smiejus 27.08.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Secam, w kwestii suni to pieski muszą do wc zaraz (wręcz natychmiast) po tym jak się obudzą i jak pojedzą i popiją, no i zaraz jak tylko piesek zaczyna się tak jakoś kręcić My po przywozie owczarka tak robiliśmy i młoda nasikała w domu może 3 razy. Potem zdarzało jej się sporadycznie jak zostawała na dłużej niż 4-5 h sama, a teraz bez problemu wytrzymuje 8-9 jak idziemy do pracy (ma 5 miesięcy). Nasza szybko skojarzyła że jak pójdzie w stronę drzwi to będzie fajnie i pójdziemy na trawkę i jakoś to poszło . No a jak przegapiliśmy... trudno szanowni właściciele, szmata w dłoń. to i nawet teraz może jej się zdarzyć jak się nie doczeka żeby z nią ktoś wyszedł, a jesteśmy w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.08.2007 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Secam, w kwestii suni to pieski muszą do wc zaraz (wręcz natychmiast) po tym jak się obudzą i jak pojedzą i popiją, no i zaraz jak tylko piesek zaczyna się tak jakoś kręcić My po przywozie owczarka tak robiliśmy i młoda nasikała w domu może 3 razy. Potem zdarzało jej się sporadycznie jak zostawała na dłużej niż 4-5 h sama, a teraz bez problemu wytrzymuje 8-9 jak idziemy do pracy (ma 5 miesięcy). Nasza szybko skojarzyła że jak pójdzie w stronę drzwi to będzie fajnie i pójdziemy na trawkę i jakoś to poszło . No a jak przegapiliśmy... trudno szanowni właściciele, szmata w dłoń. to i nawet teraz może jej się zdarzyć jak się nie doczeka żeby z nią ktoś wyszedł, a jesteśmy w domu. Cześć Dorka Z Sunią walczymy walczymy .... to znaczy wycieramy wycieramy ...... Choć daliśmy jej kilka dni spokoju. Ałapała chyba anginę i od dwóch - trzech dni była bardzo mizerna. Praktycznie nic nie jadła i nie piła. Skończyło się weterynarzem, kroplówkami i zastrzykami. Ale już jest lepiej. Na czas choroby odpuściliśmy jej naukę bo była taka biedna mizerna że aż nam było jej szkoda Znalazłem w Twoim albumie zdjęcie kominka (aż pozwoliłem sobie wstawić mam nadzieję że się nie gniewasz ) http://prv.warco.pl/slides/PICT8894.JPG Jest CUDNY - napisz proszę jaka to firma i ewentualnie gdzie kupiłaś W ogóle domek wam nabiera pięknego ostatecznego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 28.08.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kominek to Tarnava 16kW. kupiliśmy razem ze scur'em i P. Koalą na Żmigrodzkiej w Vento szkoda że się psiczka przeziębiła . Tak się zastanawiam jakie to jeszcze sposoby mogą być na oduczenie psiaka.. ale na razie nic nie wydumałam U znajomych z osiedla robi tak bigiel, ale on to dominant jest i złośnik i baaardzo lubi na siebie uwagę zwrócić Mam nadzieję że młoda szybko wydobrzeje i będzie coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.08.2007 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kominek to Tarnava 16kW. Tak mi się właśnie wydawało że to Ternava - strasznie mi się podobają widać tu najwyższej jakości wykonanie kupiliśmy razem ze scur'em i P. Koalą na Żmigrodzkiej w Vento Właśnie parę dni temu oglądałem go u Scur-ki :) szkoda że się psiczka przeziębiła Na szczęscie wszystko wraca do normy już jej dużo lepiej. Wieczorem sama przyleciała do zabawy a rano znikneła cała miska jedzenia więć jest już chyba ok A z siusianiem damy jej trochę czasu nie ma wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 29.08.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 A ja sobie zaglądam do waszego dziennika i bardzo mi sie podoba jak u was na budowie wszystko ładnie poukładane, po kolei posuwa się do przodu. Dokładnie krok za krokiem, aż miło patrzeć. Trzymam kciukasy za zamknięcie następnego etapu (no i już nie będziecie musieli czekać na waszych budowlańców ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 29.08.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Obiecany suwaczek Pani Agnieszko http://www.suwaczek.pl/cache/4e8ce7394f.png 30.08.2007 godz 18 To działa, jeszcze jeden dzień nam został. http://www.cosgan.de/images/more/bigs/i070.gifhttp://www.cosgan.de/images/more/bigs/i070.gifhttp://www.cosgan.de/images/more/bigs/i070.gifhttp://www.cosgan.de/images/more/bigs/i070.gifhttp://www.cosgan.de/images/more/bigs/i070.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.08.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 A ja sobie zaglądam do waszego dziennika i bardzo mi sie podoba jak u was na budowie wszystko ładnie poukładane, po kolei posuwa się do przodu. Dokładnie krok za krokiem, aż miło patrzeć. Trzymam kciukasy za zamknięcie następnego etapu (no i już nie będziecie musieli czekać na waszych budowlańców ) http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c015.gif Zaglądaj zaglądaj . Co do poukładania to staramy się budować według naszego własnego planu, dostosowaliśmy go sobie do własnych możliwości. I wszystko idzie mniej więcej dobrze dopóki się naszego planu trzymamy, w styczniu ekipa nas namówiła na przyśpieszenie i się troszkę "udławiliśmy" Ale teraz twarde założeni żadnych odstępstw od założeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.08.2007 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 http://www.suwaczek.pl/cache/4e8ce7394f.png 30.08.2007 godz 18 CZEKAMY http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c045.gif CZEKAMY CZEKAMY http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c045.gif CZEKAMY CZEKAMY http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c045.gif CZEKAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Pięknieje Wam domek - gratuluje Dobrze że z sunią już wszytsko oki, życzę jej dużo zdrówka Widac po kolorkach wszystko jest dobrane perfekcyjnie, tylko czekać na dach w całej okazałości, będzie na co popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.08.2007 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Pięknieje Wam domek - gratuluje Dobrze że z sunią już wszytsko oki, życzę jej dużo zdrówka Widac po kolorkach wszystko jest dobrane perfekcyjnie, tylko czekać na dach w całej okazałości, będzie na co popatrzeć Dziękujemy w imieniu suni :) Sunia już wróciła do zdrowia - zjadła całą michę serka i leży zadowolona merdając ogonkiem. Co jakiś czas robi sobie przerwy w leżeniu i przylatuje się pobawić lub wysikać w pokoju Dostała w nagrodę za zastrzyki kostkę wapniową i nad nią się znęca Kolorki domku od początku świtały nam w głowie czarno grafitowe z białymi wykończeniami. Zobaczymy jak wyjdzie . Wydaje mi się że w czarnych i grafitowych kolorach prościej jest dopasować całą kolorystykę. W brązach jest tyle przeróżnych odcieni od czekolady aż po jasno złote że można nieźle namieszać - tam to dopiero trzeba być konsekwentnym Pozdrawiam(y) Cię z Dosią gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Cieszę sie że z sunią wszytsko wporządku Co do kolorków, zawsze można namieszać ale widze że Wam to nie grozi, będę czekac na efekty końcowe Bo jak tak wszytsko przemyślane to i wnętrza będą bardzo ciekawe Dzieki za pozdrowienia Ja też pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.08.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Przeraziłam się czytając ze Gala chora, ale odetchnęłam z ulgą, że już jest w porzadku.wpadłam tylko na chwilkę, pozdrawiam całą Rodzinkę i pieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.08.2007 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ........wpadłam tylko na chwilkę...... rozumiem rozumiem :) na budowie drgnęło to i zaganiana jesteś - ale wpadaj częściej Elementy na Wasz dach faktycznie kosztowne ale chyba dzięki nim nie będziesz miała słupów w konstrukcji. Pomysł z większymi oknami dachowymi bomba - widziałem to już u kogoś, efekt jest nieziemski - ale ja na to nie odważyłem (kasy się wystraszyłem) choć bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.08.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ale chyba dzięki nim nie będziesz miała słupów w konstrukcji. Pomysł z większymi oknami dachowymi bomba - widziałem to już u kogoś, efekt jest nieziemski - ale ja na to nie odważyłem (kasy się wystraszyłem) choć bardzo mi się podobają Ha! i tu Cie zaskocze. Mam 2 ogromne słupy. Moja Pani adapter zreszta znajoma. pozmieniala uklad pokoi na gorze i chyba jakas slepa bylam ze nie zauwazylam ze na srodku jednego pokoju wyrosl slup!/ masakra! drugi jest w garderobie.nic sie nie da z tym zrobic! Taka byłam przez zimę zaobsorbowana belą w suficie (element stalowy zastapił taaaaaaaka grubą belę) ze slupow nie zobaczylamj. ot i głupia baba ze mnie.chodzilo mi o to zeby zadnego lasu w domu nie miec. coz nie wyszlo. jeżeli chodzi o kase na duze okna to dokladne rozliczenie wpisalam do dziennika Daro. wyszło ok 700zł taniej przy 2 oknach, a u mnie miało być16 okien czyli oszczednosc 5.600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.08.2007 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ha! i tu Cie zaskocze. Mam 2 ogromne słupy. Moja Pani adapter zreszta znajoma. pozmieniala uklad pokoi na gorze i chyba jakas slepa bylam ze nie zauwazylam ze na srodku jednego pokoju wyrosl slup!/ masakra! drugi jest w garderobie.nic sie nie da z tym zrobic! Taka byłam przez zimę zaobsorbowana belą w suficie (element stalowy zastapił taaaaaaaka grubą belę) ze slupow nie zobaczylamj. ot i głupia baba ze mnie.chodzilo mi o to zeby zadnego lasu w domu nie miec. coz nie wyszlo. jeżeli chodzi o kase na duze okna to dokladne rozliczenie wpisalam do dziennika Daro. wyszło ok 700zł taniej przy 2 oknach, a u mnie miało być16 okien czyli oszczednosc 5.600zł. :) Nam udąło się pochować słupy w ścianach lub dostawić do ściany do zabudowy. Został jeden prawie na srodku w garderobie ale tym się nie martwię bo zabuduje go się dookoła półeczkami i będzie git . Do słupka na środku też można się przyzwyczaić - zawsze go można jakoś wykorzystać (mąż się ucieszy) Co do okien to jeszcze dokładnie nie analizowałem cen tych większych.W sumie to bardziej się wystraszyłem tych dużych i z nawału emocji i stresów podczas robienia więźby nie kazałem ekipie powiększyć otworów między krokwiami. W sumie zawsze to można zrobnić potem ale zobaczymy Dostałem wczoraj ofertę na okna RoofLite są sporo tańsze od veluxa ale jeszcze ich nie oglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.08.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ha ale mi nie jest do smiechu. ten słup jest w przekroju kwadratowy i ma bok o dł ok 35cm. Zjechać po nim byłoby ciężko mam dwa okna 78x140 veluxa i cena z kolnierzem ok1200zł a te RoofLite ile kosztują? a tak poza tym to Wasz dom prezentuje się wyśmienicie. tak wygląda juz jak dom! i patrzac na Wasz łupek, strasznie zaluje, ze nie udalo mi sie namowic Dawida na struktonit na kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.08.2007 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ha ale mi nie jest do smiechu. ten słup jest w przekroju kwadratowy i ma bok o dł ok 35cm. Zjechać po nim byłoby ciężko ale nie bierz winy na siebie ja uważam że za ten słup to bardziej powinna być odpowiedzialna adaptorka powinna pomyśleć i w miarę możliwości dać go jak najbliżej ściany (choć z tego co wiem do przy dachach 4 spadowych nie zawsze się da) A poza tym to za jakiś czas jak juz wybudujemy te domy to się będziemy z tego śmiać mam dwa okna 78x140 veluxa i cena z kolnierzem ok1200zł a te RoofLite ile kosztują? Duże okno to faktycznie mniej niż dwa małe osobno koło siebie Roofline jeszcze dokładnie nie wiem - przedstawiciel twierdził że około 200-300 taniej niż weluksy (ponoć to jakaś odmiana veluxów tylko na węgrzech robione) Podjadę moze jutro to zdam Ci relację (chociaż ty już chyba masz okna) to może się Joli przyda info a tak poza tym to Wasz dom prezentuje się wyśmienicie. tak wygląda juz jak dom! i patrzac na Wasz łupek, strasznie zaluje, ze nie udalo mi sie namowic Dawida na struktonit na kominy. :) Wydaje mi się że struktonit ładnie wygląda na pasie podrynnowym i krokwiach - a na kominie gorzej łupek przykręca się na wkęty lub gwoździe na krawędziach - więć jak obłożysz komin to widać mocowanie na brzegach komina - chyba lepiej zrobiliście decydując się na płytkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.08.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Aniu, w poprzednim mieszkaniu, miałam słup na środku salonu i do tego podciągi. Jako, że była to adaptacja strychu nie dało sie tego schować. Mnie to zupełnie nie przeszkadzało. Wręcz przeciwnie. Mieszkanko miało dzięki temu swój niepowtarzalny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.08.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 A poza tym to za jakiś czas jak juz wybudujemy te domy to się będziemy z tego śmiać oj nie wiem czy mi bedzie do smiechu jak bede wchodzila do pokoju i za kazdym razem walila sie w leb (ten slup jest na wprost drzwi siedze nad tym projektem i mysle, ale chyba lepiej bedzie jak wezme krede i pojade na budowe pomalowac sciany dzialowe. moze cos wymysle. albo zrobie w tym pokoju garderobe tak jak Secam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.08.2007 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 oj nie wiem czy mi bedzie do smiechu jak bede wchodzila do pokoju i za kazdym razem walila sie w leb (ten slup jest na wprost drzwi siedze nad tym projektem i mysle, ale chyba lepiej bedzie jak wezme krede i pojade na budowe pomalowac sciany dzialowe. moze cos wymysle. albo zrobie w tym pokoju garderobe tak jak Secam Teraz juz słupa raczej nie przestawisz ale chociaż spróbuj coś ze ściankami pokombinować żeby chociaż drzwi nie były na wprost słupa Napisz link do projektu to zerknę jaki jest rozkład pokoi na poddaszu i gdzie stoi ten słup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts