anpi 20.08.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Dokładnie! Wczoraj widziałem Isovera Termo-Matę w Obi - miała R=3,5 przy 15 cm, a ja kupiłem Isovera Uni-Matę ale R=3,8 przy 15 cm. Różnica w cenie tylko 1,8 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 20.08.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Moja Iso Mata przy 15 cm posiada współczynnik R=4,15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 20.08.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 (...) Wymyślili sobie klejenie dwóch rodzajów wełny - jednej miększej od wewnątrz (znaczy od muru) i drugiej twardszej od strony tynku. Zastanawiam się czy się to sprawdza. Kurcze - tak szukam i szukam, czytam o tym systemie i nie mogę dojć o co chodzi z tym dwuwarstwowym klejeniem Czyżby to był pomysł wykonawcy ? Dlaczego jedna płyta ma być bardziej miękka a druga twardsza? Człowiek jednak faktycznie cały czas się uczy... choć to dla mnie dziwny nieco sposób Producent w zaleceniach nie wspomina o czym takim http://www.rockwool.pl/graphics/RW-PL_OS3/images/doradztwo/Katalog/Zeszyt_11.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.08.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Moja Iso Mata przy 15 cm posiada współczynnik R=4,15 No i taka jest najlepsza. Jednak, gdy ja kupowałem, najlepsza była R=3,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 20.08.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 jest jeszcze super mata o jeszcz elepszym R, ale kosztowąła 1000 zł więcej w moim przypadku a ze zastosowąłem 15 +10 cm wełny na stropie to już sobie odpuściłem bo to juz by była chyba duża przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.08.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Kurcze - tak szukam i szukam, czytam o tym systemie i nie mogę dojć o co chodzi z tym dwuwarstwowym klejeniem Czyżby to był pomysł wykonawcy ? Nie no bez przesady. Czytałam o tym w ulotce rockwoola. Tak oryginalnie zrobione są te płyty, choć faktycznie w opisie fasrock max słowa na ten temat nie ma. Sama się naszukałam, bo tej ulotki elektronicznie nie ma. Na szczęście w informacji prasowej napisali o tym wyraźnie http://www.rockwool.pl/graphics/RW-PL_OS3/images/centrum_prasowe/informacje_prasowe/FasrockMAX-marzec_2004.pdf Z tego co tam napisali wygląda na to że bardziej to pasuje do budynków termomodernizowanych niż nowych. Miękka wewnętrzna wartstwa dopasowuje się do nierówności ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 20.08.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Nie no bez przesady. Czytałam o tym w ulotce rockwoola. Tak oryginalnie zrobione są te płyty, choć faktycznie w opisie fasrock max słowa na ten temat nie ma. (...) (...) Z tego co tam napisali wygląda na to że bardziej to pasuje do budynków termomodernizowanych niż nowych. Miękka wewnętrzna wartstwa dopasowuje się do nierówności ściany. Pomysł zaiste ciekawy, interesujšce jedynie jest to jak to wyglšda w "macaniu", czy sš to dwie płyty sklejone ze sobš czy jest to może płyta o mniejszej gęstoci a z jakim twardym i grubym "welonem"? Muszę się temu dokładniej przyjrzeć i popytać jutro wykonawców czy mieli z tym do czynienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.08.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Dodam jeszcze że ta fasrock max jest "cieplejsza". Przy 15 cm ma r=4,05 podczas gdy zwykły fasrock r=3,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.08.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Muszę się temu dokładniej przyjrzeć i popytać jutro wykonawców czy mieli z tym do czynienia... Gdyby udało Ci się coś ustalić to będę wdzięczna za słówko w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 23.08.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Niestety, znani mi wykonawcy z tym systemem do czynienia nie mieli O fasotermach to mogš mi poopowiadać o fasrockach nie chcieli ? A cholera ich wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Mimo wszystko dzięki za fatygę. A wg Ciebie która ma najlepsze właściwości i na co się zdecydowałaś, bo już się trochę zgubiłam w temacie (przepraszam jeśli podawałaś gdzieś wcześniej) Ja cały czas myślalałam o fasrock max 18 cm z R=4,85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts