JoShi 23.08.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Do dziennika zamierzam wpadac częściej, bo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.08.2007 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Do dziennika zamierzam wpadac częściej, bo ciekawy Będę się starał podnosić poziom ciekawości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.08.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 To jeszcze może zaspokój moją ciekawość i powiedz mi czym obrabiasz fotki, że mają taką gustowną rameczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.08.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Życzę żeby prace szły szybko i sparwnie do przodu Zwierzęta wprowadzją do domu nową atmosferkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.08.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Secam, też mam pieska, spanielka bez rodowodu. Dla nas jest najwspanialszym psem na świecie. Pies moich rodziców to jego rodzony synek, uwielbiany przez wszystkich. Pieski są bardzo mądre, dobrze ułożone i nie agresywne. Chowają się zdrowo, zero problemów. Czego życzę i Twojej ślicznej suni. Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 23.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Wierzę w to i tylko dlatego o tym z Tobą rozmawiam. Odróżniam niewrażliwość od niewiedzy. Nie oceniam Cię źle, bo wierzę, że ten zakup nie wynikał ze złej woli ale z nieświadomości. I tak to zostawmy Wpadnij np za rok do mojego dziennika a pewnie zobaczysz wyrośniętego pieska bawiącego się na naszym ogródku Pozdrawiam Ciebie i Twojego pieska Ja też tu wpadnę za rok i zobaczę Ciebię braciszku, szwagieke Dosię, Bratanka, pieska i nowego Bratanka albo Bratanice )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dosia13 24.08.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ładny ten Wasz piesek, ale szkoda, że nie rasowy. Tyle się ostatnio mówi o pseudo-hodowlach psów 'rasowych ale bez rodowodu'. Nie chcę Cię tu jakoś szczególnie agitować. Swój rozum masz i jak będziesz chciał to sam sobie znajdziesz i poczytasz Musze wtrącić do tego tematu parę swoich słów, a więc: 1. Dlaczego w ogóle piesek pojawił sie teraz w naszym domu ? dlatego że po pierwsze nasz Piotruś bardzo bał się zwierząt (szczególnie psów ) a na podwórku u nas ich nie brakuje i tak pomalutku zaczął sie do nich przyzwyczajać i przestał panicznie bać, teraz kontakt z pieskiem jest wyśmienity, synek sprawdza się jak na swoje prawie 7-mio letnie możliwości, jest opiekuńczy dla Gali i tego też właśnie chcieliśmy go nauczyć, poza tym ma obowiązek (też proces wychowawczy ), po drugie mąż całe życie wychowywał się z psami w domu a ostatnia suczka była z nim od 17 roku życia i niedawno z powody choroby i starości "odeszła" od nas (została uśpiona), mąż trochę to przeżył (tym bardziej że tamta suczka była bardzo zżyta z Grzesia mamą która też nie żyje więc jeżeli ktoś nie wie to nich nie pisze że nasza decyzja o psie była nieprzemyślana i chwilowa (temat był drążony dwa miesiące, były brane wszystkie za i przeciw) 2. Dlaczego bez rodowodu - bo i po co, to ma być przyjaciel a nie reproduktor do właśnie zarabiania kasy , a dlaczego nie ze schroniska - bo przeszukałam oferty i tam znalazłam tylko psy starszee po przejściach a my potrzebowaliśmy szczeniaczka dla dziecka aby się razem wychowywały (również, nie tylko) a poza tym planujemy kolejne dziecko 3.Może właśnie uratowaliśmy tej suczce życie, trafiła do domu gdzie otrzymała pełną miskę jedzenia i dużo miłości (a nie została za jakiś czas oddana do schroniska) 4. dlaczego jamnik - bo po pierwsze mąż zna tę rasę i wie czego się po niej spodziewać (nawet gdy nie ma rodowodu ), jest mądra (poprzednia sunia tez była bardzo mądra), piesek jest mały bo my na razie mamy małe mieszkanie, 5 Ponadto zawsze chcieliśmy mieć psa gdy się przeprowadzimy już do nowego domu (gdy oglądam dzienniki innych widze że nie jestem odosobniona w takim pomyśle ) Proszę następnym razem nie patrzeć na cudze poczynania wg własnych doświadczeń, przeżyć i poglądów. Każdy ma inne i każdy ma do tego prawo. Pozdrawiam żona secama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 24.08.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Cześć Sekamki, wczoraj mnie tylko tu nie było a tu taaaaka burza. No i widze, że Dośka dzisiaj nieźle temat pociągnęła. Dośka, Ty to masz charakterek i jak lwica bronisz swojej rodziny, (której od kilku dni członkiem jest Gala). Dlaczego bez rodowodu - bo i po co, to ma być przyjaciel a nie reproduktor do właśnie zarabiania kasy , a dlaczego nie ze schroniska - bo przeszukałam oferty i tam znalazłam tylko psy starsze po przejściach a my potrzebowaliśmy szczeniaczka dla dziecka aby się razem wychowywały - zgadzam się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.08.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 To jeszcze może zaspokój moją ciekawość i powiedz mi czym obrabiasz fotki, że mają taką gustowną rameczkę Rameczkę zrobiłem sobie w Corelu i z niego "wypuszczam" zdjęcia "ręcznie" (każde osobno) stąd z rameczką - rameczka ma imitować stara kliszę do slajdów z aparatów wielkoformatowych - to tak z powodu mojej miłości i sentymentu do starej analogowej fotografii. Takiego programu co robi to automatycznie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.08.2007 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Aga J.G, Jola z Melisy, anjamen, scur, Dzięki dziewczyny Powiem Wam że piesek naprawde wprowadził WIELE zmian w naszym domu :) oczywiście pozytywnych - mnie osobiście pokazał że jest jeszcze "Coś" poza pracą budowa i stresami ...... no i jak można nie kochać takiej mordki :) http://www.albumik.pl/albumy/secam/foto-magic/1302091428929.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.08.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Rameczkę zrobiłem sobie w Corelu i z niego "wypuszczam" zdjęcia "ręcznie" (każde osobno) stąd z rameczką - rameczka ma imitować stara kliszę do slajdów z aparatów wielkoformatowych - to tak z powodu mojej miłości i sentymentu do starej analogowej fotografii. Takiego programu co robi to automatycznie nie znam No własnie myślałam, że masz taki program co zczytuje z pliku datę i wstawia na rameczkę... A tu kuppa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.08.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Obiecany suwaczek Pani Agnieszko http://www.suwaczek.pl/cache/4e8ce7394f.png 30.08.2007 godz 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 25.08.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Dom Wam pięknieje a sunia jest przeurocza.pozdrawiam. jak tam trawa zasaina?ja dzisisaj probowalam sposob na chwasty (osty) przy moich tujach, zawinelam je szczelnie workiem i polalam randapem. zobaczymy czy nie padna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No proszę jakie zmiany! Toż to już prawie dach nad głową. Jaką masz folię? Też mam nadzieję taki daszek mieć wkrótce. Suczka boska, ale nie licz na szybkie oduczenie jej siusiania. To tak jak z małymi dziećmi, musi do tego dorosnąć. Niemniej wskazane bardzo częste wyprowadzanie. A jak już zrobi , trzeba to szybko umyć, żeby nie kojarzyło miejsca jako ubikacji i oczywiście chore są pomysły z podtykaniem pieskowi pod nos szmaty po wytarciu sików. Co do okien to znalazłam jeszcze inną ciekawą według mnie ofertę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 26.08.2007 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 jak tam trawa zasaina? No muszę Ci się przyznać że z trawą to porażka Po kilku godzinach grabienia zgrabiliśmy może 1/6 działki - odciski na łapach i takie tam inne Chyba bez traktora się nie obejdzie - albo trzeba będzie poczekać aż popada bo było strasznie sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 26.08.2007 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Jaką masz folię? Też mam nadzieję taki daszek mieć wkrótce. TYVEC SOLID - taka polecali mi w Lech Budzie ale czy dobra to nie wiem Jest faktycznie bardzo mocna bo nie da się jej przedrzeć ale w necie pisali o niej różnie i bardzo dobrze i średnio. . Suczka boska, ale nie licz na szybkie oduczenie jej siusiania. To tak jak z małymi dziećmi, musi do tego dorosnąć. Niemniej wskazane bardzo częste wyprowadzanie. A jak już zrobi , trzeba to szybko umyć, żeby nie kojarzyło miejsca jako ubikacji i oczywiście chore są pomysły z podtykaniem pieskowi pod nos szmaty po wytarciu sików. Z tym jest faktycznie mały problem ale walczymy .... Oczywiście bez tych metod Co do okien to znalazłam jeszcze inną ciekawą według mnie ofertę. Pozdrawiam. Ja tez jeszcze się rozglądam choć mi się jeszcze nie bardzo śpieszy bo wiesz kasa..... Mam tez namiar na firmę z Jaroszowa - zobaczymy robili niedrogo u sąsiada. Mam też jedną z opolskiego czekam na wycenę dam Ci znać jak ciś się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Folia o której piszesz jest bardzo dobra. My mamy Tyvek Pro (jest normalnie o złotówkę droższa na metrze od Solid, ale przy wspólnych zakupach w Necie okazała się nawet ciut tańsza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.08.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Domek pięknieje Sunia słodziutka Co do sikania poprostu musi się nauczyć i tyle, częste wyprowadzanie bardzo pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 27.08.2007 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Folia o której piszesz jest bardzo dobra. My mamy Tyvek Pro (jest normalnie o złotówkę droższa na metrze od Solid, ale przy wspólnych zakupach w Necie okazała się nawet ciut tańsza). To mnie trochę uspokoiłaś z tą folią chciałęm też wziąć tą Pro ale w Lechbudzie nie mieli i mi strasznie odradzalii. Ale co tam położę dachówkę i zapomnę W sumie to w trakcie budowy zapomniałem o zakupach w necie - ale od wykończeniówki przejdę już chyba mocno na ten system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 27.08.2007 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Domek pięknieje Sunia słodziutka Co do sikania poprostu musi się nauczyć i tyle, częste wyprowadzanie bardzo pomaga Próbujemy - próbujemy i .......... na razie efekty mizerne Nauczyła się "trzymać" aż wróci ze spaceru do domu i wtedy......... - wycieramy to w serwetki i wynosimy na dwór ale na razie nie załapała o co mi chodzi. cóż cierpliwym trzeba chyba być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts