Martin 01.04.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Paweł, ja dałem maxa 25 cm i ocieplam go 12 cm styropianem. Uważam, że, choć jest dopuszczalne stawianie maxa wzdłuż, lepiej będzie jak ściana nośna będzie solidniejsza (tym bardziej jeśli zamierzasz kłaść dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 02.04.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Adamosie Poducenci (projektanci) MAXA zakładali ścianę jednowarstwową 29 ale wówczas norny były na poziomie k=1nie sądzę aby na dzisiejsze czasy było to optymalne pod względem ciepłochronności, natomiast ustawienie maxa wzdłuż jest optymalne pod względem kosztów.Joasiunie powinno się kuć (czyli udeżać młotem i przecinakiem) bo pękają, ale istnieją takie urządzenia jak brudzownice, które wycinają bruzdy bez udaru. Dobra ekipa elektryków takowe urządzenia posiada (piękna rzecz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 04.04.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Skoro tak jestescie przekonani do Maxa na 19 cm, to budujcie i podzielcie sie za jakis czas swwoimi doswiadczeniami. Ktos musi sprobowac poniesc to ryzyko, ja wolalem bezpiecznie doplacic pare tysiecy i miec UNI na 25 cm. Za to eksperymentuje jesli chodzi o grubosc welny w scianie- 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 04.04.2003 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Położenie maxa na 19 25 lub 29 to naprawdę nie są duże różnice a efekt pózniej jeżeli oszukamy ściany nośne będzie się mścił przez całe Wasze życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 04.04.2003 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 robię wszystkie ściany nośne jednak na 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts