Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Cześć, jestem tu pierwszy raz i bardzo mi sie podoba i na bank będę zaglądać częściej.

A trafiłam tutaj, gdy wrzuciłam w wyszukiwarkę słowo "innovo".

I od razu natrafiłam na kolor dachówki, której poszukuję.

W piątek w dzienniku (nieststy nie pamiętam czyim :oops: ) znalazłam tego bogena, wczoraj jeżdżąc po nowym osiedlu w Poznaniu znalazłam tę dachówkę już na dachu - piękny widok.

Zakochaliśmy się w niej. Tylko cena taka mniej do kochania.

Życzę powodzenia! Wasz dom zapowiada się fantastycznie.

I ta dachówka...... :wink:

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaloska - wpadaj częściej nie ma sporawy ;)

Co do dachówki to my też jesteśmy w niej zakochani - zobaczymy za jakiś czas jak będzie wyglądać na naszym dachu :roll: Tu w okolicach wrocławia podobno tego koloru jeszcze nie ma bo to nowość

Jeśli widziałas w innym dzienniku tą dachówkę to pewnie tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83163 Taka sama tylko trochę inny kolor - ale też piękna :)

Dach super tylko jeszcze trochę kapie na głowę ;) nie wiem czemu :)

Kszaczory jeszcze chyba nie najpierw trzeba jakieś ogrodzenie dziabnąć. Zastanawiam się jeszcze nad koncepcją czy jakieś krzaki iglaste czy może parę drzewek owocowych :roll: .

Problem w tym że dookoła są jeszcze działki nie sprzedane i zarośnięte chwastami które się zasiewają. Więc co bym nie zrobiła to i tak zaraz zarośnie - trzeba chyba zacząć od porządnej kosiarki.

Co do dachówki to my też jesteśmy w niej zakochani - zobaczymy za jakiś czas jak będzie wyglądać na naszym dachu :roll: Tu w okolicach wrocławia podobno tego koloru jeszcze nie ma bo to nowość

Jeśli widziałas w innym dzienniku tą dachówkę to pewnie tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83163 Taka sama tylko trochę inny kolor -ale też piękna :)

Jasne, jasne, racja - to był dziennik Dabell. I to w jej kolorze dachówki się zakochałam :oops: Wydawało mi się,ze Ty masz też kolor gorzkiej czekolady. :oops:

Ale i tak będę śledzić Wasze poczynania, bo czarna dachówka też mi się podobała, ale męża trudno bylo do niej przekonać. Na dachówkę w kolorze gorzkiej czekolady widzianej na stojaku w hurtowni w liczbie 4 sztuk też nie chciał patrzeć, za to gdy ujrzał ja na dachu oniemiał - zresztą ja również.

Muszę sprawdzić jutro ceny w waszej hurtowni (Lech-bud ?). Ktoś z Poznania gdzieś pisał na forum, że opłaca się te dachówki wieźć z Wrocławia.

Dach super tylko jeszcze trochę kapie na głowę ;) nie wiem czemu :)

Kszaczory jeszcze chyba nie najpierw trzeba jakieś ogrodzenie dziabnąć. Zastanawiam się jeszcze nad koncepcją czy jakieś krzaki iglaste czy może parę drzewek owocowych :roll: .

Problem w tym że dookoła są jeszcze działki nie sprzedane i zarośnięte chwastami które się zasiewają. Więc co bym nie zrobiła to i tak zaraz zarośnie - trzeba chyba zacząć od porządnej kosiarki.

Nie martw sie Dosiu u mnie tez kapie-chyba teraz jakies gorsze materialy na dach sprzedaja :D :D :D

co do krzaczorów i chwasciorow to znam ten bol-ja sadzilam swoje tuje 2 miesiace temu i do tej pory walcze z ostami-u mnie za plotem co prawda wlasciciel dzialki jest ale ma d.... dbanie o swoja dzialke i koszenie jej, wiec latam z motyka jak wariatka, ostatnio Dawid wzial kosiare i sam skosil pas dzialki od strony sasiada.

a kiedy u Was reszta dachu?

Jasne, jasne, racja - to był dziennik Dabell. I to w jej kolorze dachówki się zakochałam :oops: Wydawało mi się,ze Ty masz też kolor gorzkiej czekolady. :oops:

Dabell była pierwsza z tą dachówką i się od niej właśnie zaraziłem :wink: my mamy taka tylko kolor czarny brylant (czarny posrebrzany - to nowość podobno od niedawna ją produkują).

Nie martw sie Dosiu u mnie tez kapie-chyba teraz jakies gorsze materialy na dach sprzedaja :D :D :D

co do krzaczorów i chwasciorow to znam ten bol-ja sadzilam swoje tuje 2 miesiace temu i do tej pory walcze z ostami-u mnie za plotem co prawda wlasciciel dzialki jest ale ma d.... dbanie o swoja dzialke i koszenie jej, wiec latam z motyka jak wariatka, ostatnio Dawid wzial kosiare i sam skosil pas dzialki od strony sasiada.

a kiedy u Was reszta dachu?

To akurat ja twój braciszek Secam - ale spoko Doska stoi za mną i czyta :lol:

Dach faktyczne cuś nie szczelny i jakoś dziwnie światła dużo przepuszcza ;)

Za kilka dni ruszamy z częścią dalszych prac to znaczy folia + rynny kosze i drobiazgi jakieś. Potem mała przerwa na zbieranie kasy. Dachówka już czeka na składzie ale odbierzemy ją dopiero pod koniec września. Układać ją pewnie będziemy dopiero w pażdzierniku jak będzie kasiora

witaj anjamen :)

pewnie że ja zajmuje się roślinkami, co prawda na razie mam doświadczenie tylko w tych domowych :D

mój mężuś nawet nie wie które jak się podlewa i w ogóle że się podlewa :wink: (no może przesadziałam trochę)

nie mam natomiast w ogóle doświadczenia w roślinach ogrodowych bo to co mamy w tej chwili przed obecnym miejscem zamieszkania (ten maleńki skwerek :( ) to tam wcześniej już rosły jakieś krzaczory przywiezione dzikie z lasu, z Grzesiem posadzilismy kilka takich ładnych kupnych, plewiłam koło tych krzaczorów kilka ładnych lat, podsypałam korą i jest teraz fajnie

nie wiem zupełnie jak sobie natomiast poradzić z chwastami na takim polu :( czy plewić, czy pryskać, ktoś nawet doradził mi żeby wapnem posypać ale sama już nie wiem :-? a może wystarczy tylko kosić ?

........mój mężuś nawet nie wie które jak się podlewa i w ogóle że się podlewa :wink: (no może przesadziałam trochę)......

No i pokaż tu chłopie żonie jakie fajne forum jest .......

Odpowiadam:

No pewnie że nie wiem jak się podlewa ...... ale za to wiem jakie kupić np. na przeprosiny żonie http://www.cosgan.de/images/more/flowers/015.gif http://www.cosgan.de/images/more/flowers/020.gif http://www.cosgan.de/images/more/flowers/010.gif He he żono moja Dosiu http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a234.gif

A właśnie co do kosiarki to wnoszę postulat ....... wiesz w listopadzie mam urodziny ...... wiesz taka duża spalinowa co sama jeździ ..........

.....Więc co bym nie zrobiła .......

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ale poczekaj, poczekaj plec zmieniles :-?

Aniu należą Ci się przeprosiny !!!

teraz dopiero doczytałem że faktycznie płeć zmieniłem :o a dokładnie coś przeklikałem - jeszcze raz przepraszam - musiały mi wtedy jakieś dziewczyny po głowie chodzić ;)

Jak piszę ja (czyli Secam) to zawsze jestem ja (z mordą shreka) a jak Dosia to z tymi gwiazdkami :)

wow,

a ja dopiero 5

To i tak piękny wynik - nasze 12 nawet nie wiem kiedy zleciało ;) tylko że my wzieliśmy ślub jako dzieciaki :) praktycznie jak tylko mi ustawa pozwalała to ja myk ..... na ślubny kobierec ;)

jakiej firmy macie rynny i gdzie kupiliscie, dzis prowadze akcjae pt. rynny

mysle o galeco lub marley kolor miedziany

My własnie mamy Galeco stalowe powlekane.

* Na początku chciałem stalowo tytanowe - ale cena powaliła mnie z nóg no i Dośce się nie podobały

* potem zwykłe stalowe - ale są brzydkie :(

* potem PCV ale tu miałem obiekcje co do wyginania się i odkształcania :roll:

* no i stanęło na Galeco z Lech Budu stalowe powlekane - wyglądają praktycznie jak PCV ładne gładkie kolorowe - a cenowo wyszły o 250 złotych drożej (na całości) niż najtańsze PCV. Jak chcesz zobaczyć za parę dni powinny wisieć na dachu.

Witam Was,

Przyjeżdżam po urlopie i od razu taka miła niespodzianka. :o :o :o

Dośka się pojawiła i na forum się udziela. no no - co tu się wyprawia.

I co jeszcze widzę - moja droga Ania tu zawitała i sobie miło gaworzy z Sekamami.

Przede wszystkim więc z Wami wszystkimi się po urlopowo witam, gratuluję postępów budowlanych i pięknych wiech na szczytach waszych domów.

Pędzę dalej i pozdrawiam.

:D :D :p :p

Przede wszystkim więc z Wami wszystkimi się po urlopowo witam,

No własnie proszę z tymi urlopami tak nie szaleć - długo Pani nie było i my tu trochę tręskniliśmy ;)

Przyjeżdżam po urlopie i od razu taka miła niespodzianka. :o :o :o

Dośka się pojawiła i na forum się udziela. no no - co tu się wyprawia.

To to akurat tylko Twoja zasługa ;)

I co jeszcze widzę - moja droga Ania tu zawitała i sobie miło gaworzy z Sekamami.

A to trochę moja bo się Ani do dziennika z komentarzami władowałem ;) - gaworzymy sobie o budowie i taklich tam innych ........ :)