Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Proponuję temat podciągów przedyskutować poważnie z kierownikiem i projektantem, gdyż są to kluczowe elementy nośne, które spalają całą część budynku w zwartą bryłę a doradztwa wszelkiego rodzaju specjalistów z forum nie zawsze są adekwatne do polskich norm gdyż na ter. Polski mamy różne normy związane z warunkami atm. co wpływa na określone normy w budownictwie, dlatego temat, o który pytałaś-eś jest względnie poważny i wymaga opinii specjalisty wraz z pisemnym potwierdzeniem w dzienniku budowy, oraz autoryzacji przez projektanta. Radzę poważnie podejść do tematu

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich

tematem tego forum jest przypominam "# Poszkuję zdjęć z realizacji projektu AFRODYTA -"Dobre D" wiec pierdu pierdu życzenia świąteczne i inne kłótnie nie są na miejscu. Zgodnie z tematem forum przesyłam kolejne zdjęcia i chwalę się z postępów. Tak wygląda zmieniony dach 36 st. i podniesiona ścianka kolankowa o 2 bloczki i wieniec.

http://img703.imageshack.us/img703/9186/dsc04115g.jpg

http://img847.imageshack.us/img847/8920/dsc04111k.jpg

Edytowane przez DarthVader

Ku mojemu zdziwieniu powstaje Afrodyta zaledwie 7 kilometrów od miejsca gdzie ja zamierzam postawic swój domek, jest już w dośc zaawansowanym stanie, ale jest to niestety Wielkopolska...

a gdzie jeśli można wiedzieć?

ja jestem na etapie załatwiania spraw związanych z działką, a jestem zdecydowany na afrodytę z poddaszem. tylko że z racji mojego wzrostu( 198 ) nie wiem czy to byłby dom dla mnie. chciałbym go zobaczyć na żywo, nawte w stanie surowym.

jestem z mazowieckiego...spod warszawy.

pozdrawiam.

Witam serdecznie, mam pytanko, czy ktoś buduje Afrodytę na podkarpaciu, małopolsce lub w okolicach? Zależy mi bardzo na zobaczeniu go na żywo. Proszę o info i pozdrawiam

Witam! Ja również zaczynam budowę ale Artemidy, mieszkam na podkarpaciu i muszę przyznać, że kilka ich tu jest, natomiast Afrodytka jest jedna w stanie surowym zamknietym i jedna otwarta- ją właśnie widziałam w ostatnią niedzielę, jeszcze dziś tam jadę może spotkam właścicieli.

Witam może ktoś posiada zestawienie materiałów budowlanych na Afrodytę bardzo bym prosił [email protected]

Witam!

Przesyłam na maila prezent od zajączka wielkanocnego!

Pozdrowionki i powodzenia!!!

P.S.

A wszystkim forumowiczom Zdrowych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych, aby te następne były już z/w Afrodycie!!!

• 2 weeks później...
Witam! Ja również zaczynam budowę ale Artemidy, mieszkam na podkarpaciu i muszę przyznać, że kilka ich tu jest, natomiast Afrodytka jest jedna w stanie surowym zamknietym i jedna otwarta- ją właśnie widziałam w ostatnią niedzielę, jeszcze dziś tam jadę może spotkam właścicieli.

A możesz powiedzieć w jakich miejscowościach ich szukać?

Rysunek ław jest w projekcie :)

Ja już mam to za sobą w poniedziałek przyjadą bloczki a murarze aż gotują się do dalszej pracy :)

Jeśli choddzi o to co już zrobione to poszło na ławy jakieś 450 kg stali i 21 m3 betonu, na szalunki jakieś 2,5 m3 desek

Budowa rośnie w kujawsko pomorskim koło Brodnicy

dziękuje za odpowiedz,faktycznie znalazłam:)

widzę że będziemy budować prawie wspólnie,mam nadzieję że będziemy wymieniać doświadczenia:)

wprawdzie jest to mój trzeci dom i już chyba ostatni,ale wymiana spostrzeżeń będzie mile widziana.

Ja nie będę szalować law,zbrojenie robimy sami bo mąż ma firmę zbrojarską,budujemy z porotonu 38 bo kupiliśmy go 2 lata temu i teraz go wykorzystamy na AFRODYTĘ.Dachówkę też mamy,karpiówkę:)

czy mogę spytać o koszty pracowników od law aż do stanu pod więzbe?

ja mam ofertę za 22 tyś a druga firma za 18 tyś,strop będzie drewniany,bo marzymy o domu na jednym poziomie,nie mówiac o kominku na tarasie....będziemy budować około 3- 4 lat bo mamy 2 domy które w tym czasie planujemy sprzedać.

Czy pamiętasz może liczbę strzemion,bo tego chyba nie ma w projekcie ,

My zaczynamy kopać 6 czerwca a na 10 mamy beton,już nie moge się doczekać.

Będziemy w kontakcie

pozdrawiam

ewa:)

Za całość 22 tys czyli ta sama cena.

No ja też nie zamierzam za szybko postawić tego domu oczywiście tylko i wyłącznie z przyczyn finansowych :)

Strzemiona są w różnych rozmiarach- inne idą na słupy inne na ławy ale poszło na strzemiona 200 kg pręta fi6.

ilościowo to nie pamiętam ale jest 92 mb ław więc można to policzyć :). szybko szło z tym zbrojeniem jeden dzień i było skręcone ...