Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

jewszcze muszę wungiel kupić na sezon - niestety pewnie będę się liczyć z najwyższymi cenami bo przed sezonem :-? zobaczymy - choć Pepe* pisał że super się w nim pali właśnie peletem

W ubiegłym tygodniu rozmawiałem z rekuperatorowcami, którzy za radą pepe* kupili ten kocioł. Palili chwilę wunglem co go dostali razem z kotłem, a potem lecieli peletem.

Gość stwierdził, że nigdy więcej bez wyższej konieczności nie będzie palił wunglem. W kotłowni syf i smrodek sadzy, a przy pelecie biały pyłek i to mało na dodatek.

Poza tym jest tańszy od wungla.

Pozdrav

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Secam - idzie Ci z tymi kafelkami super :) :)

Gratuluję :)

A co do wykończeniówki, to jak pomyślisz, że już bliżej, niż dalej do zamieszkania, to nastrój powinien Ci się poprawić :) :)

Co do koloru ścian w garażu, to ja nie będę chciała białego :( nie dość, że się szybko pobrudzi, to jeszcze na dodatek szybciej trzeba będzie go malować :cry:

pewnie będę mieć ( jak już wybudujemy) coś troszkę ciemniejszego :)

Do Twoich kafli, to może coś ( na zdjęciach nie widać dobrze koloru), ale stalowy może?

Pozdrawiamy :)

No kafelki od nic-nierobienia położyły się same :lol: Całkiem fajnie im wyszło :wink:
,

tiaaaaa

Z nic nie robienia zrobiło się malowanie ścian i uzupełnienie gipsem ubytków, czyli garażo kotłownia będzie na gotowo ;)

Nadzór małżeńsko-investorski zarządził że ma nie być prowizorki i ma być "na gotowo"

No kafelki od nic-nierobienia położyły się same :lol: Całkiem fajnie im wyszło :wink:
,

tiaaaaa

Z nic nie robienia zrobiło się malowanie ścian i uzupełnienie gipsem ubytków, czyli garażo kotłownia będzie na gotowo ;)

Nadzór małżeńsko-investorski zarządził że ma nie być prowizorki i ma być "na gotowo"

I dobrze :wink: U nas też zapadła decyzja, że pierwsze pomieszczenie na gotowo to garaż :roll: :wink: czemu nie łazienka?...

Niesamowity ten Wasz synek - jakie uśmiechy posyła :) widać że szczęśliwy, a i mamusia coś pisze na FM, więc wszystko powoli wraca "na swoje miejsce" :)

Kafelki super i jeszcze jak ładnie się poukładały. Normalnie zawodowiec z Ciebie. Przyznaj się, pewnie po godzinach dorabiasz kładąc terakotę. Kiedy Ty masz na to czas ? Przyznali Ci dłuższą dobę czy jak?

Kafelki super i jeszcze jak ładnie się poukładały. Normalnie zawodowiec z Ciebie. Przyznaj się, pewnie po godzinach dorabiasz kładąc terakotę. Kiedy Ty masz na to czas ? Przyznali Ci dłuższą dobę czy jak?

Ale to nie ja układałem :D

Sam chciałem ułożyć tylko kawałek pod piecem ale Dosia mi nie pozwoliła - pewnie dla tego że kiedyś sam w domu ułożyłem i do dziś się potyka o kafle :D:D:D

Układał facet z netu złapany, tak na szybko - w sumie wyszło całkiem nieźle ;).

Jeszcze za parę dni ma malować i robić jakies inne drobiazgi na budowie