anstak 17.08.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Hej, Umiescilam kiedys zdjecie moje dzieleczki pod nickiem , no i ostatnio je usunelam, bo sie troche zdeaktualizowało ( prace trwają. Chciałam umieścić nowe, ale niestety nie ma szans, bo na dole jest napisane ze musi mieć max 6 kb. Przeciez to nierealne. Zmniejszam sobie te wszystkie zdjecia jak moge, zmniejszam ilosc pikseli i zeby uzyskac 6 KB to zdjecie bedzie wielkosci ziarnka grochu czyli już nic na nim nie widac - po prostu kolorowa plama. Jak sobie poradzic z tym problemem, widze ze wielu załącza pod nickiem wieksze zdjecia? Aha co smieszniejsze starego zdjecia tez juz nie mog wstawic -o dziwo teraz tez jest za duze, a wczesniej było ok:(((( Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 17.08.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Cześć! Tak wygląda przepisowe zdjęcie Twojej działki: http://www.zbychdom.republika.pl/Anstak.JPG Ma 80 x 60 pixeli i zajmuje zaledwie 1,4 kb Moje jest jeszcze mniejsze, a jednak widać domek W sumie to dobrze, że nie można zamieszczać większych, bo niektórzy nie mają umiaru w rozmiarze i rozwalają układ strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 17.08.2006 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Zbychu- dzieki serdeczne:) pytanie tylko jak Ty to zrobiles?, bo mi nijak nie wychodzi?moze mam jakis zły program graficzny?Uzywam po prostu programu do zdjec od mojego aparatu cyfrowego, bez problemu zmniejszal dotąd zdjecia tak mi sie wydawalo, ale takich minimalizmow nie osiaga, albo mu nie wychodzi, albo ja po prostu nie umiem:( ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 18.08.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Zmniejszam sobie te wszystkie zdjecia jak moge, zmniejszam ilosc pikseli i zeby uzyskac 6 KB to zdjecie bedzie wielkosci ziarnka grochu czyli już nic na nim nie widac - po prostu kolorowa plama. Zwróć może uwagę, czy jest taka funkcja jak np. "widok" lub jakieś pole z liczbą w %. Ustaw to na 100%, wtedy zobaczysz rzeczywisty widok zdjęcia na monitorze. Może masz np. ustawione 20% i dlatego widać tylko kolorową plamkę Nie zaszkodzi sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 22.08.2006 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dzieki Rocky, ale niestety nic nie pomogło, chyba to jednak wina programu,musze zainteresowac sie jakim innym programem do zmniejszania, bo ten od aparatu zdaje sie byc do niczego:((( PozdAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 22.08.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dzieki Rocky, ale niestety nic nie pomogło, chyba to jednak wina programu,musze zainteresowac sie jakim innym programem do zmniejszania, bo ten od aparatu zdaje sie byc do niczego:((( Pozd Ania Wydaje mi się, że Twój problem polega na zapisie zdjęcia. Zapisujesz zdjęcia w formacie bmp, a ten format dużo "waży". Spróbuj zapisać w jpg. Możesz do mnie przesłać zdjęcie, które chcesz zmniejszyć. Ja je obrobię i odeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts