Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy kogoś budowa nie wykończyła?

pasmal

Recommended Posts

a ja właśnie jestem w dołku i nie cieszy mnie budowa jak dotychczas- moze to przez brak widocznych duzych postępow na budowie :cry: a moze przez to że pewna osoba burzy nasz wcześniej obmyslany harmonogram prac uważając ,że powinnismy zrobic inaczej ,w innej kolejności sama nie wiem ,a może męczy mnie ,że jednak w większości spraw musze zadecydować sama a boje sie ,że jednak skutek mojego wyboru nie bedzie zadowalający ...sama nie wiem,odechciało mi sie ,,,

Rok po budowie, siedząc na tarasie i sącząc leniwie drinka, o 3/4 dzisiejszych kłopotów nie będziesz w ogóle pamietać. A wspomnienie o pozostałych skwitujesz: WARTO BYŁO.

To prawda.

Ja jestem na etapie stropu a miałam juz być po dachu i szlag mnie trafia.

Wykonawca schodzi sobie z budowy za każdym razem gdy choć dzien spóźnię sie z towarem a mógłby w tym czasie robić co innego np kończyć taras.

Ale wczoraj miałam przykład że dużo więcej można znieść.

Moja przyjaciółka jutro się wprowadza do nowego domu - a musi bo mieszkanie już sprzedała i okazuje się, że prawie nic nie działa - elektryka zalepiona albo uszkodzona przez tynkarzy, ogrzewanie podłogowe przewiercone przez płytkarza - nie działa kominek za 6000 zapchany - nie działa prawie nic a ona ma taki spokój na to - mówi spoko wszystko da się naprawić.

Nie ma już gdzie mieszkać to co ma się wkurzać.

A za rok na tarasie naprawdę nie bedzie się o tym całym dziadostwie i nerwach pamiętac nie mozna pozwolić tylko żeby nerwy nas zdżarły i zabraly całą radość z własnego kąta!!!