diunia 22.08.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam! Dołaczam do grona zwolennikow Afrodyty Jestesmy zakochani w tym projekcie Chcielibysmy jednak wprowadzic tu pewne zmiany. Glowna to poszerzenie garazu a co za tym idzie calej zewnetrznej sciany o jakies 2 metry. Myslelismy tez o tym, zeby zamiast pomieszczenia gospodarczego zrobic dodatkowy pokoj (gabinet).Zmiany mialyby tez dotyczyc kata nachylenia dachu-z 30 stopni na 35 (albo walka w urzedzie o zmiany warunkow) Czy ktos z Was moze decydowal sie na takie zmiany w Afrodycie? Jak lepiej to rozegrac-wprowadzac poprawki w tym projekcie czy zdecydowac sie jednak na projekt indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 22.08.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam! Dołaczam do grona zwolennikow Afrodyty Jestesmy zakochani w tym projekcie Chcielibysmy jednak wprowadzic tu pewne zmiany. Glowna to poszerzenie garazu a co za tym idzie calej zewnetrznej sciany o jakies 2 metry. Myslelismy tez o tym, zeby zamiast pomieszczenia gospodarczego zrobic dodatkowy pokoj (gabinet).Zmiany mialyby tez dotyczyc kata nachylenia dachu-z 30 stopni na 35 (albo walka w urzedzie o zmiany warunkow) Czy ktos z Was moze decydowal sie na takie zmiany w Afrodycie? Jak lepiej to rozegrac-wprowadzac poprawki w tym projekcie czy zdecydowac sie jednak na projekt indywidualny? normalnie kopiujesz mój projekt mamy budynek wyciągnięty 2 metry, kotłownia wyleciała do budynku gospodarczego, zamiast kotłowni w domu jest dodatkowy pokój. Te dodatkowe metry wykorzystane są na dołożenie pokoju z tyłu budynku (ścianki działowe się pozmieniały). Można było dodatkowe pomieszczenie uzyskać na poddaszu, ale się uparliśmy że żadnych schodów w domu wszystko na parterze. Ja zmieniłam projekt i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 22.08.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 No to bedzie plagiat U Was te 2 metry sa dolozone na dlugosci czy szerokosci?, bo my chcemy zwiekszyc szerokosc (poszerzyc garaz i przez to cala reszte) Tez chcxemy miec wszystko na parterze-zadnych schodow Czyli nie bylo zadnych problemow z tymi zmianami. Mozna spytac ile za takie zmiany Cie skasowano? A co z katem nachylenia dachu-zmienialiscie tu cos czy zostalo te 30 stopni? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 22.08.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Nitka wielkie dzięki za fotki Miłego urlopiku Pozdrawiam RoboRob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.08.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Dołaczam do grona zwolennikow Afrodyty Jestesmy zakochani w tym projekcie Chcielibysmy jednak wprowadzic tu pewne zmiany. Glowna to poszerzenie garazu a co za tym idzie calej zewnetrznej sciany o jakies 2 metry. Myslelismy tez o tym, zeby zamiast pomieszczenia gospodarczego zrobic dodatkowy pokoj (gabinet).Zmiany mialyby tez dotyczyc kata nachylenia dachu-z 30 stopni na 35 (albo walka w urzedzie o zmiany warunkow) Czy ktos z Was moze decydowal sie na takie zmiany w Afrodycie? Jak lepiej to rozegrac-wprowadzac poprawki w tym projekcie czy zdecydowac sie jednak na projekt indywidualny? Czy chcecie poszerzyc dom konkretnie o 2m? W Artemidzie garaz jest poszerzony do 6,7m, ale to rozumiem ciągle mało? Wydaje mi się, że łatwiejesze jest wydłużenie domu jak zrobiła to Marcelka. Przy poszerzeniu całkowcie zmieni się dach domu i jakby jego szczyt przesunie się w wydłużaną stronę (przy założeniu zachowania takich samych katów na połaciach) - ciekawe jak to wpłynie na bryłę domu? Druga zmiana czyli z 30 na 35 jest znacznie prostsza. Dom będzie wyższy, ale też zwiększy się powierzchnia użykowa na górze (chociaż a Afrodycie bez poddasza nie ma to znaczenia). Obawiam się, ze adptacja Twoich zmian (szczególnie pierwsza) może kosztować całkiem sporo, może nawet > 5tys. zł (ale to warto sprawdzić u swojego architekta bo u mnie rozrzut cen był ogromny) co w połączeniu z kosztem zakupu projektu może bardzo zbliżyć się do kwoty za projekt indywidualny. Jeśli 6,7m szerokości garażu Ci wystarcza, to nie wiem czy nie prościej kupić projekt Artemidy i nie zrobić tam po prostu poddasza? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 23.08.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Fotek ciąg dalszy no i się zasypaliśmy http://img442.imageshack.us/img442/3269/dom008my0.jpg widok na sąsiadów: http://img79.imageshack.us/img79/7239/dom009gk5.jpg inwestor senior i inwestor junior...super zabawa...w całym domu piaskownica http://img248.imageshack.us/img248/7828/dom010wr2.jpg teraz troszke podlejemy... http://img210.imageshack.us/img210/5530/dom025ch6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 23.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 miodzio juz sie nie mogę doczekać kiedy u mnie będzie taki postęp... Zasypałaś samym piachem czy z domieszką (ziemia, żwir)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 25.08.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 tony piachu ...bez żadnych domieszek...na zewnątrz po obwodzie przy ścianach bardzo gruba pospółka...nie sądziliśmy że zasypanie fundamentów będzie tak kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK_ARTEMIDA 25.08.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 tony piachu ...bez żadnych domieszek...na zewnątrz po obwodzie przy ścianach bardzo gruba pospółka...nie sądziliśmy że zasypanie fundamentów będzie tak kosztowne Czy możesz się podzielić z nami kosztami tego etapu.Chodzi mi o ilość materiałów i ceny? W kosztorysie ten etap jest wyceniony na ok 40000zł. Czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 26.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Dołaczam do grona zwolennikow Afrodyty Jestesmy zakochani w tym projekcie Chcielibysmy jednak wprowadzic tu pewne zmiany. Glowna to poszerzenie garazu a co za tym idzie calej zewnetrznej sciany o jakies 2 metry. Myslelismy tez o tym, zeby zamiast pomieszczenia gospodarczego zrobic dodatkowy pokoj (gabinet).Zmiany mialyby tez dotyczyc kata nachylenia dachu-z 30 stopni na 35 (albo walka w urzedzie o zmiany warunkow) Czy ktos z Was moze decydowal sie na takie zmiany w Afrodycie? Jak lepiej to rozegrac-wprowadzac poprawki w tym projekcie czy zdecydowac sie jednak na projekt indywidualny? Czy chcecie poszerzyc dom konkretnie o 2m? W Artemidzie garaz jest poszerzony do 6,7m, ale to rozumiem ciągle mało? Wydaje mi się, że łatwiejesze jest wydłużenie domu jak zrobiła to Marcelka. Przy poszerzeniu całkowcie zmieni się dach domu i jakby jego szczyt przesunie się w wydłużaną stronę (przy założeniu zachowania takich samych katów na połaciach) - ciekawe jak to wpłynie na bryłę domu? Druga zmiana czyli z 30 na 35 jest znacznie prostsza. Dom będzie wyższy, ale też zwiększy się powierzchnia użykowa na górze (chociaż a Afrodycie bez poddasza nie ma to znaczenia). Obawiam się, ze adptacja Twoich zmian (szczególnie pierwsza) może kosztować całkiem sporo, może nawet > 5tys. zł (ale to warto sprawdzić u swojego architekta bo u mnie rozrzut cen był ogromny) co w połączeniu z kosztem zakupu projektu może bardzo zbliżyć się do kwoty za projekt indywidualny. Jeśli 6,7m szerokości garażu Ci wystarcza, to nie wiem czy nie prościej kupić projekt Artemidy i nie zrobić tam po prostu poddasza? Pzdr, TS Wlasnie musimy powaznie to przemyslec, bo te wszystkie przerobki dojda pewnie do takiej ceny jaka zaplacilibysmy za projekt indywidualny Przyjrzymy tez sie blizej parterowi Artemidy jak pisales. Czy ktos z Was moze zamiast pom. gospodarczego zzadaptowal dodatkowy pokoj, bo tez o tym myslimy, tyle, ze w tym momencie to pom jest troche za waskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz Pajak 26.08.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam wszystkich tych co uwielbiaja ten projekt jak ja i moja zona. Udalo mi sie ze na was wszystkich natrafilem Dzialka juz jest i mam zamiar zaczac czy mozecie mi podpowiedziec jak sie do tego zabrac ,od czgo zaczac bo to nasz pierwszy dom.Przeczytalem wasze opinie i prosze o wskazowki co do poddasza,jakie zmiany konkretnie mozna wprowadzic zeby to bylo to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 27.08.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 DAREK_ARTEMIDA a wiec tak: korytowanie pod ławy (koparka) - 500pln zbrojenie (tak dokładnie to ciężko mi powiedzieć bo kupowałam całość ale tak około) - 2500 pln beton B-20 (25m3)+ pompa - 8800pln bloczki betonowe 3,20/szt ok ok.2000szt - 6400pln piach do zaprawy 40ton - 1000pln cement I 32,5 R 2 palety -1680pln izolacja Izobud(dwa razy smarowane) - 880pln piach zasypowy - 6000pln robocizna - 12000pln plus jakieś pierdołki (folia, plastyfikatoty, deski, gwoździe) ok- 1000pln Suma: 40760pln pozdrowienia dla wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK_ARTEMIDA 27.08.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Bardzo dziękuję za wyczerupącą odpowiedź ja zamierzam ruszyć w 05/2008, obecnie zbieram materiały. Czekamy wszyscy z niecierpliwością na kolejne etapy u Ciebie, Nitki_31... Pamiętajcie, że Wasze fotki oraz wszystkie wskazówki utwierdzają Nas iż zmierzamy do właściwego celu Dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natulini 02.09.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witamy wszystkich bardzo serdecznie, Jestesmy zupelnie nowiusiency na forum ale od dluzszego czasu jestemy opetani przez Afrodyte. Wiemy ze bedziemy bardzo nudni z naszym zestawem pytan. Planujemy adaptacje poddasza i bardzo baardzo prosimy o pomysly, zdjecia cokolwiek dotyczace wlasnie tego. Z gory wielkie dziex [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 03.09.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 I jak tam ekipy budujące? Przerwa jakaś? dajcie fotki U mnie bloczki juz pomurowane, narazie zasypują piachem, weszło już 250 ton , w szoku jestem... Jutro hydraulika, potem wylewka, schnięcie i mam nadzieję w poniedziałek wreszcie sciany ruszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 04.09.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Marcelka...mówisz i masz się ubiło...zagęściło http://img372.imageshack.us/img372/3415/domek006zv6.jpg można lać chudziaka http://img75.imageshack.us/img75/2355/domek010zq6.jpg chudziak wylany...murujemy ściany http://img118.imageshack.us/img118/935/domek023am7.jpg inwestor junior sprawdza okno w sypialni rodziców http://img129.imageshack.us/img129/623/domek037st0.jpg a tu zadowolona z postępów inwestorka z juniorem... http://img67.imageshack.us/img67/180/domek044yz8.jpg budowlany bałagan http://img179.imageshack.us/img179/8361/domek043se6.jpg To by było na tyle jesli chodzi o foto prace postepują w szybkim tempie...co Nas bardzo cieszy. Ekipa liczy sobie 5-6 osób także idzie szybciutko...w przyszłym tygodniu zabierają sie juz pewnie za strop, oby pogoda nadal dopisywała... A gdzie Wasze relacje i fotki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 04.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Celebre24 gratuluję postępów! Domek zaczyna już fajnie wyglądać A strop jaki zamierzacie robić? drewniany czy betonowy?? Matti a jak tam u Ciebie?? masz już ściany?? Masz ciekawy materiał na nie, z miłą chęcią zerknąłbym jak to wygląda Pozdrawiam RoboRob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 06.09.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Heyka RoboRob zdecydowaliśmy się na terive...może kiedyś coś tam zagospodarujemy ...wstępnie ma być strycho-graciarnia Matti...Nitka...Marcelka a gdzie Wasze foto-relacje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 11.09.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 czesc. wreszcie widać jakieś zmiany u mnie Ściany się "budują", do konca tygodnia ma być koniec tego etapu, potem wieńce i tarasy. jutro jakie fotki popstrykam i się pochwalę Zaczął już ktoś z budujących dach (więźbę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK_ARTEMIDA 14.09.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Matti...Nitka...Marcelka...Celebre24.. Wiem , że budowa pochłania wiele czasu, ale Wy już całkowicie zapomnieliści o Nas. Proszę znajdźcie troszkę czasu i relacjonujcie postępy budowy. No i dużo foooooooooooooootek Dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts