Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Secam - bardzo mi przykro, ale wierzę gorąco, że lekarze uratują Twoją Żonę i wszystko będzie dobrze - innej możliwości nie ma.

Tak jak o Tomku i Arturze, mysle od dziś o Niej, przesyłam dobrą energię i modle się o Jej zdrowie.

Będzie dobrze! Musi!!!

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy sa dla mnie teraz bardzo cenne

nie mogę za wiele pisać bo brak czasu daje za swoje ....

Pytacie co na chwilę pobecną z Dosią .. wkleję cytat z wątku który założyła specjalnie dla Dosi Edzia tam napisąłem co wiem

http://forum.muratordom.pl/pomoc-dla-dosi,t162121.htm

Dziękuję Wam za pomoc

Nasz muratorska rodzina pokazała po raz kolejny że to coś wiecej niż budowanie domów.

Już dziś był duży odzew z krwią, za co dziekuję

Krew można oddawać jeszcze jutro i w kolejnych najbliższych dniach również (od 8-do 18 ). Jak jest w innych miejscach nie wiem, ale przypuszczam że ośrodki wymieniają "pożyczają sobie krew" więc pewnie można oddać wszędzie. Daj Bóg żeby juro nie była potrzebna - wtedy może komuś innemu tez się przyda.

My zbieraliśmy w punkcie Krwiodastwa na ul. Czerwonego Krzyża we Wrocławiu- tam Panie w okienku już wiedzą o co chodzi gdy powie się na "Dorotę Pal" Dobrze gdy po poddaniu krwi wrócić po pokwitowanie i oddać je w okienku , wtedy odbieram je i zanoszę do szpitala żeby wiedzieli ile mają dla nich specjalnie "naszej" krwi.

Dosia jest w tej chwili "stabilna" , rokowania się nieznacznie poprawiły, utrzymują Ją w takiej pół spiączce reaguje co się do niej mówi i potwierdza oczami - to już duża poprawa niż wczoraj. Czekamy na jutrzejsza operację.

Dzidziuś ma na imię Pawełek ma 3700 g i 54 cm i ma się bardzo dobrze.

http://www.albumik.pl/albumy/secam/fasolka/4496602819262.jpg

Przykro mi bardzo, że tak się stało, oby Dorotka jak najszybciej doszła do siebie. Krwi oddać nie mogę niestety, ale jeśli w inny sposób mogę pomóc, to proszę mówić.

Macie ślicznego synka i już niedługo będziecie razem w domu ... wierzę w to najmocniej!!!!!

Trzymaj się Grzegorzu!!!!!!

Secam, najważniejsze, że wszystko się dobrze skończy. 8) Ja też byłam operowana przez kilka godzin, dostałam wiele jednostek krwi, a mój mąż na sali poporodowej tulił małego synka. 8) Teraz synek jest jak dąb, a ja po kilku latach urodziłam jeszcze córę. Uściski dla Dzielnej Dosi, Pawełka i Ciebie. 8)

Grzesiu, odkąd dowiedziałam się nie mogę o nieczym innym myśleć. Krwi ode mnie nie wezmą. :( Dzwoniłam do punktu, ale niestety przebyta nawet sto lat temu zółtaczka, dyskwalifikuje mnie jako dawcę. Jedyne co pozostaje mi to modlić się za szybki powrót do zdrowia Dosienki. Będzie dobrze, musi być. Tyle ludzi Was wspiera i myśli pozytywnie.

Właśnie wróciłam (oddałam A+) i widziałam sie z Secamem w punkcie krwiodawstwa.

Myślę, że nie będzie miał mi za złe, że przekażę pozytywne wiadomości.

Dosia jest w stanie stabilnym i wg lekarzy rokowania są dobre. Wszystkie organy działają, wyniki się ciągle powolutku, ale polepszają.

Dzisiaj będzie powtórna operacja - więc krew można oddawać ciągle dzisiaj i jutro też. To bardzo nadal potrzebne!.

Grzesiu - TRZYMAJ SIĘ !!!

Właśnie wróciłam z oddania krwi (mam A+ - czyli idealną dla Dosi) i widziałam sie z Secamem w punkcie krwiodawstwa.

Myślę, że nie będzie miał mi za złe, że przekażę pozytywne wiadomości.

Dosia jest w stanie stabilnym i wg lekarzy rokowania są dobre. Wszystkie organy działają, wyniki się ciągle powolutku, ale polepszają.

Dzisiaj będzie powtórna operacja - więc krew można oddawać ciągle dzisiaj i jutro też. To bardzo nadal potrzebne!.

Ja byłam dziś jedenasta na liście dawców dla Dosi.

Dokładnie jak napisała Dabell - rokowania są dobre (nie chcę zapeszać , odpukuję ) stan się cały czas normuje i poprawia.

Operacja zaplanowana została na jutro rano. Krew myślę można spokojnie dzisiaj do 18 oddawać - ilość dawców czyli Was wszystkich już teraz przerosła najśmielsze oczekiwani - dziekuję napiszę więcej wieczorem.