bladyy78 22.08.2006 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Mapka do celów projektowych u mnie kosztuje 400zl + Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 22.08.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam wszystkich chcialbym zapytac ile kopii mapy geodezyjnej do celów projektowych należy zamówić u geodety? PozdrawiamDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaStro 22.08.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam wszystkich chcialbym zapytac ile kopii mapy geodezyjnej do celów projektowych należy zamówić u geodety? Pozdrawiam Darek M. Ja dostałem jedną na kalce i trzy sztuki na papierze, zaniosłem to do architekta ten zabrał wszystkie, ale kalkę i jedną albo dwie papierowe mi oddał (nie pamiętam dokładnie). Projekt zagosp. działki zrobił na jednej oryginalnej resztę odbił na ksero i takie coś zaniósł do starostwa w celu uzgodnienia. więc moim zdaniem wystarczą te 4 szt. aż nadto... acha poza projektem zagospodarowania architekt wykonał mi również osobne projekty przyłącz wodociągowego i elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 23.08.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Dzięki za odpowiedź Czyli rozumiem, że do dokumentow do pozwolenia na budowe mozna dolaczyc 1 oryginal i 3 ksero mapy do celow projektowych? PozdrDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.08.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Do pozwolenia nie składasz map tylko dom narysowany na tych mapach z przyłaczami.Oryginał mapy leży wtedy u Ciebie w domu. A w ogóle to mapę weźmie adaptator i potem Ci ją odda.Czy on ja skseruje 15razy czy 40 to już mało Cie obchodzi.Niech sobie kseruje ile chce.Ty mu płacisz jak Ci przyniesie pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 23.08.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 mapa do celów projektowych jest tak długo ważna, póki nie pojawią się jakieś zmiany na terenie objętym mapą; np. poprowadzą Wam wodociąg; moja mapa była ważna 6 latpzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 24.08.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja mam ciekawą sprawę: zamówiłem mapę do celów projektowych i dowiedziałem się że jeszcze w tym roku będzie wodociąg w drodze przy mojej działce. Na mapie będzie tylko projekt tego wodociągu.Zapytałem w starostwie i dowiedziałem się że w niczym to nie przeszkadza do otrzymania pozwolenia na budowę i do uzgodnienia przyłączy. Podsumowując: wg Was 5 kopii mapy do celów projektowych (tyle robi u mnie w standardzie geodeta) wystarczy do pozwolenia na budowę i uzgodnienia przyłączy? PozdrDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.08.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Wystarczy nawet na 5 pozwoleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaruś 24.08.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 czaruś chyba się nie rozumiemy. Do budowy (do samego jej końca) wystarczy jedna jedyna mapka. A odbiór budynku to odrębna sprawa. zgadza sie, tylko bladyy78 pytał się czy będzie potrzebował mapki po zakończonej budowie. Toteż mu odpowiedziałem. Ogólnie dla mnie geodeta wykonał 1 egz. mapy do celów projektowych i wystarczyło, ale jak mówią co powiat to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.08.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Fakt czarusiu Rzeczywiscie napisał "po". A "po" to inwentaryzacja powykonawcza i geodeta niezbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rescuemen 08.09.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Wystarczy nawet na 5 pozwoleń W/g mnie to jest różnie. Niektóre zakłady energetyczne, wodociągi i gazownia wymagają oryginalnej kopii (takiej od geodety z czerwonymstempelkiem) mapy, innym wystarczy kopia. Mówimy teraz o wydaniu warunków przyłączenia. Również wiem że do projektów przyłączy są potrzebne oryginalne kopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 08.09.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Wystarczy nawet na 5 pozwoleń W/g mnie to jest różnie. Niektóre zakłady energetyczne, wodociągi i gazownia wymagają oryginalnej kopii (takiej od geodety z czerwonymstempelkiem) mapy, innym wystarczy kopia. Mówimy teraz o wydaniu warunków przyłączenia. Również wiem że do projektów przyłączy są potrzebne oryginalne kopie. Ja dostałem od geodety 3 mapki. W tej chwili mam wszystko złatwione, stan surowy na ukończeniu i ..... mam nadal wszyskie 3 mapki. Reasumując wszystko dla się załatwić z kopią (ksero) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts