Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Aniu, w poprzednim mieszkaniu, miałam słup na środku salonu i do tego podciągi. Jako, że była to adaptacja strychu nie dało sie tego schować. Mnie to zupełnie nie przeszkadzało. Wręcz przeciwnie. Mieszkanko miało dzięki temu swój niepowtarzalny klimat.

W sumie Jola ma rację :)

Jeśli coś szpeci to trzeba to mocno wyeksponować - taka stara zasada ;)

piękna stara bejca i jak popęka może być wręcz ozdobą - dodatkowo wnę=trze w starym stylu i eh.... :)

PS> Jola trzymaj - my tez juz ledwo zipiemy (finansowo)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Secamku, moj drogi

link

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/daniela/rzuty.html?Kind=1&Name=daniela

natomiast zdjecie ze zmianami:

http://img337.imageshack.us/img337/7122/pict2949sx2.jpg

w prawym dolnym rogu z łazienki i garderoby zrobilismy pokój.(ze słupem) (ten słup jest tam gdzie umywalka.

na lewo jest garderoba i chyba nasensowniejszym rozwiazaniem byłoby zamienic w garderobie zrobic pokoj a w pokoju garderobe.

co myślisz?

http://www.tapety.com.pl/wzory_2005/hal.jpg

[/img]

no proszę, mnie takich zdjęć nie pokazał :evil:

była rozmowa w komentarzach u anjamen, oglądałam domek i śliczny psze Pani :wink:, rozmawialiście o tapetach i kolorystyce

właśnie taka kolorystyka mi sie podoba : białe drzwi i okna, wykończenia sufitów, framugi i gzymsiki nad podłogą :)

nie wiem tylko czy malować czy kłaść tapety :roll:

podejrzewam, że będzie to kwestia kasy :-?

Psze Pani Dosi dzieki za pochwale mego domostwa.

Ja na przyklad malunki na scianie wole :)

pokazywalam juz kilka w moich komentarzach ale jeszcze jeden na klatke schodowa:

może nie dokladnie az tak kwieciscie, ale cos w tym stylu:

http://img208.imageshack.us/img208/4780/sniezynskiego2wj4.jpg

ale tapety są cieplejsze(ale cholernie drogie) proponuje sprawdzenie cen. My mamy kuzynke artystke to nam cos pomaluje na scianach;

Kochani nie po to walczylam z belka w suficie zeby teraz wyrosła mi w pokoju!

ja jestem prosta kobieta i nie lubie takich rzeczy.

Ja tez przezywam zalamanie finansowe i jesli szybko nie wygram w totka to maz mi zakomunikowal ze zabijemy poddasze dechami, bo nie wystarczy nam kasy. i bede miala tylko parter :(

a moja łazienka poczeka na lepsze czasy....

Aniu chodzi o ten słup który w oryginale jest w łazience nr 4 w ścianie za umywalką ??

A co będzie w tym pomieszczeniu bo łazienka widzę jest zlikwidowana ??

tak to ten słup, łazienkę i garderobe połączylam i bedzie tam pokój. w łazience nr 7 tez pokoj a lazienke zrobilam nad garazem, nie ma jej na rysunku.

wczesniej slup byl w scianiue miedzy garderoba a lazienka a teraz wyszedl na srodku :(

Aniu chodzi o ten słup który w oryginale jest w łazience nr 4 w ścianie za umywalką ??

to chyba faktycznie nie da się już za wiele poprzestawiać (chyba że zamiast 2 pokoi z 7 i 4 jeden większy ale węższy :roll: ale chyba nie :-?

Na szczęście w Twoim układzie ten słup nie jest na wprost drzwi tylko trochę z boku i spory kawałek od ściany spokojnie między ścianę i słup wstawisz np łóżko czy biurko - wtedy słup możesz wykorzystać np do zrobienia półeczki nad biurkiem. Ja bym to próbował załatwić umeblowaniem.

Ale Aniu teraz sobie głowy nie zawracaj tym bo to dopiero będzie widać jak stana sciany i dach - to mocno zmienia obraz - na papierze może to wyglądać dużo gorzej. W sumie ten pokój to nawet spory będzie

Ja tez przezywam zalamanie finansowe i jesli szybko nie wygram w totka to maz mi zakomunikowal ze zabijemy poddasze dechami, bo nie wystarczy nam kasy. i bede miala tylko parter :(

załamanie finansowo-psychiczne mojego męża sięga zenitu :( a teraz to przełazi na mnie, jakoś próbowałam się względnie trzymać jednak w tej chwili mam już wszystkiego dosyć :evil:

chyba zrezygnuję z budowy :wink:

załamanie finansowo-psychiczne mojego męża sięga zenitu :( a teraz to przełazi na mnie, jakoś próbowałam się względnie trzymać jednak w tej chwili mam już wszystkiego dosyć :evil:

Dosiu głowa do góry, dla pocieszenia:

mam kredyt (rata 2500miesiecznie)

nie mam pracy.

wiec w Waszym przypadku budowa zakonczy sie pelnym sukcesem.

to chyba faktycznie nie da się już za wiele poprzestawiać (chyba że zamiast 2 pokoi z 7 i 4 jeden większy ale węższy :roll: ale chyba nie :-?

Na szczęście w Twoim układzie ten słup nie jest na wprost drzwi tylko trochę z boku i spory kawałek od ściany spokojnie między ścianę i słup wstawisz np łóżko czy biurko - wtedy słup możesz wykorzystać np do zrobienia półeczki nad biurkiem. Ja bym to próbował załatwić umeblowaniem.

Ale Aniu teraz sobie głowy nie zawracaj tym bo to dopiero będzie widać jak stana sciany i dach - to mocno zmienia obraz - na papierze może to wyglądać dużo gorzej. W sumie ten pokój to nawet spory będzie

.

Dzięki Secam,

coś pokombinuje jak radzila Jola z płytami gk, i tak jak Ty z meblami a teraz nie ma sie co martwic przeciez poddasze i tak zostanie na razie zabite dechami(tak twierdzi moj ślubny) :(

Tere fere zrezygnować z budowy :wink:

Może drogie Panie przeniesiemy się do działu "Psycholog Dyżurny Radzi" :):)

No to ja Was spróbuję rozbawić:

mailem którego dzis dostałam:

Drodzy Przyjaciele i Znajomi, w ciągu ostatnich kilku

>> miesięcy,otrzymałem wiele zabawnych zdjęć, skeczy i dowcipów, które

>> przesłałem do swoich znajomych i przyjaciół, którzy, jak sądziłem

>> mają wystarczające poczucie humoru, żeby je właściwie odebrać.

>> Niestety, wygląda na to, że kilka osób nie podziela mojego humoru.

>> Otrzymałem parę uwag odnośnie płytkości tematycznej, braku respektu

>> dla nierówności genetycznych, rasowych i innych.

>> Dlatego też, od dzisiaj, wysyłam tylko obrazki zabytkowych budowli,

>> ciekawostek przyrodniczych i innych zabytków kulturalnych, które mają

>> cechy edukacyjne.

>>

>>

>> Załączam zdjęcie malowniczego mostu Pont Neuf w Tuluzie, Francja.

>>

http://img406.imageshack.us/my.php?image=beztytuudj0.png

>> Załączam zdjęcie malowniczego mostu Pont Neuf w Tuluzie, Francja.

no tak, męża rozbawiło i to jak :D ale może coś dla pań wesołego :roll:

składam rezygnację z pełnienia roli inwestora do spraw finansowych i przekazuję ją pełniącemu rolę inwestorowi technicznemu :wink:

uff, to by była ulga :roll: