Megana 15.07.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Secam - Czerwień pieca, jest powalająca A tak poważnie, to na co ten piec jest? Na ekogroszek, czy na coś więcej też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 16.07.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Mnie tez interesuje piec (jestem na etapie dokonywania wyboru) no i jaką moc w kw na jaka powierzchnię domku.Sorki za ciekawość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 16.07.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Ile teraz Pelet kosztuje sprawdzałe ?? ja mysle o tym wunglu cały czas Ekoret znalazłem po 810 z dostawą Pelet ok 700-750 za tonę. Nie wiem jak z dostawą. Pisz do pepe* on nim ogrzewa to powie Ci dużo więcej. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 16.07.2009 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Secam - Czerwień pieca, jest powalająca A tak poważnie, to na co ten piec jest? Na ekogroszek, czy na coś więcej też? Mnie tez interesuje piec (jestem na etapie dokonywania wyboru) no i jaką moc w kw na jaka powierzchnię domku. Sorki za ciekawość. Piec nazywa sie KLIMOSZ LING DUO (stalowy) jest jeszcze jego odpowiednik KLIMOSZ LING COMBI (żeliwny) My na nasza powierzchnię (240 m/2 całkowitej 189 użytkowej) bierzemy 25 KW Piec chodzi przede wszytkim na ekogroszek oraz pelety i zborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 16.07.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Ja mam powierzchni użytkowej jakies 200 m i mówiono mi ze wystarczy mi piec 18 kw. wydawało mi sie malo. juz metlik mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 16.07.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Zobacz co masz w projekcie - am jest podane "zapotrzebowanie energetyczne domu" Ja na 189 m2 użytkowej mam wyliczone 19 KW w projekcie. Piece klimosza akurat są 15 i 25 KW więc 15 za mała a 25 KW troszkę nad .... ale dochodzi grzaniw wody urzytkowej - będę miał większy zasobnik od solarów(300 l ) więc tez energi trochę trzeba. Piece o mocy 18-19 sa rzadsze, najkczęsciej jest 15 i 25 KW, ale wiem że ZIĘBIEC robi 19 KW. A i jeszcze - najprościej policzyć moc grzejników i podłogówki które masz (lub bedziesz miała) i już Ci wyjdzie piec powiniemn być trochę mniejszej mocy niż grzejniki i podłogówka i zasobnik na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 16.07.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzięki, musze sprawdzić w projekcie. Ja też będę zkładać solary i też zasobnik 300 l. Wiesz już może jakie koszta solarów.Bo tu też jestem zleona po 2 romowach. Jeden sprzedawca powiedział że potrzebne są 4 kolektory (bo 6 osób) i zasobni 400 l. W pakiecie mi to obliczył na 15 tyś. Drugi sprzedawca - 5000 tys. tyle że bez zasobnika. Fajnie nie?! dlaczego takie różnice?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 16.07.2009 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 solarów jeszcze nie ruszałem - planuję je na drugi rok albo i później Zostawiłem tylko miejsca na przejścia rurek i zostawiłem wolne trójniki w instalacji tak żeby tylko potem zamontować i wpiąć Kiedyś założyłem temat o solarach Urlicha tam sporo napisali i już sie z nich wyleczyłem (tanie próżniowe) http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3495963#3495963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 16.07.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 kurde teraz to już nic nie wiem. wynika z tego że lepsze są chyba te płaskie niż próżniowe. Jakaś ciemna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.07.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Secam - dzięki, a co do solarów, też tylko zostawimy kabelki - może się kiedyś przydadzą, może solary stanieją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Grzesiu a ja Ciebie chyba dzisiaj widziałam w okolicach Komandorskiej?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 17.07.2009 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Grzesiu a ja Ciebie chyba dzisiaj widziałam w okolicach Komandorskiej?! Noooo spore szanse zakupki na placu robiłem.... pomidorki, ogóreczki, kalafirorek, malinki i czeresienki Trzeba było zagadnąć - też byłas na placu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 17.07.2009 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 kurde teraz to już nic nie wiem. wynika z tego że lepsze są chyba te płaskie niż próżniowe. Jakaś ciemna jestem W ogóle co do solarów to mam mętlik co robić i czy wogóle coś robić . Własnie zamówiłem piec i te piece mają funkcję grzania wody latem, ponoć na zagrzanie latemwody idzi raptem 2 lub kilka worków węgla. I tu się zastanawiam czy jest sens wogóle montować solary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 17.07.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Tak sobie myślałam i teraz tylko zrobię podejścia a nad solarami sie jeszcze zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.07.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 pozdrowienia serdeczne z drugirj strony Wrocka brzuszek pogłaskany został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 18.07.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 pozdrowienia serdeczne z drugirj strony Wrocka brzuszek pogłaskany został Dziękujemy i też pozdrawiamy P.S. Pisalas kiedys z dziewczynami o wyborze wozka dla dziecka ?? macie juz jakies wybrane fajne spacerówki ?? musimy jakis wybrac na jesien a zielony jestem w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.07.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Secam - Oooo piecyk już zakupiony Napisz kiedy rozruch, to z chęcią posłuchałabym, jak głośno podaje opał Biorąc pod uwagę, że sypialnia będzie za ścianą kotłowni, to zastanawiam się, czym wygłuszyć i co przykleić na ścianę Ale maluszek rośnie.................. drożdże mu dajecie do jedzenia, czy co? :) Super chłopcy wyglądają razem i psina na dokładkę Pozdrowienia dla Dorotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 22.07.2009 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Secam - Oooo piecyk już zakupiony Napisz kiedy rozruch, to z chęcią posłuchałabym, jak głośno podaje opał Biorąc pod uwagę, że sypialnia będzie za ścianą kotłowni, to zastanawiam się, czym wygłuszyć i co przykleić na ścianę Zapraszam Gosiu - montaz za kilka dni a uruchomienie pewnie w sierpniu lub wrześniu. Tez jakiś czas temu byłem u Peterki na oględzinach działającego pieca i radochę miałem jak małe dziecko - strzela huczy mieli pstryka cyka i szumi a jak się ptworzy to się pali - normalnie zabawa przednia. Tylko ze u mnie kotłownia daleko od mieszkalnych częsci więc mi hałas nie przeszkadza Ale maluszek rośnie.................. drożdże mu dajecie do jedzenia, czy co? :) taki duży to genetycznie po matce - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.07.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Secam - Oooo piecyk już zakupiony Napisz kiedy rozruch, to z chęcią posłuchałabym, jak głośno podaje opał Biorąc pod uwagę, że sypialnia będzie za ścianą kotłowni, to zastanawiam się, czym wygłuszyć i co przykleić na ścianę Zapraszam Gosiu - montaz za kilka dni a uruchomienie pewnie w sierpniu lub wrześniu. Tez jakiś czas temu byłem u Peterki na oględzinach działającego pieca i radochę miałem jak małe dziecko - strzela huczy mieli pstryka cyka i szumi a jak się ptworzy to się pali - normalnie zabawa przednia. Tylko ze u mnie kotłownia daleko od mieszkalnych częsci więc mi hałas nie przeszkadza To napisz kiedy, chętnie posłucham , Główny Majster (GM) powiedział, żeby wygłuszyć ścianę styropianem, coś jednak i tak będzie trzeba wymyślić Ale maluszek rośnie.................. drożdże mu dajecie do jedzenia, czy co? :) Secam - taki duży to genetycznie po matce - No z tym rośnięciem, to gdybym nie widziała Dorotki, to pewnie bym uwierzyła hahahah :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 25.07.2009 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Witam, pierwszy raz tu zaglądam Weszłam sobie na Twój dziennik i......tak nie budowlanie...... Po pierwszych pracach na swojej działce miałeś gościa, który przyszedł na darmowe jedzonko. Tak sobie o Was wspomniałam i pomyślałam, że Ci o tym przypomnę Jakoś mi się tak miło zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts