Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Secamki to za nowe życie tradycyjnym naszym kawiarnianym LLLLUUUU.

Dosia Ty się za nic nie obwiniaj, czasami się tak zdarza i tyle. Teraz zdrowiej, nabieraj sił i ciesz się wspaniałymi facetami.

U nas też nie skończyło się zgodnie z planem, choć o wiele lepiej niż u Ciebie, też się zastanawiałam co się stało ale odpowiedzi nie znalazłam, więc przestałam drązyć temat cieszę się Nastką i wracam do formy.

Najważniejsze że już jest z górki.

Fotki są cudne a Pawełek sama słodycz.

Pozdrawiam Was gorąco.

I znów klawiatury nie widze :roll:

Takie zdjęcia dużo mówią. Pawełek taki wpatrzony w mamę :D

Szczęśliwa i zmęczona Dosiu mam nadzieje że już się nie obwiniasz.

A swoich facetów to wychwalaj na wszystkie strony (szczególnie tego największego /na razie ;)/) No i zbieraj siły żebyś mogła się chwalić chłopakami :)

Dosia też uważam że duma powinna cię zozbrajać :D :D Takich tatusiów mało po naszym światku chodzi...kibicowaliśmy dzielnie tobie ale jak dowiedzieliśmy się że Pawełek wychodzi ze szpitala to tak samo mocno kibicowaliśmy Secamowi....

wiem co mówię, taakich chwil się nie zapomina, ale obwiniać się nie masz za co, a dumna masz za co :D

ZDROWIEJ I CIESZCIE SIĘ SOBĄ-GRATULACJE DLA CAŁEJ RODZINKI 8)

A gdzie ta forumowa kawiarnia :roll: po ostatniej nocy to mam się ochotę napić ......

Z pytań technicznych do Ciebie i innych mamusiów ;)

* widziałem na zdjeciu Nastkę w takim zielonym lezaczku - sprawdza się to coś ?? zastanawiam sie czy ni ekupic takiego

* którą szczepionkę wybraliście tą bezpłatną "przydziałową" czy te droższe "jednoukuciowe" ?? i szczepiliscie na te wszystkie dodatkowe pneumokoki rotawirusy i inne świństwa które sa dodatkowo płatne ??

odpowiada inny mamuś :)

leżaczka nie miałam ale idealnie w tej roli zastępował go fotelik dziecięcy ten od 0-9kg: tez się buja, moim synką się podobało, kładłam gdzie chciałam a nie zajmował kolejnego miejsca.

Szczepionki: my, choć mamy 2 synków rok poroku, wybraliśmy te płatne szczepionki na jedną chyba 160zł :oops: dużo ale przy pierwszysm Mateuszu pani nas się sytała: czy chcemy polską szczepionkę czy działającą :o :o :o więc wybraliśmy działającą-płatną, drugi syn poszedł tym samym torem żeby nie było różnicy.

pneumokoki itp. nie szczepiłam!!!! zdań jest tyle ilu pediatrów. chłopcy chodzili do żłobka teraz do przedszkola a i tak nie zaszczepiłam. szczepicie na ileś tam szczepów bakterii( na bardzo mało, 400 o ile się nie mylę) a odmian sa miliony, nam odradzono. nie ukrywam że też chodziło o koszty. starszy maiła 3 lata więc dostałby w jednej chyba dawce, ale żeby nie osłabiś młodszego musiałabym wtedy zaszczepić też tomka a on miał nie całe 2 lata więc chyba 3 dawki-zrezygnowałam.

:) ale się rozpisłam...sami rozważcie, nie dajcie się zwariować bo kuszę tymi szczepieniami z każdej strony....

zdrówka!!!

odpowiada inny mamuś :)

leżaczka nie miałam ale idealnie w tej roli zastępował go fotelik dziecięcy ten od 0-9kg: tez się buja, moim synką się podobało, kładłam gdzie chciałam a nie zajmował kolejnego miejsca.

Szczepionki: my, choć mamy 2 synków rok poroku, wybraliśmy te płatne szczepionki na jedną chyba 160zł :oops:

Prawie w 100 % jakbym to ja pisała ;)

Leżaczek - był ale przy drugim synku wolałam fotelik :) lepiej się buja (jeśli chodzi o chicco)

Synków mamy w "odstępie" 17 m-cy i płatne szczepionki . Tez coś koło 130-160 zł.

Jakbyście mieli ochote na podobny (nasz jest cały granatowy) leżaczek to dajcie znać.

Nie zniszczony , oryginalne opakowanie ;) oddam za całkowitą darmochę.

szczepiliscie na te wszystkie dodatkowe pneumokoki rotawirusy i inne świństwa które sa dodatkowo płatne ??
nie, nie szczepiłam. Te wszystkie szczepienia działają jak szczepienia na grypę: szczepisz się szczpem wirusa, który już był i się nie wróci. :roll:

Kolejny mamuś się wypowiada:

- leżaczek - niezastąpiony! Fotelik trzeba ciągle nosić z auta do domu i z powrotem, poza tym dziecko siedzi w nim jakieś takie zgarbione

- szczepiłam obu chłopców płatnymi szczepionkami obowiązkowymi i dodatkowo do pneumo- i meningokoki.

Tyle zdań, co mamusiów, he, he! :D

- leżaczek - niezastąpiony! Fotelik trzeba ciągle nosić z auta do domu i z powrotem, poza tym dziecko siedzi w nim jakieś takie zgarbione

Fotelik (nosidełko) samochodowe mam taki z grupy trochę mniejszych (sprzed kilku lat jeszcze z Piotrusia a wtedy nie było takich bajerów jak teraz) i własnie mam wrażenie że siedzi w nim taki przykulowy.

Jakbyście mieli ochote na podobny (nasz jest cały granatowy) leżaczek to dajcie znać.

Nie zniszczony , oryginalne opakowanie ;) oddam za całkowitą darmochę.

Nie no Ryska , propozycja jest z grupy tych nie do odrzucenie :D - ale nie tak znowu za darmo, musisz wymyślić jakąś cenę - no tak nie można ;)

Ale jeszcze się zastanów czy Tobie się nie przyda ..... masz dwóch chłopców .... a jak cię najdzie ochota na dziewczynke :o

Co do szczepionek - mówię oczywiście o tych obowiązkowych - pierwszych. Tu chyba tylo bardziej chodzi o ilość ukłuć ponoć te rozszerzone (płatne) mają wszystko w "kupie" i podaje się za jednym ukuciem :roll:

A gdzie ta forumowa kawiarnia :roll: po ostatniej nocy to mam się ochotę napić ......

No właśnie :wink: miała być kawiarenka :roll: .

Więc coś przyniosłam..a jakby się zachciało spać to kaweczka też jest :p

http://www.story.pl/fotka/43/43120_l/jest+okazja.jpg

http://www.uwielbiam.pl/recipies_pic/499_org.jpg

My i tak nosiliśmy do domu.

Nie no Ryska , propozycja jest z grupy tych nie do odrzucenie :D - ale nie tak znowu za darmo, musisz wymyślić jakąś cenę - no tak nie można ;)

Ale jeszcze się zastanów czy Tobie się nie przyda ..... masz dwóch chłopców .... a jak cię najdzie ochota na dziewczynke :o

Trzecie ? Tak, pod warunkiem, że :

-mam mozliwość siedzenia na zwolnieniu od prawie początku ciąży (dwie poprzednie zagrożone od 3-go m-ca)

-siedzie w domu na macierzyńskim i nic mnie praca nie obchodzi

-na 100 % bedzie babeczka

Na razie przekonuje siebie, że nie chce żadnych babek w domu i mam nadzieje że chłopaki nie będą mi podbierać kosmetyków itp. ;)

A jak by mi się trafił 3-ci chłopak ? to bym sie chyba pochlastała :roll:

Co do szczepionek - mówię oczywiście o tych obowiązkowych - pierwszych. Tu chyba tylo bardziej chodzi o ilość ukłuć ponoć te rozszerzone (płatne) mają wszystko w "kupie" i podaje się za jednym ukuciem :roll:

Szczepiliśmy tymi "Xw1", żeby właśnie uniknąć zbędnych kłuć. 3 x odpłatnie i podobno do końca 6 roku życia spokój.

Secam, Dosiu - bardzo się ciesze, że jesteście razem. te zdjęcia.... ehhhh

Boże dla takich chwil warto żyć.

Jezeli chodzi o szczepionki; mam syna 8 lat i córeczkę 20 miesięcy. Obojje szczepłam tymi płatnymi szczepionkami, dodatkowych szczepień (pneumokoki itp) nie robiłam.

Co do fotelika lub leżaczka- leżaczek niezbyt się sprawdzał przy starszym synku, foteli (0-9 kg) przy córce tak! A co do przenoszenia fotelika z domu do auta. Przecież maleństwo i tak w domu najlepiej do fotelika włożyć.

Jeżeli chciałbyś mam fotelik. lezy nie używany i nie bardzo mam co z nim zrobić (nie zniaszczony, i tzw. bezwypadkowy) Mogę Ci go oddać niech się na coś przyda!! Jak chcesz zdjęcia Ci wyślę na maila.

Secam, widzę, że wracasz do budowyi i dalej kończysz domek, ładnie wyglądają te wylewki :)

Super :)

Dzięki

ale powrót do budowy to za wiele powiedziane

To taki podryg w sumie wymuszony , bo gdybym nie zalał to pewnie by się instalacja poniszczyła - trzeba to było zrobić :roll:

Teraz do zimy to tylko muszę jakiś piec uruchomić żeby nie zamarzła instalacja i nic więcej nie robimy.

Dosia musi dojść do siebie , w październiku jeszcze jeden zabieg, a opieka nad dzidkiem uniemożliwia wyjście nawet do sklepu na większe zakupy. Jesteśmy puki co przywiązani do domu.

Secam, Dosiu - bardzo się ciesze, że jesteście razem. te zdjęcia.... ehhhh

Boże dla takich chwil warto żyć.

:)

Jeżeli chciałbyś mam fotelik. lezy nie używany i nie bardzo mam co z nim zrobić (nie zniaszczony, i tzw. bezwypadkowy) Mogę Ci go oddać niech się na coś przyda!! Jak chcesz zdjęcia Ci wyślę na maila.

Dziekuje bardzo , ale fotelik mamy po Piotrusiu, w sumie dwa bo ten malutki - nosidełko i już duzy samochodowy.

Trzecie ? Tak, pod warunkiem, że :

-mam mozliwość siedzenia na zwolnieniu od prawie początku ciąży (dwie poprzednie zagrożone od 3-go m-ca)

-siedzie w domu na macierzyńskim i nic mnie praca nie obchodzi

-na 100 % bedzie babeczka

Na razie przekonuje siebie, że nie chce żadnych babek w domu i mam nadzieje że chłopaki nie będą mi podbierać kosmetyków itp. ;)

A jak by mi się trafił 3-ci chłopak ? to bym sie chyba pochlastała :roll:

Jest taka teoria , że jak się ma formę na chłopca to dziewczynka raczej nie wyjdzie ....... ;)

My celowaliśmy w dziewczynkę i mamy ślicznych dwóch chłopców :D:D

Znamy na forum takich co maja już 3 śliczne córeczki - no nie Aga :D ?? :o :D

Więc teorie celownicze słabo się sprawdzają......