Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

My akurat jestesmy na etapie wyboru i zamawiania dachowki... Dachowka podstawowa to ok 50 % ceny calego dachu.... Taki kominek wentylacyjny kosztuje chociazby 250-300 zl a jak dobrze pamietam w projekcie sa 2-3 :p Nie ma co sie sugerowac cena pojedyncza dachowki gdyz wiekszosc hurtowni lekko ja zaniza a ma drozsze wykonczenia.... Najlepiej zdobyc jedna wycene gdzie mozna sprawdzic co i ile potrzeba na dach. Pozniej mozna objechac inne hurtownie i z gotowa iloscia sprawdzic u nich ceny (w kazdej hurtowni beda roznice co do ilosci dachowki itd). To najlepszy sposob na sprawdzenie cen :)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam prośbę do osób które już mają wykończone, jak zrobiliście połączenie przed garażem z podłogą w garażu, czy odizolowaliście jakoś te dwie powierzchnie, proszę o zdjęcia :)

TS147, jak i czym impregnowałeś taras?

Edytowane przez kulca

Projekt kupiony, adaptacja i PnB w trakcie. Teraz czas na wyszukanie ekipy budowlanej. Mam w związku z tym prośbę. Czy ktoś z Was mógłby udostępnić mi zestawienie materiałów potrzebnych do budowy Artemidy? Będę bardzo wdzięczny. mój priv: [email protected]

WSz

Taras impregnowałem specjalnym środkiem firmy PCI - dzieki temu mógł przeczekać zimę i pewnie jeszcze trochę ;) i można kłaść na nim docelowe 'coś' od razu bez dodatkowych zabiegów.

Pzdr,

Adam

podaj mi dokładną nazwę, oraz jeśli możesz zrób fote połączenia kostki z garażem

Witamy, spodobał nam się projekt Artemidy i przed zakupem projektu chcielibyśmy zobaczyć gotowy dom lub w stanie surowym zamknietym. Jesteśmy z Bydgoszczy i będziemy wdzięczni za okazaną pomoc.

Odległość nie ma znaczenia aczkolwiek im bliżej tym lepiej. Z góry dziękujemy i pozdrawiamy

Aga i Paweł

Ja u siebie zdecydowałem się na Termoorganikę (chyba Gold) - na dole podobna grubość jak u ciebie w dwóch wartswach (5+7), do garażu o wzmocnionym nacisku chyba do 3000kg/m2. Na górze dałem wersję Acustic tłumiącą odgłosy. Z materiału byłem zadowolony - płyty były proste (choć z tego co wiem przy elewacyjnych bywa różnie) i trwałe.

Witam!

Dzięki za odpowiedź. Chyba wstawię kilka okien na nieokreśloną bliżej przyszłość. Tylko, czy to ma sens ...

Pozdrawiam.

Jeśli na dachu będzie dachówka to nie ma sensu teraz inwestować. Też mieliśmy ten problem i wykonawca doradził że zawsze można potem okna wstawić. W końcu i tak teraz wsawiliśmy okna bo poddasze będziemy wykańczać góra za 2 lata.

Jeśli na dachu będzie dachówka to nie ma sensu teraz inwestować. Też mieliśmy ten problem i wykonawca doradził że zawsze można potem okna wstawić. W końcu i tak teraz wsawiliśmy okna bo poddasze będziemy wykańczać góra za 2 lata.

u mnie wsadziłem 2 szt, dzięki temu na strychu jest widno, myślę że warto to zrobić

• 4 weeks później...

Witam,

Bardzo proszę o jakieś inspiracje dotyczące kostki (ciągów komunikacyjnych) wokół domu. Szczególna prośba do Marcelki o więcej zdjęć kostki od strony tarasu. Może macie jakieś projekty lub realizacje - proszę o wklejenie zdjęć. Nitko, może Ty jesteś mocno zaawansowana w prace ogrodowe - może coś podpowiesz.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Beata z Kielc