hartingh 17.08.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Hej! Nie wiem czy się nie będę powtarzać, ale mam problem :/ Wiem, że moje pytanie nie dot. domów, ale za to dotyczy wnętrza!! Przez najbliższy czas czeka mnie jeszcze ten nieszczęsny wynajem mieszkania... i w związku z tym mam kilka pytań: 1. Na jaki kolor pomalować ściany. Zasłony są niebieskie, nakrycia na łóżko, poduchy też :/ Do tej pory był jakiś chyba taki oranż, tzn. w sumie to były/są brudne ściany :/ 2. Co mogę zrobic z podłogą. Jest dywan, też jakiś oranż (ni to pomarańcz, ni to beż, ani nie róż), ale również bardzo brudny. Wyprać? Położony jest na parkiecie, więc chyab nie mozna Zależy mi na jak najmniejszych kosztach -> długo nie zamierzam tu mieszkać, ale chcę żyć przytulnie Szukałem wykładzin, ale to są ceny za metr ok. 30 zł Za te pieniądze to ja bym mógł mieć panele Ale szkoda mi inwestować w czyjeś mieszkanie... I tak duuużo za nie płacę :/ Pozdrawiam i dzięki za wszelkie rady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 18.08.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 1. Najekonomiczniej będzie, jak chlapniesz pokój na biało, ale też są na rynku takie pigmenty do białych emulsji (mniej więcej 4 zł za buteleczkę). Dodajesz ich wg tabeli i odcienia jaki chcesz uzyskać. Grunt to kupić dobrą białą emulsję kryjącą i później to dobrze wymieszać. Jak jesteś odwany, to walnąłbym cytrynę, albo ciemny żółty. Jeżeli masz jasny, słoneczny pokoik, to możesz śmiało malować ciemnymi odcieniami, ale jeżeli masz pokój zacieniony, w grę wchodzą raczej jasne odcienie. Ewentualnie można pokombinować z 2 kolorami, np.: białe (lub żółte, czy pomarańczowe) ściany z oknem i ta naprzeciw, a błękitne, czy granatowe ściany pozostałe. Malujesz tak, jak Ci się podoba, a nad stołem, łóżkiem, czy biurkiem walisz jakiś ciekawy motyw (są gotowe szablony). 2. Podłogę zostaw w spokoju, jeżeli masz tam mieszkać nie długo, ewentualnie kup sobie np. w Ikei jakiś szmaciany chodniczek i przykryj to co Cię najbardziej wkurza. Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 18.08.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 jestem również za słonecznym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 18.08.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 jestem również za słonecznym kolorem chyba że wolisz zimne kolory .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hartingh 18.08.2006 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Hmm.. cytrynowy?? Cytrynowy!! Normalnie nie wpadł bym na ten pomysł, ale wydaje mi się super A co do emulsji to co polecacie w normalnych cenach? Wiem, że teraz w makro jest Jedynka za 10 litrów chyba 29 zł. Może warto pomyśleć? I tak przecież 2 razy będę musiał je pomalować, żeby dobrze pokryć ściany. Co Wy na to? Jeszcze raz dzięki serdecznie za cenne informacje!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 18.08.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Jedynkę sobie odpuść, już Śnieżka lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts