geguś 22.08.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam A dla mnie właśnie jesteś "poprawnym realistą". Poprawnym, bo bierzesz kredyt. Realistą, bo nie rzucasz się z motyką na słońce. Zapytam: -czy pierwszy raz bierzecie kredyty na taką sumę? Dla mnie kredyt na budowę nie jest pierwszym, który biorę na sumę kilkaset kzł. Może dlatego nie pękam. Ale rozumię tych co się boją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 22.08.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dla mnie to byl pierwszy powazniejszy kredyt. Wczesniej korzystalem tylko z kredytu odnawialnego na koncie (max do 20tys). Teraz zaluje, ze wzialem tak malo. W koncu to najtanszy pieniadz na rynku. Patrzac jak rosna ceny ziemi w mojej okolicy, lepiej bylo kupic za wlasne srodki jakas parcele (bylaby zabezpieczeniem kredytu w razie klopotow), a budowac calkowicie na kredyt. Kiedys balem sie kredytow (duzych), teraz juz znacznie mniej. Jednak nie zdecydowalbym sie na budowe za 100% kredytu, nie posiadajac jakiegos zabezpieczenia. Dla wielu ludzi takim zabezpieczeniem jest sama budowa, jednak nie dla mnie. Ziemia na ktorej buduje nalezala do mojej rodziny od ponad 50lat. Na niej sie urodzilem i nie wyobrazam sobie jej stracic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MGIELKA229 22.08.2006 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 dzieki za odpowiedzi mam jeszcze problem w ktorym banku wziac ten kredyt? czy wystarczy dochod ktory wystawiaja z urzedu skarbowego bo z pracy meza nie dostane zadnych innych papierow pracuje legalnie za granica ale tam maja inne procedury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 04.11.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 A mnie pewien mądry finansowo człowiek powiedział, żeby brać max kredytu i z tego budować, natomiast to co odłożone zainwestować. Wrazie draki będzie na spłaty kredytu i nie zostanie człowiek goły i niewesoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 04.11.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Czy już masz ten kredyt? W którym banku? A może już budujesz? pytam, bo troche czasu minęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 04.11.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Czy już masz ten kredyt? W którym banku? A może już budujesz? pytam, bo troche czasu minęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts