :oops:

Przełącznik faz jest jakimś sposobem na spadki i zaniki napięcia jednej lub dwóch faz.

Problemem jest, że w zdecydowanej większości wyłączenia występują na wszystkich trzech fazach.

Urządzenie sprawdza się znakomicie w przypadku nierównomiernego obciążania poszczególnych faz, co raczej nam nie grozi.

Jednak możemy pomyśleć nad zastosowaniem tego przełącznika.

Pozdrawiam. 8)

Zanim odpisałeś przemyślałem to i już zrezygnowałem .

Po pierwsze doszedłem właśnie do wniosku że przy takich podziałach na strefy jak zrobiliśmy to fazy nie będą przeciążone.

Po drugie jak siądzie któraś faza i przełącznik poda napięcie z innej i nie będę o tym wiedział to i pół roku mogę działać na jednej fazie mocno ją przeciążając.

Teoria zasilania awaryjnego też poległa ;) są fajne UPSy z zapezpieczeniem sinusoidalnym specjalne do pomp cyrkulacyjnych. Spokojnie zabezpieczają na minimum 30 minut braku prądu.

Dorotka i Grzesiu, pięknie swieci sie u Was swiatelko, wiec my wkrotce wpadamy na jakas nocna nasiadowke, tylko niech sie troche ociepli,

kurcze nie pamietam kiedy w moje urodziny padal snieg :)

nie to zebym sie domagala zyczen :)

ale stawiam wszystkim milosnikom Dosi i Grzesia:

http://www.strykowski.net/zdjecia_drinki_alkohole_fotografia/Drink_red_z_gory_244_mini.jpghttp://www.strykowski.net/zdjecia_drinki_alkohole_fotografia/Drink_z_wisniami_248_mini.jpg