jaloska 19.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Cześć, jestem tu pierwszy raz i bardzo mi sie podoba i na bank będę zaglądać częściej. A trafiłam tutaj, gdy wrzuciłam w wyszukiwarkę słowo "innovo". I od razu natrafiłam na kolor dachówki, której poszukuję. W piątek w dzienniku (nieststy nie pamiętam czyim ) znalazłam tego bogena, wczoraj jeżdżąc po nowym osiedlu w Poznaniu znalazłam tę dachówkę już na dachu - piękny widok. Zakochaliśmy się w niej. Tylko cena taka mniej do kochania. Życzę powodzenia! Wasz dom zapowiada się fantastycznie. I ta dachówka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.08.2007 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Jaloska - wpadaj częściej nie ma sporawy Co do dachówki to my też jesteśmy w niej zakochani - zobaczymy za jakiś czas jak będzie wyglądać na naszym dachu Tu w okolicach wrocławia podobno tego koloru jeszcze nie ma bo to nowość Jeśli widziałas w innym dzienniku tą dachówkę to pewnie tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83163 Taka sama tylko trochę inny kolor - ale też piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.08.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Wielkie gratulacje moi Drodzy!!! Super dach i teren wyrownany- pierwsza klasa! czas sadzic jakies krzaczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.08.2007 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Dach super tylko jeszcze trochę kapie na głowę nie wiem czemu Kszaczory jeszcze chyba nie najpierw trzeba jakieś ogrodzenie dziabnąć. Zastanawiam się jeszcze nad koncepcją czy jakieś krzaki iglaste czy może parę drzewek owocowych . Problem w tym że dookoła są jeszcze działki nie sprzedane i zarośnięte chwastami które się zasiewają. Więc co bym nie zrobiła to i tak zaraz zarośnie - trzeba chyba zacząć od porządnej kosiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 19.08.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Co do dachówki to my też jesteśmy w niej zakochani - zobaczymy za jakiś czas jak będzie wyglądać na naszym dachu Tu w okolicach wrocławia podobno tego koloru jeszcze nie ma bo to nowość Jeśli widziałas w innym dzienniku tą dachówkę to pewnie tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83163 Taka sama tylko trochę inny kolor -ale też piękna Jasne, jasne, racja - to był dziennik Dabell. I to w jej kolorze dachówki się zakochałam Wydawało mi się,ze Ty masz też kolor gorzkiej czekolady. Ale i tak będę śledzić Wasze poczynania, bo czarna dachówka też mi się podobała, ale męża trudno bylo do niej przekonać. Na dachówkę w kolorze gorzkiej czekolady widzianej na stojaku w hurtowni w liczbie 4 sztuk też nie chciał patrzeć, za to gdy ujrzał ja na dachu oniemiał - zresztą ja również. Muszę sprawdzić jutro ceny w waszej hurtowni (Lech-bud ?). Ktoś z Poznania gdzieś pisał na forum, że opłaca się te dachówki wieźć z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.08.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Dach super tylko jeszcze trochę kapie na głowę nie wiem czemu Kszaczory jeszcze chyba nie najpierw trzeba jakieś ogrodzenie dziabnąć. Zastanawiam się jeszcze nad koncepcją czy jakieś krzaki iglaste czy może parę drzewek owocowych . Problem w tym że dookoła są jeszcze działki nie sprzedane i zarośnięte chwastami które się zasiewają. Więc co bym nie zrobiła to i tak zaraz zarośnie - trzeba chyba zacząć od porządnej kosiarki. Nie martw sie Dosiu u mnie tez kapie-chyba teraz jakies gorsze materialy na dach sprzedaja co do krzaczorów i chwasciorow to znam ten bol-ja sadzilam swoje tuje 2 miesiace temu i do tej pory walcze z ostami-u mnie za plotem co prawda wlasciciel dzialki jest ale ma d.... dbanie o swoja dzialke i koszenie jej, wiec latam z motyka jak wariatka, ostatnio Dawid wzial kosiare i sam skosil pas dzialki od strony sasiada. a kiedy u Was reszta dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.08.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Jasne, jasne, racja - to był dziennik Dabell. I to w jej kolorze dachówki się zakochałam Wydawało mi się,ze Ty masz też kolor gorzkiej czekolady. Dabell była pierwsza z tą dachówką i się od niej właśnie zaraziłem my mamy taka tylko kolor czarny brylant (czarny posrebrzany - to nowość podobno od niedawna ją produkują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.08.2007 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Nie martw sie Dosiu u mnie tez kapie-chyba teraz jakies gorsze materialy na dach sprzedaja co do krzaczorów i chwasciorow to znam ten bol-ja sadzilam swoje tuje 2 miesiace temu i do tej pory walcze z ostami-u mnie za plotem co prawda wlasciciel dzialki jest ale ma d.... dbanie o swoja dzialke i koszenie jej, wiec latam z motyka jak wariatka, ostatnio Dawid wzial kosiare i sam skosil pas dzialki od strony sasiada. a kiedy u Was reszta dachu? To akurat ja twój braciszek Secam - ale spoko Doska stoi za mną i czyta Dach faktyczne cuś nie szczelny i jakoś dziwnie światła dużo przepuszcza Za kilka dni ruszamy z częścią dalszych prac to znaczy folia + rynny kosze i drobiazgi jakieś. Potem mała przerwa na zbieranie kasy. Dachówka już czeka na składzie ale odbierzemy ją dopiero pod koniec września. Układać ją pewnie będziemy dopiero w pażdzierniku jak będzie kasiora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.08.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 a ja myślałam ze to Dosia sie roslinkami zajmuje braciszku. ale poczekaj, poczekaj plec zmieniles Więc co bym nie zrobiła to i tak zaraz zarośnie - trzeba chyba zacząć od porządnej kosiarki. to poczekam do pazdziernka na Wasz daszek, pewnie bedzie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dosia13 20.08.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 witaj anjamen pewnie że ja zajmuje się roślinkami, co prawda na razie mam doświadczenie tylko w tych domowych mój mężuś nawet nie wie które jak się podlewa i w ogóle że się podlewa (no może przesadziałam trochę) nie mam natomiast w ogóle doświadczenia w roślinach ogrodowych bo to co mamy w tej chwili przed obecnym miejscem zamieszkania (ten maleńki skwerek ) to tam wcześniej już rosły jakieś krzaczory przywiezione dzikie z lasu, z Grzesiem posadzilismy kilka takich ładnych kupnych, plewiłam koło tych krzaczorów kilka ładnych lat, podsypałam korą i jest teraz fajnie nie wiem zupełnie jak sobie natomiast poradzić z chwastami na takim polu czy plewić, czy pryskać, ktoś nawet doradził mi żeby wapnem posypać ale sama już nie wiem a może wystarczy tylko kosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 20.08.2007 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ........mój mężuś nawet nie wie które jak się podlewa i w ogóle że się podlewa (no może przesadziałam trochę)...... No i pokaż tu chłopie żonie jakie fajne forum jest ....... Odpowiadam: No pewnie że nie wiem jak się podlewa ...... ale za to wiem jakie kupić np. na przeprosiny żonie http://www.cosgan.de/images/more/flowers/015.gif http://www.cosgan.de/images/more/flowers/020.gif http://www.cosgan.de/images/more/flowers/010.gif He he żono moja Dosiu http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a234.gif A właśnie co do kosiarki to wnoszę postulat ....... wiesz w listopadzie mam urodziny ...... wiesz taka duża spalinowa co sama jeździ .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dosia13 20.08.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 dobrze kochany mężusiu, dostaniesz w prezencie piekną kosiarę , z resztą pewnie sam sobie ją wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 20.08.2007 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 .....Więc co bym nie zrobiła ....... ale poczekaj, poczekaj plec zmieniles Aniu należą Ci się przeprosiny !!! teraz dopiero doczytałem że faktycznie płeć zmieniłem a dokładnie coś przeklikałem - jeszcze raz przepraszam - musiały mi wtedy jakieś dziewczyny po głowie chodzić Jak piszę ja (czyli Secam) to zawsze jestem ja (z mordą shreka) a jak Dosia to z tymi gwiazdkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.08.2007 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 a ja sie ustosunkuje do tego: dobrze kochany mężusiu, dostaniesz w prezencie piekną kosiarę Bosko po prostu bosko! ile lat po slubie? Przeprosiny przyjete oczywiscie! co do chwastow to proponuje zlac kilkakrotnie cale pole randapem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 21.08.2007 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ile lat po slubie? http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a143.gif dopiero 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.08.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 wow,a ja dopiero 5jakiej firmy macie rynny i gdzie kupiliscie, dzis prowadze akcjae pt. rynnymysle o galeco lub marley kolor miedziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 21.08.2007 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 wow, a ja dopiero 5 To i tak piękny wynik - nasze 12 nawet nie wiem kiedy zleciało tylko że my wzieliśmy ślub jako dzieciaki praktycznie jak tylko mi ustawa pozwalała to ja myk ..... na ślubny kobierec jakiej firmy macie rynny i gdzie kupiliscie, dzis prowadze akcjae pt. rynny mysle o galeco lub marley kolor miedziany My własnie mamy Galeco stalowe powlekane. * Na początku chciałem stalowo tytanowe - ale cena powaliła mnie z nóg no i Dośce się nie podobały * potem zwykłe stalowe - ale są brzydkie * potem PCV ale tu miałem obiekcje co do wyginania się i odkształcania * no i stanęło na Galeco z Lech Budu stalowe powlekane - wyglądają praktycznie jak PCV ładne gładkie kolorowe - a cenowo wyszły o 250 złotych drożej (na całości) niż najtańsze PCV. Jak chcesz zobaczyć za parę dni powinny wisieć na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 21.08.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam Was, Przyjeżdżam po urlopie i od razu taka miła niespodzianka. :o Dośka się pojawiła i na forum się udziela. no no - co tu się wyprawia. I co jeszcze widzę - moja droga Ania tu zawitała i sobie miło gaworzy z Sekamami. Przede wszystkim więc z Wami wszystkimi się po urlopowo witam, gratuluję postępów budowlanych i pięknych wiech na szczytach waszych domów. Pędzę dalej i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 21.08.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Przede wszystkim więc z Wami wszystkimi się po urlopowo witam, No własnie proszę z tymi urlopami tak nie szaleć - długo Pani nie było i my tu trochę tręskniliśmy Przyjeżdżam po urlopie i od razu taka miła niespodzianka. :o Dośka się pojawiła i na forum się udziela. no no - co tu się wyprawia. To to akurat tylko Twoja zasługa I co jeszcze widzę - moja droga Ania tu zawitała i sobie miło gaworzy z Sekamami. A to trochę moja bo się Ani do dziennika z komentarzami władowałem - gaworzymy sobie o budowie i taklich tam innych ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.08.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Piękny masz ten komin. U nas właśnie murują sie systemowe, ale mam dylemat. Cegła klinkierowa pełna czy dziurawka do obudowy na górze. Jak to jest u Ciebie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts