Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc

Popatrzcie prosze na ten projekt i skrytykujcie.

Mnie niepokoi CO w poblizu kuchni, ma ktos takie rozwiazanie??

No i brak przejscia z garazu tez troche przeszkadza.

Mysle nawet ze moznaby zrezygnowac z tego pokoiku kolo garazu na poczet pomieszczenia gospodarczego i zrobienia tam przejscia ale nie wiem czy to dobry pomysl. Trzebaby komin dobudowac.

czeklam na opinie

pozdrawiam Seb@

• 1 month później...
  • 4 months później...

Witam,

Czy ktoś realizuje ten projekt lub może wyrazić o nim opinie?

Ja rozważam go i planuję wprowadzić następujące zmiany:

- z pomieszczenia nr 5 zrobienie spiżarni,

- zamiast pokoju nr 15 pomieszczenie gospodarcze z przejsciem bezpośrednio do wiatrołapu z garażu.

Mam kilka pytań:

- z racji zrobienia w pokoju nr 15 pomieszczenia gospodarczego, trzeba tam zrobić komin - to duży koszt przy adpatacji projektu? mogą być jakies problemy?

- Czy kwota 350tys za ten dom w stanie surowym zamkniętetym z instalacjami, oknami, drzwiami, podłogami jest bezpieczną kwotą?

Pozdrawiam,

Tencik

• 6 months później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...

Tanio nie będzie.

Powiem więcej, jak zrobisz te wykusze i wszystkie detale jak w projekcie to będzie drogo.

A jak drogo, to trzeba wymagać od projektu luksusu.

Według mnie luksus to np. przejście z garażu do domu - tu go nie ma.

Nie przekonuje także kotłowania obok kuchni, chyba że będzie ogrzewanie gazem lub pompą ciepła. Kotłowania daleko od łazienek = rozbudowana instalacja plus cyrkulacja ciepłej wody ( inaczej będziesz na nią dłogo czekać ), plus sporo kanałów do wentylacji.

Poza tym, chyba ok. Strefa dzienna oddzielona od nocnej, sporo pokoi, duży i ustawny salon, otwarta kuchnia.

Są lepsze projekty, ale ten nie jest zły.

Pozdrawiam.

• 1 year później...

Witam,

Proszę o informację czy ktoś buduje dom na Śląsku czy w Opolskim lub Łódzkim.Mieszkamy koło Częstochowy i chętnie zobaczylibyśmy budowę Arjuny 2 zanim zaczniemy budowę i potrzebujemy rady co najlepiej zmienić w projekcie

Pozdrawiam Magda