Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Grzesiek - moja pani dentystka ma taką maskę. Na szczęście do paszczy stosuje wiertło, a nie kosiarkę. ;-)

Pozdrav

Spokojnie jak by Pani doktor nawaliła to ja Ci usunę ;) maseczkę mam a wiertełko się znajdzie :D

Jak to dobrze wiedzieć, że na świecie są jeszcze ludzie, na których można liczyć. Wzruszyłem się http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a030.gif

Pozdrav

http://www.albumik.pl/albumy/secam/poprawki/2706635542819.jpg

http://www.albumik.pl/albumy/secam/poprawki/2706680329840.jpg

Z uwag absurdalnych to tak:

1. Lustro zdecydowanie za wysoko

2. kosz powinien stać przy kibelku.

A tak na poważnie to skuszę sie na uwagi dopiero jak odpowiecie na pytania:

1. dla kogo ta łazienka, dla gości czy dla Was?

2. Co z drugą łazienką, co tam będzie? też wanna i brodzik? gdzie bidet - nie będzie?

3. Jaka jest szerokość od okna w prawo i w lewo do rogu?

Jednak na "pierwsze oko" stary rozkład lepszy. :) :)

A tak na poważnie żeby nie przyszło Ci do głowy chodzić tam u Ciebie w Trabikowie na zakręcie ;) byłem z rok temu i mam makabryczne wspomnienia :-?

Się nie dziwię. Pomyliłeś numery - tam obok dentysty jest kowal i znachor - stąd te koszmary. Stawiali pijawki ?

Nasza pani przyjmuje na Maślicach. Może daleko, ale uwierz - WARTO !!! Nawet bez znieczulenia !!!

;-)

Pozdrav

No właśnie wymiar od ściany do okna jest nietypowy bo około 70 cm więc się brodzik nie mieści

To jest łazienka na dole ma być na razie dla nas bo robimy tylko dół góra będzie w przyszłości. Docelowo ma to być łazienka dla gości i jako dodatkowa dla nas

Główna łazienka dla nas będzie (kiedyś) na górze - tam będzie kibelek bidet wanna narożna i kabina

tylko zastanawiam się czy wygodnie będzie mi myć okno z wanny ??? :roll: :roll: :roll:

w wersji drugiej zamiast brodzika podłoga wykafelkowana i zasłona z szyby, oczywiście równo z wanną ale ten program jest tak kiepski że cokolwiek w nim ustawić to trzeba się namęczyć :x

Dorotko, przyjedz do nas to zobaczysz okno dachowe nad wanna, a jednak mama daje rade zeby je umyc ;)

co do przeznaczenia to cóż przez dłuższy czas będzie to łazienka dla nas bo termin zrobienia drugiej łazienki jest bliżej nie określony :roll: Grześ lubi prysznic, ja zima lubię wannę a latem prysznic, no i w planach dziecko więc sam brodzik nie wystarczy :roll:

w przyszłości łazienka ta będzie dla gości oraz może zaistnieć taka sytuacja, którą biorę pod uwagę dla starszej osoby o pewnym stopniu niepełnosprawności

Grześki, mam swoje zdanie na temat wykańczania góry w przyszłości

W pierwszej wersji moja góra miała być wykończona w pięć lat po wprowadzeniu. Oprócz łazienki. Założenia dot. łazienki były takie, że da sie żyć z jedną i wobec tego (i tego że kasy nie ma) dobrze jak ją zrobimy w ciągu 10 lat.

Życie to wszystko zweryfikowało. Cała góra jest skończona już dziś czyli 1.5 roku od wprowadzenia się. Po prostu, świadomośc, że to jest nieskończone męczy i nie daje żyć. Robisz wszystko żeby to wykończyc.

Pierwsza uwaga. Łazienka jest przeładowana. Zdecydowanie nie wstawilabym tam wanny.

Ja rok mieszkałam bez wanny i dało sie. A ja już Was trochę znam i wiem na 100% że tą górę zrobicie szybciej niż myślicie. Tak jak to do tej pory bywało. :lol: :lol:

Brodzik żeby był wygodny musi mieć te 90 cm. Szczególnie ze Grześ jest duży. :lol: :lol:

Szczególnie ze Grześ jest duży. :lol: :lol:

że niby kto jest duży ?? ja ?? :o :o :o

a ja ci o kosiarce tyle powiedziałem a ty brutusico jedna mi tu że ja duży

- oj ty poczekaj niech no ja się przejadę do Scurcowa to zobaczysz http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a015.gif

P.S. tylko kabina musi być taka żeby się i Dośka ze mną zmieściła ;) a w takim wypadku im ciaśniej tym lepiej http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e015.gif

taką wersję właśnie przerabiam i brodzik już od dawna jest za mały dla Piotrka

a na mnie tym bardziej :lol:

Piotruś lubi się wychlapać, nawkłada sobie różnych zabawek i potrafi pół godziny i więcej bawić się w wannie :D a po takiej kąpieli śpi jak suseł :wink:

dla małego Piotrusia wanienka była dobra około do 6 miesięcy później wszystko było mokre włącznie ze mną od stóp do głów :lol:

ja sie jeszcze zastanawiam nad kombajnem wanna i brodzik w jednym tyle że te parawany nakładane do mnie nie przemawają :roll:

nie wiem, muszę sobie to jeszcze w głowie poukładać i przemyśleć, mam jeszcze troszkę czasu :roll:

Aniu, dieta to trochę skomplikowana sprawa a na pewno bardziej niż Ci się wydaje, nie da się bez obliczeń i określonych danych podać Ci co masz jeść aby schudnąć, na początek musi być wypełniona ankieta żywieniowa, później wykonuje się obliczenia a dopiero później ustala sie do tego menu

zajrzyj na stronę http://www.dietetyk.pnet.pl