Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM POD AKACJAMI pracownia ARCHON

Recommended Posts

na dzien dzisiejszy to nasz faworyt,rozklad pomieszczen idealnie pasuje nam do dzialki ( wjazd od poludnia),bardzo prosze o wasze opinie odnosnie projektu,w szczegolnosci minusy ktore dostrzegacie a ktore mozna byloby zmienic :) :) :)

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m407e433d91d67

witaj wojtasso

prosiłeś o opinie więc zamieszczam swoją - to co nasuwa mi się na pierwszy rzut oka:

1. plus za wybór projektu archonu - (też jestem na etapie wyboru projektu - przekopałam się przez dziesiątki i archonowskie wydaja mi się bardzo funkcjonalne)

2. bardzo podoba mi się wykorzystanie jadalni jako łącznika pomiędzy salonem a kuchnią - ale nie zostawiałabym kuchni całkiem odkrytej na jadalnię, z jednej strony dałabym kawałek bajeranckiej ścianki (jednak to wszystko zależy od tego czy jadalnia ma stanowić bardziej przedłużenie pokoju czy kuchni?)

3. brakuje mi natomiast skrytki, choćby małej (ale być może nie macie takiej potrzeby)

4. w okolicach przedsionka szukałabym też miejsca do zagospodarowania na jakąś szafę wnekową, pełniacą rolę garderoby)

co do poddasza nie będę się wypowiadała - bo interesują mnie projekty parterowe i jakoś nie umiem "poruszać się" po pomieszczeniach na użytkowym poddaszu

pozdrawiam

wiesz wojtasso myślę, że jakaś zgrabna szafa wnękowa nieźle wkomponowałaby się w cofniętą ścianę kosztem kawałka pomieszczenia gospodarczego - a przy tym stanowiłaby niewątpliwie ozdobę hoolu

jednak musisz dobrze rozważyć jak duże pomieszczenie gospodarcze jest ci potrzebne - gdybam, że będzie wykorzystane na kotłownię a i ona musi być wygodna

zastanów się czy możesz uciąć coś z tego pomieszczenia gospodaczego - zależne to też napewno bedzie od rodzaju zaplanowanego ogrzewania[/url]

• 2 years później...
  • 2 months później...
  • 1 year później...