Felutek 19.12.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 jeśli wydłużysz krokwie to musisz obniżyć łuk nad tarasem,albo będzie miał poprawki jak u mnie,trzeba obniżyć styropianem min 25 cm.Jest na bieżąco ze stanem surowym bo właśnie łatują nam dach,kryjemy karpiówką wiec łat idzie 2 razy tyle co normalnie,przy innej dachówce, Jesteś z Zielonej Góry? zapraszamy do nas na budowę mieszkamy 90 km od Zielonej,w Górze obok Leszna:) Dziekuje za wskazowke co do luku nad tarasem. Dziekuje rowniez za zaproszenie ale poki co nie moge skorzystac poniewaz nie przebywam w kraju, a budowac sie bedziemy pod Rzeszowem, mamy zamiar zaczac w przyszlym roku jak sie nam wszystko pouklada zgodnie z naszymi zalozeniami Teraz jak wspomnialas o luku nad tarasem to przyszlo mi na mysl jak z przodu domu bedzie wygladalo wejscie na slupach - czy slupy sa dluzsze a reszta bez zmian czy ten "daszek" przed wejsciem (co prowadzi do drzwi glownych) jest wyzszy (mam na mysli ten trojkat ??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 20.12.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Dziekuje za wskazowke co do luku nad tarasem. Dziekuje rowniez za zaproszenie ale poki co nie moge skorzystac poniewaz nie przebywam w kraju, a budowac sie bedziemy pod Rzeszowem, mamy zamiar zaczac w przyszlym roku jak sie nam wszystko pouklada zgodnie z naszymi zalozeniami Teraz jak wspomnialas o luku nad tarasem to przyszlo mi na mysl jak z przodu domu bedzie wygladalo wejscie na slupach - czy slupy sa dluzsze a reszta bez zmian czy ten "daszek" przed wejsciem (co prowadzi do drzwi glownych) jest wyzszy (mam na mysli ten trojkat ??) Tak słupy przy wejsciu też sa wyższe,na początku roku moja ekipa zacznie je obrabiać ,na razie mają rozrysowane,dam znać jak juz beda gotowe,trochę boję się tych slupów bo jak beda zle zrobine psują cały urok wejścia,pooglądaj zdjecia uzytkowników na forum jedni mają pięknie zrobione a u innych słupy sa np.za cieńkie i wyglądają okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 20.12.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Dziekuje rowniez za zaproszenie ale poki co nie moge skorzystac poniewaz nie przebywam w kraju, a budowac sie bedziemy pod Rzeszowem, mamy zamiar zaczac w przyszlym roku jak sie nam wszystko pouklada zgodnie z naszymi zalozeniami Witam. Fajnie, że jest ktoś z Podkarpacia My mieszkamy 50km od Rzeszowa. Też zaczynamy budowę w przyszłym roku. Nasz dom już stoi przygotowany na paletach więc jak tylko na wiosnę pogoda pozwoli to powoli ruszamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felutek 20.12.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Tak słupy przy wejsciu też sa wyższe,na początku roku moja ekipa zacznie je obrabiać ,na razie mają rozrysowane,dam znać jak juz beda gotowe,trochę boję się tych slupów bo jak beda zle zrobine psują cały urok wejścia,pooglądaj zdjecia uzytkowników na forum jedni mają pięknie zrobione a u innych słupy sa np.za cieńkie i wyglądają okropnie. Kurcze wiesz ze nie zwrocilam na to uwagi, ale pewnie masz racje, zauwazylam u kogos slupy z pieknej cegly takiej starej z rozbiorki chyba, ale pozniej zakryto je steropianem - takie wlasnie ceglane by mi sie podobaly - lubie cegle i planuje kilka scian w srodku wykonczyc cegla. Wklej jakies zdjecia z budowy - mile widziane cokolwiek co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felutek 20.12.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Do Goshia7 ooo jak fajnie!!! wreszcie ktos z okolic, my okolo 20 kilometrow na poludnie od Rzeszowa gmina Lubenia. Gosiu (bo chyba tak masz na imie) czy masz moze jakiegos dobrego projektanta adoptujacego??? Czy robiliscie jakies zmiany w projekcie??? Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Felutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lina136 21.12.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witam wszystkich budujących i chcących budować ten domek-my należymy do tej drugiej grupy:). Bardzo fajnie, że są tu budujący z okolicy tj. podkarpacia, my mieszkamy ok. 80 km od Rzeszowa w kierunku Przemyśla i mamy nadzieję wymieniać się doświadczeniami z realizacji tego projektu z innymi budującymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 21.12.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Dla poprawienia;)humoru dostałam wycenę zestawu rynien firmy LINDAB ,trzeba na nie wydać skromne 5200:( U nas własnie zaczoł padać śnieżek,nie wiem co na to moi dekarze,jade na budowe i zaraz będe wszystko wiedzieć. pozdrowienia:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 21.12.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Do Goshia7 ooo jak fajnie!!! wreszcie ktos z okolic, my okolo 20 kilometrow na poludnie od Rzeszowa gmina Lubenia. Gosiu (bo chyba tak masz na imie) czy masz moze jakiegos dobrego projektanta adoptujacego??? Czy robiliscie jakies zmiany w projekcie??? Zgadza się na imie mam Gośka Jeśli chodzi o projektanta to my mieliśmy od siebie z miejscowości, moja koleżanka ma biuro a tak poza tym to nie znam nikogo, więc nie bardzo pomogę. Co do zmian to trochę pozmienialiśmy ale głównie w środku. Jeśli dobrze się orientuje to gdzieś koło Lubeni jest miejscowość Połomia? Czasami tam bywam u znajomej w odwiedzinach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 21.12.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Dla poprawienia;)humoru dostałam wycenę zestawu rynien firmy LINDAB ,trzeba na nie wydać skromne 5200:( pozdrowienia:)) 5200?? Uuuuu to jakoś dużo, mi za rynny Lindab powiedzieli 3780zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felutek 21.12.2011 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Zgadza się na imie mam Gośka Jeśli chodzi o projektanta to my mieliśmy od siebie z miejscowości, moja koleżanka ma biuro a tak poza tym to nie znam nikogo, więc nie bardzo pomogę. Co do zmian to trochę pozmienialiśmy ale głównie w środku. Jeśli dobrze się orientuje to gdzieś koło Lubeni jest miejscowość Połomia? Czasami tam bywam u znajomej w odwiedzinach. Pozdrawiam Tak tak wiec tam niedaleko bedziemy sie budowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felutek 22.12.2011 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Witam wszystkich budujących i chcących budować ten domek-my należymy do tej drugiej grupy:). Bardzo fajnie, że są tu budujący z okolicy tj. podkarpacia, my mieszkamy ok. 80 km od Rzeszowa w kierunku Przemyśla i mamy nadzieję wymieniać się doświadczeniami z realizacji tego projektu z innymi budującymi. witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasek 22.12.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 (edytowane) witam nie było mnie dawno, a na forum " ożywienie"przesyłam kilka zdjątek z "świątecznej afrodytki" i skończone klinkiery na zewnątrz.teraz planujemy ogród.życze wam wesołych świąt i oby każdy za rok spędzał je w swoim domku.pozdrawiamy http://img822.imageshack.us/img822/7715/dsc09934medium.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img193.imageshack.us/img193/8431/dsc00472medium.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img814.imageshack.us/img814/9185/dsc00466medium.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 22 Grudnia 2011 przez darasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.12.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Dla poprawienia;)humoru dostałam wycenę zestawu rynien firmy LINDAB ,trzeba na nie wydać skromne 5200:( Spora kwota - u mnie przy większym dachu rynny Rheinzink-a wyszły około 4000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 22.12.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Witam serdecznie! Od dłuższego czasu obserwuję forum.Jesteśmy z mężem bardzo zainteresowani tym co sie dzieje na tym forum ponieważ budujemy Afrodytę w okolicach Szczytna.Także myślę,że dołącze w miarę moich możliwości do dyskusji i wymiany doświadczeń dotyczących budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 22.12.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/683/16981250.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 22.12.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Hi hi właśnie próbuję coś wkleić ale chyba to tylko link do fotki naszej Afrodyty...czy ktoś mi powie jak wkleić fotkę,która znajduje sie pod tym linkiem?Będę bardzo wdzięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 22.12.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 22.12.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 22.12.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 ....i mam jeszcze jedno pytanie odnośnie okien...czy 14700zł za wszystkie okna z firmy Oknoplast model Orion Plus to cena przyzwoita?Dodam,że cena brutto wraz z montażem.Okna obustronnie okleinowane ciemny dąb+klamki chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 22.12.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Witam wszystkich budujących i chcących budować ten domek-my należymy do tej drugiej grupy:). Bardzo fajnie, że są tu budujący z okolicy tj. podkarpacia, my mieszkamy ok. 80 km od Rzeszowa w kierunku Przemyśla i mamy nadzieję wymieniać się doświadczeniami z realizacji tego projektu z innymi budującymi. Witaj. Fajnie, że jest nas więcej na Podkarpaciu Na jakim jesteście etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts