Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

Po pierwszych pracach na swojej działce miałeś gościa, który przyszedł na darmowe jedzonko. Tak sobie o Was wspomniałam i pomyślałam, że Ci o tym przypomnę :oops: Jakoś mi się tak miło zrobiło :oops: :wink:

Taaaa pamiętam łaził taki jeden ;) najlepsze ze wtedy nikt nie planował zeby miał cioś "przynieść" .

http://www.albumik.pl/albumy/secam/domek/3929430058399.jpg

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po pierwszych pracach na swojej działce miałeś gościa, który przyszedł na darmowe jedzonko. Tak sobie o Was wspomniałam i pomyślałam, że Ci o tym przypomnę :oops: Jakoś mi się tak miło zrobiło :oops: :wink:

Taaaa pamiętam łaził taki jeden ;) najlepsze ze wtedy nikt nie planował zeby miał cioś "przynieść" .

http://www.albumik.pl/albumy/secam/domek/3929430058399.jpg

A wiesz, że zobaczyć pierwszego latającego bociana wiosną, to dobra wróżba :D

aaa przypomniałem sobie - Trabik ma pchać Agę wiec nie wiem czy dwa wózki uciągnie :D:D:D:D

Pożyczę os Śmiejusów wózek na bliżniaki - to się i Scurka zmieści i Ivonesca - i wszyscy będą zadowoleni.

Pozdrav

ej, to moze odrazu poszukaj wozka dla trojaczkow, bo tez bym chcetnie sie do was przylaczyla ;).

Secam

znowu mnie kilka dobrych ygodni nie bylo i mio patrzec, ze atmosfera o wiele lepsza :D:D:D.

Pozdrowionka dla calej rodzinki!!!

Secam

znowu mnie kilka dobrych ygodni nie bylo i mio patrzec, ze atmosfera o wiele lepsza :D:D:D.`

Pozdrowionka dla calej rodzinki!!!

My również pozdrawiamy :D troszkę lepsza atmosfera choć nie jest jeszcze tak jak byśmy chcieli - ale jest nadzieja Że za jakiś czas będzie już dobrze

p.s.

Czy ten górny suwaczek to ja dobrze zrozumiałem :o :o :o 8) 8) 8) :lol:

:lol: :lol:

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev236pr___.png

Pozdrowienia dla Teściowej :D

secam, a Ty się nie boisz zakupów przez internet?

Ja to się boję, że nie uznają reklamacji, że uszkodzone, nie ten wymiar, albo, że inaczej na fotce wygląda, a inaczej w rzeczywistości...

Parę zakupów zrobiłam, jestem zadowolona, ale jakoś większych zakupów się boję. Jak zmywarkę znalazłam w necie, to polazłam do naszych sklepów i zażądałam w cenie z internetu........i dostałam :wink:

A nic nie piszę bo od dwóch miesiecy mnie życie w tyłek kopie i nie wiem kiedy przestanie.

Czasami coś skrobnę w Waszych komentarzach bo atmosfera fajna to się na chwilę odrywam od problemów.

Co do zakupów internetowych .

Były niebezpieczne ale kilka lat temu . Teraz poziom firm się poprawił i w tej chwili 90 % rzeczy kupuję do domu przez internet - nawet z Allegro już jest inaczej - dobra obsługa i pewne firmy.

W internetowych przesyłakch jedyny problem to to że przesyłaka jest przez firmę kurierską a oni nie szanują paczek. Ale nie wiem czy wiesz że do wiekszości sklepów marketów towar który kupuje sz też dostarczany jest spedycją a nie transportem własnym. Więc tak na prawdę często jest tak że te sam kurier który przywozi do Mediamarktu też przywozi do ciebie ;) .

Zeby się zabezpieczyć przed uszkodzeniami to zawsze kupuję za pobraniem nigdy nie płacę wcześniej na konto, jeśli przesyłka przychodzi w uszkodzonym kartonie to nie odbieram jej i już.

A Powiem Ci że jak się umie poszukać (nie zawsze skąpiec i noklaut pokazują najtaniej ;) ) to pieniądze są niebagatelne

:o - dla przykładu sprzed kilku dni

* wymiennik ciepła - na allegro = 375 zł a Castorama = 900 zł :o

* grzejniki do domu - porównując do najtańszej oferty z "miasta" zaoszczędziłem 1800 zł :D

* miałem upatrzony wózek dla małego taki" zajefajny" - Giertych dął becikowe to mówię kupię małemu - w sklepie 1200 zł ja kupiłem za 540 :o dobre co :D:D

Ja wiem, że w necie jest o wiele taniej.

Ale ja mieszkam niedaleko stosunkowo małej miejscowości i nawet w necie bywa drożej niż u miejscowych sprzedawców :roll: Pooglądałam cenki we Wrocku, Poznaniu, Katowicach, Kaliszu.

Castorama, Selgros, Liroy Merlin, Kaufland. Tam w promocji bywało drożej niż u mnie w normalnej cenie :o I jeszcze za transport musiałabym dopłacić, bo się nie mieszczę w obrębie dojazdów.

Ps. Fajnie, że poprawiamy Ci humor :wink:

A to ciekawe, tymi bankami :o Jak pytałam w Kaliszu o kredyt, powiedzieli mi chyba wtedy 120-140 tys. U nas w tym samym banku, z takimi samymi dochodami mogłam dostać 70-80 tys.

A w innym województwie jeszcze inna kwota :roll: :o

Ja zawsze mówię, że każdej sytuacji są plusy i minusy. Praca, auto, dzieci, dom, inwestycje...jak pojedziesz jedną drogą, to będzie bliżej, ale stoisz w korkach i wąchasz spaliny, a jak drugą to dalej, ale ładne widoki, i bez korków :wink: