Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

do afrodyta77

z tego co pamiętam to więźba kosztowała nas 8800zł. Do tego doszło bardzo dużo gwoździ za około 1200zł, no i do tego deskowanie około bo nie pamiętam 5000zł. Robocizna nas kosztowała 55zł od metra całości więźba, deskowanie, położenie dachówki i orynnowanie.

Jeśli chodzi czy deskować czy nie to moje zdanie jest takie, dach staje się dużo bardziej stabilniejszy cichszy i cieplejszy. Majster nam powiedział, że przy małym nachyleniu dachu warto deskować bo cała konstrukcja dachu staje się stabilna i mocna stąd taka była nasza decyzja.

Pozdrawiam

bartek

witaj bartek!!!

Widze, że deskowałeś dach na afrodycie, czy z uwagi na dodatkowe obciążenie powiększaliście przekroje krokwi????

Jaką grubą deske zastosowałeś? Jaką pape kładłeś na deskowany dach? Czy dodatkowy ciężar nie spowodował ugięcia się krokwi?

Pozdr

do seba wlkp

Witam

Z tego co wiem to majster dołożył więcej stempli pod stolec i nic się nie ugina. Nic nie zmienialiśmy żadnych przekroi krokwi. grubość desek na deskowanie to 2,5 cm deska taka jak na szalunki tylko że impregnowana. Jeśli chodzi o to co kładliśmy na deski to majster zalecił nam membranę typową na deski nie kładliśmy papy, tylko kazał nam zwrócić uwagę aby membrana miała grubą gramaturę czyli była gruba.

Witam

A oto nasze filary w nasze afrodytce

http://images45.fotosik.pl/1025/8a948b1a12076dc9med.jpg

http://images37.fotosik.pl/986/83d4225ded8a5bb8med.jpg

http://images45.fotosik.pl/1025/a173165c559cea49med.jpg

Resztę prześlę później

Jeszcze myślimy jak tego grilla zrobić mamy już kilka pomysłów ale jeszcze nie do końca jesteśmy pewni który. jak co to będziemy przesyłać zdjęcia

Pozdrawiamy

Edytowane przez darasek

do seba wlkp

witam

z tego co wiem to majster dołożył więcej stempli pod stolec i nic się nie ugina. Nic nie zmienialiśmy żadnych przekroi krokwi. Grubość desek na deskowanie to 2,5 cm deska taka jak na szalunki tylko że impregnowana. Jeśli chodzi o to co kładliśmy na deski to majster zalecił nam membranę typową na deski nie kładliśmy papy, tylko kazał nam zwrócić uwagę aby membrana miała grubą gramaturę czyli była gruba.

z góry dziękuje za szybką odpowiedż!

Więcej stempli pod stolec??? (masz na myśli słupy pod krokwiami gradowymi)?

Jaką długość mają wasze okapy mierząc od murłaty po lini tak jak biegnie krokiew ?

Będe wdzięczny za odp.

Pozdr serdecznie

• 2 weeks później...

Witam Was Wszystkich!!!

Poszukuje osób budujacych / które wybudowały lub które wiedzą że w okolicy wybudowano Afryśkę...

Jestem z Zielonej Góry i dokładnie 1 września 2011 zaczynam staranie o pozwolenie na budowę. Projekt już kupiłem więc....

Dajcie prosze znać czy macie info o wybudowanych lub powstających domkach w okolicy Zielonej (pieknej) Góry ;)

Pozdrawiam Tylko Falubaz ;)

Edytowane przez FalubazZIelonaGora

jeśli moge zapytac ile ta kuchnia bedzie kosztowac ?

Ciężko mi odpowiedzieć - za tydzień będzie stolarz to dam cynk, ale będę starał się użyć możliwie tanich materiałów. Sprzęty można samemu wyliczyć - kogo stać na jaką firmę. A mebelki jak mebelki - płyta z zewnątrz i tyle. Szyba na ścianę z naklejką z http://www.fotolia.pl Żadnych szaleństw - kuchnia miała się nie rzucać w oczy z salonu i myślę że się udało. Pozdrawiam.

Witam Was Wszystkich!!!

Poszukuje osób budujacych / które wybudowały lub które wiedzą że w okolicy wybudowano Afryśkę...

Jestem z Zielonej Góry i dokładnie 1 września 2011 zaczynam staranie o pozwolenie na budowę. Projekt już kupiłem więc....

Dajcie prosze znać czy macie info o wybudowanych lub powstających domkach w okolicy Zielonej (pieknej) Góry ;)

Pozdrawiam Tylko Falubaz ;)

Witam!

Ja co prawda jestem z Raculi ale Afro buduję we Wrocławiu (od razu prostuję, że nie jestem za Betardem). A wracając do Twojego zapytania to kilka/kilkanaście stron wcześniej udzielała się kobietka z okolic Zielonej i z tego co wiem to chyba już skończyła budowę.

Pozdrawiam!

P.S. U mnie za wieche będzie robiła prawie 20 metrowa flaga TYLKO FALUBAZ. Czeka już od roku na powieszenie wzdłuż domu ;D Niech się Wrocław napatrzy ;)

Edytowane przez Yona