PeeN 29.01.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Tez mam 24 kw i rownież podzielam wasze zdanie, ze jest za mocny. Moze kiedyś jak wykończymy strych to jego moc będzie w sam raz.Kocioł firmy Reco. Mam z nim tego typu problem, ze niedopala groszku na całej retorcie jednakowo, szukam przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 31.01.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Z drugiej strony lepiej mieć delikatnie przewymiarowany piec niż na styk - dzięki temu może pracować na niższych krzywych i wbrew pozorom wcale dużo więcej nie spalać gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michap10 28.02.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Przerwę tą cisze na forum i pochwalę się ogrodzeniem, które w tygodniu mi zamontowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioladyl 13.03.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Witam serdeczniemam pytanie odnośnie rolet zewnętrznych, czy ktoś z Państwa montował je wewnątrz ściany, tak, że są one ukryte po wsunięciu, a ich mocowania nie wystają na zewnątrz? Proszę o informacje czy trzeba to jakoś uwzględnić przy murowaniu i o ile poszerzyć ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 13.03.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Ja tak robiłem. Trzeba przy murowaniu schować nadproże, ja u siebie chowałem o 5cm, plus 15cm ocieplenia i bonie ukryły skrzynki całkowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioladyl 17.03.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ja tak robiłem. Trzeba przy murowaniu schować nadproże, ja u siebie chowałem o 5cm, plus 15cm ocieplenia i bonie ukryły skrzynki całkowice. Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 15.04.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 No jak widzę straszny zastój na forum. Wszyscy oddaja sie przyjemnościom mieszkania w nowych domkach Ja tylko gwoli wyjaśnienia - otóż mój piecyk (Klimosz LingDuo 25kW)) w tej łagodnej zimie spalił prawie 4 tony ecogroszku. dokładnie 6 miesięcy palenia. I tyle, pozdrawiam wszystkich - ludzie obudźcie się WIOSNA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 15.04.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Wszyscy dopieszczają ogrody, stąd taka cisza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 15.04.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Wszyscy dopieszczają ogrody, stąd taka cisza . Hehe, dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek1980 17.04.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 No jak widzę straszny zastój na forum. Wszyscy oddaja sie przyjemnościom mieszkania w nowych domkach Ja tylko gwoli wyjaśnienia - otóż mój piecyk (Klimosz LingDuo 25kW)) w tej łagodnej zimie spalił prawie 4 tony ecogroszku. dokładnie 6 miesięcy palenia. I tyle, pozdrawiam wszystkich - ludzie obudźcie się WIOSNA. u mnie też poszły 4 tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasek 12.05.2014 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 (edytowane) Hehe, dokładnie Hej no masz racje cisza, dopieszczamy ogrody U nas jak zwykle się wszystko przesunęło, zaczeliśmy ogród późnym latem, ale pech chciał , że nie mogliśmy go dokończyć. Ale teraz już gotowy, czekamy na trawke :- W trakcie podlewania i siatki na kreta: Edytowane 12 Maja 2014 przez darasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasek 12.05.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 a Tu już na gotowo, czekamy aż się zazieleni. czekamy na wasze postępy pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 12.05.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Jaką ziemię sypałeś na wierzch, ile zostawiałeś poziom poniżej krawężników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 12.05.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 No powiem Ci, że mega super to wygląda, fajne łuki. To jeszcze ja Cię zapytam jaką firmę nasion trawy wybrałeś? No i oczywiście wklejaj co jakiś czas zdjęcia jak sie zazielenia.Ja też w tym roku eksperymentuje z trawnikiem, na razie na 200 m.kw. a mam tego więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata z Kielc 14.05.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Witam, Też jestem na etapie projektowania ogrodu. Robię to własnymi rekami i długo mi schodzi. Przesyłam kilka fotek. Powtórzę się z pytaniem: Darasek na jakim poziomie jest ziemia pod trawkę w stosunku do kostki? Pozdrawiam Beata z Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 22.05.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Beato z Kielc, napisz proszę gdzie zamawiałaś obudowy filarów? Czy może w kieleckiej firmie Megastyro? Pamiętasz koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata z Kielc 23.05.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Beato z Kielc, napisz proszę gdzie zamawiałaś obudowy filarów? Czy może w kieleckiej firmie Megastyro? Pamiętasz koszt? Witam, Filary zrobiłam w następujący sposób: Stelaż aluminiowy jak pod gipskarton, potem płyta OSB na płytę styropian 1cm+siatka+klej. Konstrukcje stały dwa lata i nic się z nimi nie działo. Po dwóch latach zrobiliśmy struktuę i jak dotąd nie mam żadnych negatywnych uwag i spostrzeżeń. Cała Góra słupa jest tylko ze styropianu (plus siatka z narożnikami i klej). Ogólnego kosztu nie pamiętam - ale znając materiały można go łatwo wyliczyć. W pierwszej wersji chciałam zrobić całość ze styropianu, ale koszt mnie przeraził - o ile dobrze pamiętam około 500zł za gotowy kształt słupa. Pozdrawiam Beata z Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 23.05.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Dziękuję Ci bardzo za cenne informacje. Właśnie koszt gotowego słupa mnie przeraził bo kształtował się w podobnych granicach jak Ty to napisałaś. Twój pomysł na wykonanie wydaje się być tani materiałowo, ale nie wiem jak usługa (no chyba, że wziąć się za to samemu). W każdym razie jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 23.05.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Może się wtrącę w kwestii filarów, ale dla tych co zaczynają - mój fachowiec po prostu zrobił szalunek pod wymiar i zalał betonem potem tylko lekki szlif, na górę styropian i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 23.05.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Tym co zaczynają teraz, też już radzę pomyśleć o tym wcześniej . Może ma ktoś z was zdjęcia jak filary były w trakcie wykonywania, byłaby to cenna podpowiedź jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts