ZIBENN 09.04.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Proponuję temat podciągów przedyskutować poważnie z kierownikiem i projektantem, gdyż są to kluczowe elementy nośne, które spalają całą część budynku w zwartą bryłę a doradztwa wszelkiego rodzaju specjalistów z forum nie zawsze są adekwatne do polskich norm gdyż na ter. Polski mamy różne normy związane z warunkami atm. co wpływa na określone normy w budownictwie, dlatego temat, o który pytałaś-eś jest względnie poważny i wymaga opinii specjalisty wraz z pisemnym potwierdzeniem w dzienniku budowy, oraz autoryzacji przez projektanta. Radzę poważnie podejść do tematu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarthVader 12.04.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam wszystkichtematem tego forum jest przypominam "# Poszkuję zdjęć z realizacji projektu AFRODYTA -"Dobre D" wiec pierdu pierdu życzenia świąteczne i inne kłótnie nie są na miejscu. Zgodnie z tematem forum przesyłam kolejne zdjęcia i chwalę się z postępów. Tak wygląda zmieniony dach 36 st. i podniesiona ścianka kolankowa o 2 bloczki i wieniec. http://img703.imageshack.us/img703/9186/dsc04115g.jpg http://img847.imageshack.us/img847/8920/dsc04111k.jpg Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez DarthVader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katiuszka.k 13.04.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam serdecznie, mam pytanko, czy ktoś buduje Afrodytę na podkarpaciu, małopolsce lub w okolicach? Zależy mi bardzo na zobaczeniu go na żywo. Proszę o info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 14.04.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ku mojemu zdziwieniu powstaje Afrodyta zaledwie 7 kilometrów od miejsca gdzie ja zamierzam postawic swój domek, jest już w dośc zaawansowanym stanie, ale jest to niestety Wielkopolska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasius88 14.04.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ku mojemu zdziwieniu powstaje Afrodyta zaledwie 7 kilometrów od miejsca gdzie ja zamierzam postawic swój domek, jest już w dośc zaawansowanym stanie, ale jest to niestety Wielkopolska... a gdzie jeśli można wiedzieć? ja jestem na etapie załatwiania spraw związanych z działką, a jestem zdecydowany na afrodytę z poddaszem. tylko że z racji mojego wzrostu( 198 ) nie wiem czy to byłby dom dla mnie. chciałbym go zobaczyć na żywo, nawte w stanie surowym. jestem z mazowieckiego...spod warszawy. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 15.04.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Postaram się skontaktować z właścicielami, ale dowiedziałam się od sąsiadów że na razie ich nie ma. Jeżeli nie będą mieli nic przeciwko podam wtedy lokalizacje, bo sama też chciałabym zobaczyć wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 15.04.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam serdecznie, mam pytanko, czy ktoś buduje Afrodytę na podkarpaciu, małopolsce lub w okolicach? Zależy mi bardzo na zobaczeniu go na żywo. Proszę o info i pozdrawiam Witam! Ja również zaczynam budowę ale Artemidy, mieszkam na podkarpaciu i muszę przyznać, że kilka ich tu jest, natomiast Afrodytka jest jedna w stanie surowym zamknietym i jedna otwarta- ją właśnie widziałam w ostatnią niedzielę, jeszcze dziś tam jadę może spotkam właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 17.04.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam może ktoś posiada zestawienie materiałów budowlanych na Afrodytę bardzo bym prosił [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal22 22.04.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam Właśnie przykryliśmy Artemidke. Kat dachu 33 stopnie, ścianka kolankowa podniesiona o 15cm, wydłużony garaż i sypialnia z łazienka o 1metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarthVader 22.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 @kowal22a gdzie Twój wykusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatunka 23.04.2011 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam!Przesyłam na maila prezent od zajączka wielkanocnego!Pozdrowionki i powodzenia!!!P.S.A wszystkim forumowiczom Zdrowych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych, aby te następne były już z/w Afrodycie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatunka 23.04.2011 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam może ktoś posiada zestawienie materiałów budowlanych na Afrodytę bardzo bym prosił [email protected] Witam! Przesyłam na maila prezent od zajączka wielkanocnego! Pozdrowionki i powodzenia!!! P.S. A wszystkim forumowiczom Zdrowych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych, aby te następne były już z/w Afrodycie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal22 24.04.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Co do wykuszu to niestety musiałem zrezygnować bo działka za wąska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekbas 27.04.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam. Wybudowaliśmy Afrodytę w stolicy Podkarpacia w Rzeszowie:) Mamy sporo zmian wiec to nie jest identyczny projekt jak w oryginale. Zapraszamy. piszcie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katiuszka.k 05.05.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam! Ja również zaczynam budowę ale Artemidy, mieszkam na podkarpaciu i muszę przyznać, że kilka ich tu jest, natomiast Afrodytka jest jedna w stanie surowym zamknietym i jedna otwarta- ją właśnie widziałam w ostatnią niedzielę, jeszcze dziś tam jadę może spotkam właścicieli. A możesz powiedzieć w jakich miejscowościach ich szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 06.05.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 A możesz powiedzieć w jakich miejscowościach ich szukać? Witam! Odpowiedź poszła na PW Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 12.05.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 dzien dobry zaczynam budowe domku AFRODYTA,mam pytanko czy ktoś ma może rysunki zbrojenia ław fundamentowych?prosze o odpowiedz:) buduję koło Leszna,pozdrawiamewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 14.05.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Rysunek ław jest w projekcie Ja już mam to za sobą w poniedziałek przyjadą bloczki a murarze aż gotują się do dalszej pracy Jeśli choddzi o to co już zrobione to poszło na ławy jakieś 450 kg stali i 21 m3 betonu, na szalunki jakieś 2,5 m3 desek Budowa rośnie w kujawsko pomorskim koło Brodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 15.05.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 dziękuje za odpowiedz,faktycznie znalazłam:) widzę że będziemy budować prawie wspólnie,mam nadzieję że będziemy wymieniać doświadczenia:) wprawdzie jest to mój trzeci dom i już chyba ostatni,ale wymiana spostrzeżeń będzie mile widziana. Ja nie będę szalować law,zbrojenie robimy sami bo mąż ma firmę zbrojarską,budujemy z porotonu 38 bo kupiliśmy go 2 lata temu i teraz go wykorzystamy na AFRODYTĘ.Dachówkę też mamy,karpiówkę czy mogę spytać o koszty pracowników od law aż do stanu pod więzbe? ja mam ofertę za 22 tyś a druga firma za 18 tyś,strop będzie drewniany,bo marzymy o domu na jednym poziomie,nie mówiac o kominku na tarasie....będziemy budować około 3- 4 lat bo mamy 2 domy które w tym czasie planujemy sprzedać. Czy pamiętasz może liczbę strzemion,bo tego chyba nie ma w projekcie , My zaczynamy kopać 6 czerwca a na 10 mamy beton,już nie moge się doczekać. Będziemy w kontakcie pozdrawiam ewa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 15.05.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Za całość 22 tys czyli ta sama cena. No ja też nie zamierzam za szybko postawić tego domu oczywiście tylko i wyłącznie z przyczyn finansowych Strzemiona są w różnych rozmiarach- inne idą na słupy inne na ławy ale poszło na strzemiona 200 kg pręta fi6. ilościowo to nie pamiętam ale jest 92 mb ław więc można to policzyć . szybko szło z tym zbrojeniem jeden dzień i było skręcone ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts