jacakam 08.01.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witam.Spodobał mi sie projekt ZOSIA kiedyś był w Horyzoncie teraz jest w pracowni DOMY NA PIĄTKĘ. Szukam osób, które zamawiały stamtąd projekt. A także tych które mają taki dom. Chciałbym wprowadzic kilka zamian ale za nim to zrobię z wielką chęcią dowiedziałbym się czegoś o kosztach jego realizacji (zamierzam zmienić projekt z obecnej konstrukcji stropu na wiązary kratowe i sufit podwieszany)Proszę o kontakt a może jakieś zdjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aras1719500358 06.02.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Hej,Zaczynam budowe Zosi jak tylko aura na to pozwoli, czyli za mniej wiecej miesiac.Projekt domu kupilem bezposrednio od jego tworcy, Pawla Piatki. Zmiany, ktorych dokonalem w projekcie nie dotycza konstrukcji stropu ale chetnie podziele sie uwagami na temat innyhc zmian, ktore wprowadzilem. Wedlug mojej orientacji jest to jeden z najtanszych domow o powierzchni 100-140 m2 i przy tym bardzo funkcjonalny.Zmiany, ktore wprowadzilem, byly podyktowane glownie koniecznoscia adaptacji projektu do dzialki z wejsciem od poludnia oraz z wykorzystaniem poddasza. Pozdrawiam, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaspa 07.02.2006 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Wciaz jestem na etapie poszukiwania projektu choc mam juz cos na oku http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=107&sid=5 Gdzie mozna zobaczyc Twoja wersje projektu? Ile kosztowalo naniesienie wszystkich zmian i jakie zakladasz wydatki na stan surowy i wykonczenie? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aras1719500358 08.02.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Czesc, Chetnie Ci pokaze jakich zmian dokonalem w projekcie ale nie wiem jak tu cokolwiek wkleic. Moge przeslac mailem. W kadym razie, wiekszosc zmian w Zosii wynika z wejscia na dzialke od poludnia, co wymusilo koniecznosc usytuowania salonu i wejscia do domu po tej samej stronie domu. Ustawilem wiec dom salonem na poludnie (garaz po prawej) i zamienilem miejscami lazienke (z ktorej powstal w ten sposob wiatrolap) i wiatrolap (po zmianach to bedzie powiekszona lazienka i kotlownia) - trzeba to zobaczyc na rysunku. Wewnatrz zmianie uleglo jeszcze usytuowanie schodow, ktore pierwotnie - w projekcie Zosia B (wieksza), byly umiejscowione w salonie, i byly "krecone" - widac to na rysunku na stronie http://www.domna5.pl Same schody tez sie zmienily z kreconych wlasnie na proste. Co do kosztow, zamierzam zamknac inwestycje kwota 200 tys. i wedlug kosztorysu przygotowanego z firma budowlana, ktora bedzie budowac (absolutnie sprawdzona na naszych znajomych), damy rade z taka kwota zamieszkac jeszcze jesienia tego roku. Naniesienie zmian kosztowalo mnie 1200 PLN wraz z pelna adaptacja projektu i uzyskaniem pozwolenia na budowe. Co prawda pozwolenie nie kosztuje ale nie musialem biegac Pozdrawiam, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagag 17.07.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Posiadam działkę ok. 1000 m2 i zastanawiam się nad kupnem projektu ZOSIA, ale nie wiem czy uda mi się go wybudować "pod klucz" (systemem gospodarczym) za 150 tys. (tyle dostanę kredytu, a moim wkładem będzie jedynie działka) Zakochałam się w tym domku i nie wiem czy przekonam się do jakiegoś innego projektu, jeśli okaże się, że na ten mnie nie stać. http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=9&nazwa_projektu=ZOSIA Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zamierzam budować wersję z mniejszym salonem +garaż. Chciałabym też usunąć w projekcie kominek zewnętrzny, zmienić kolorystykę elewacji, okładzinę klinkierową zastapić bejcowanym drewnem, dachówkę ceramiczną - blachodachówką, a okna z PCV w kolorze drewna. Czy jest coś w tym projekcie, co przy niewielkich zmianach obniży koszta? Chciałaby też zrezygnować ze stałych schodów na poddasze. Poddasza potrzebuję tylko w chrakterze strychu więc schody mogą być składane. Zamierzam też zaoszczędzić trochę pieniędzy na wykończeniu wewnętrznym, zajmie się tym przyjaciel rodziny i trochę też ja sama z mężem. Dziękuję z góry za wszelkie sugestie. PozdrawiamDagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabrizzio 18.08.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 czy ktos buduje Zosie w okolicach Gorzowa Wlkp ??? prosze sie odezwac ,bo chcialbym zobaczyc zywy okiem na domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabrizzio 18.08.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 projekt jest z http://www.domna5.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majucha 28.05.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Zamierzamy wybudować Zosię w okolicach Poznania. Szukamy kogoś, kto już taki dom buduje. Chcemy zrobić w projekcie trochę zmian. Pomocy!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 29.05.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Bardzo miły, bezpretensjonalny domek. Stosunkowo niedrogi i prosty w budowie. Jeden z moich faworytów. Myślałam o nim, ale po kupnie działki musiałam zrezygnować, ze względu na wąską działkę i wjazd od południowego zachodu. Na pewno zmieniłabym okrągłe schody na "normalne". Może bym zrezygnowała z jednego pokoju na dole i zyskała więcej miejsca -np. na garderobę i schody - wtedy nie musiałyby być w salonie. Zmiana schodów jest zmianą konstrukcyjną i wymaga ingerencji w strop i stworzenia możliowści oparcia dla schodów, ale jest to możliwe. Dla mnie pewną wadą jest też brak spiżarki, ale i to dałoby się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majucha 30.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Dzięki serdeczne za cenne uwagi. Zamierzamy wogóle zrezygnować ze schodów i poddasza użytkowego. Mam nadzieję, że konstrukcyjnie jest to możliwe. Nie rozmawialiśmy jeszcze z projektantem . Jesteśmy dopiero na etapie przymiarek, a czasu na to coraz mniej MNie również brakuje spiżarki, ale jeszcze bardziej garderoby. Weżmiemy Twoje sugestie pod uwagę. Co prawda musimy mieć 3 sypialnie. I tu problem. Z kolei nie możemy sobie pozwolić na domek większy niż - góra 105 m2. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybaRy 08.08.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam Mam prośbę do budujących lub tych którzy wybudowali Zosię. Proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVON4 01.10.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Nikt nie buduje Zosi ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppetrysz 22.10.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Hej Riebiata. Jak nikt nie buduje jak buduję ja z Agatką fajniusią Zosię. Nie mogę wstawić fotki ale służę takimi na maila. Nieodpłatnie w dodatku. W razie zainteresowania proszę o wiadomość na priv. Pa.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts