Filo 17.08.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam, na wiosnę dostałem kilka sztuk pół metrowej wysokości pęcherznicy kalinolistnej. Bardzo ładnie się przyjęły i urosły. Jednak nie były przycinane i są bardzo smukłe. Chciałbym aby przybrały formę bardziej "krzewiastą" ale musiałbym je przyciąc tuż nad ziemią. Nie wiem czy tak można ? Jesienią czy wiosną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 17.08.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja dwie swoje (też młodziutkie) przycinałam ze dwa tygodnie temu i świetnie rosną dalej. Pęcherznice ponoć dobrze znoszą przycinanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 18.08.2006 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Tniemy w czerwcu po przekwitnieniu, lecz nie wycinamy młodych pędów, które wybiły od wiosny u podstawy.Pęcherznicy nie tniemy wiosną, jeżeli chcemy aby kwitła w danym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts