DarthVader 28.07.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 u mnie nie będzie grilla tak wiec nie pomogę :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasek 06.08.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam Do Kucia I jak tam budowa grilla na tarasie czekamy na zdjęcia i nie możemy się doczekać bo na dniach też mamy w planie zrobić i chcieliśmy zobaczyć jak i kto sobie go rozplanował. PozdrawiamyDaria i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 06.08.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 ostatnio mam mało czasu, więc narazie tyle jest zrobione: http://phonex.pl/forum/grill.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 07.08.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 witam do afrodyta77 z tego co pamiętam to więźba kosztowała nas 8800zł. Do tego doszło bardzo dużo gwoździ za około 1200zł, no i do tego deskowanie około bo nie pamiętam 5000zł. Robocizna nas kosztowała 55zł od metra całości więźba, deskowanie, położenie dachówki i orynnowanie. Jeśli chodzi czy deskować czy nie to moje zdanie jest takie, dach staje się dużo bardziej stabilniejszy cichszy i cieplejszy. Majster nam powiedział, że przy małym nachyleniu dachu warto deskować bo cała konstrukcja dachu staje się stabilna i mocna stąd taka była nasza decyzja. Pozdrawiam bartek witaj bartek!!! Widze, że deskowałeś dach na afrodycie, czy z uwagi na dodatkowe obciążenie powiększaliście przekroje krokwi???? Jaką grubą deske zastosowałeś? Jaką pape kładłeś na deskowany dach? Czy dodatkowy ciężar nie spowodował ugięcia się krokwi? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggawa 07.08.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 a u mnie wygląda to tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 07.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ładny, jak robili tą część betonową, skos do przyłącza komina, lane z betonu zazbrojone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggawa 07.08.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 część kominowa zbrojona:) fajnie że się podoba...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 07.08.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 a jak szalowali, od góry później deski wyciągali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggawa 07.08.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 oj powiem szczerze że ciężko mi się wypowiadać o techniki:) mało znam się na tym....ale mogę popytać..ja bardziej projektowałam...a fachowiec ubierał to w czyny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 07.08.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 byłbym wdzięczny za opis technicznego wykonania tego "okapu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasek 08.08.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 do seba wlkp Witam Z tego co wiem to majster dołożył więcej stempli pod stolec i nic się nie ugina. Nic nie zmienialiśmy żadnych przekroi krokwi. grubość desek na deskowanie to 2,5 cm deska taka jak na szalunki tylko że impregnowana. Jeśli chodzi o to co kładliśmy na deski to majster zalecił nam membranę typową na deski nie kładliśmy papy, tylko kazał nam zwrócić uwagę aby membrana miała grubą gramaturę czyli była gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasek 08.08.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam A oto nasze filary w nasze afrodytce http://images45.fotosik.pl/1025/8a948b1a12076dc9med.jpg http://images37.fotosik.pl/986/83d4225ded8a5bb8med.jpg http://images45.fotosik.pl/1025/a173165c559cea49med.jpg Resztę prześlę później Jeszcze myślimy jak tego grilla zrobić mamy już kilka pomysłów ale jeszcze nie do końca jesteśmy pewni który. jak co to będziemy przesyłać zdjęcia Pozdrawiamy Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez darasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 08.08.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 do seba wlkp witam z tego co wiem to majster dołożył więcej stempli pod stolec i nic się nie ugina. Nic nie zmienialiśmy żadnych przekroi krokwi. Grubość desek na deskowanie to 2,5 cm deska taka jak na szalunki tylko że impregnowana. Jeśli chodzi o to co kładliśmy na deski to majster zalecił nam membranę typową na deski nie kładliśmy papy, tylko kazał nam zwrócić uwagę aby membrana miała grubą gramaturę czyli była gruba. z góry dziękuje za szybką odpowiedż! Więcej stempli pod stolec??? (masz na myśli słupy pod krokwiami gradowymi)? Jaką długość mają wasze okapy mierząc od murłaty po lini tak jak biegnie krokiew ? Będe wdzięczny za odp. Pozdr serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 19.08.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 czy ktos odwazy sie i pokaze swoja kuchnie ? albo chociaż projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 20.08.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 U mnie niby kuchnia ma tak wyglądać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FalubazZIelonaGora 21.08.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam Was Wszystkich!!! Poszukuje osób budujacych / które wybudowały lub które wiedzą że w okolicy wybudowano Afryśkę... Jestem z Zielonej Góry i dokładnie 1 września 2011 zaczynam staranie o pozwolenie na budowę. Projekt już kupiłem więc.... Dajcie prosze znać czy macie info o wybudowanych lub powstających domkach w okolicy Zielonej (pieknej) Góry Pozdrawiam Tylko Falubaz Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez FalubazZIelonaGora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigo1 21.08.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 http://img408.imageshack.us/img408/8109/budowa019.jpg Uploaded with ImageShack.us Witam, Wera padi jaki masz numer koloru elewacji oraz z jakiej jest firmy tynk - bo jest superowy, z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam zbigo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 21.08.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 U mnie niby kuchnia ma tak wyglądać Pozdrawiam. jeśli moge zapytac ile ta kuchnia bedzie kosztowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 21.08.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 jeśli moge zapytac ile ta kuchnia bedzie kosztowac ? Ciężko mi odpowiedzieć - za tydzień będzie stolarz to dam cynk, ale będę starał się użyć możliwie tanich materiałów. Sprzęty można samemu wyliczyć - kogo stać na jaką firmę. A mebelki jak mebelki - płyta z zewnątrz i tyle. Szyba na ścianę z naklejką z http://www.fotolia.pl Żadnych szaleństw - kuchnia miała się nie rzucać w oczy z salonu i myślę że się udało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yona 21.08.2011 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam Was Wszystkich!!! Poszukuje osób budujacych / które wybudowały lub które wiedzą że w okolicy wybudowano Afryśkę... Jestem z Zielonej Góry i dokładnie 1 września 2011 zaczynam staranie o pozwolenie na budowę. Projekt już kupiłem więc.... Dajcie prosze znać czy macie info o wybudowanych lub powstających domkach w okolicy Zielonej (pieknej) Góry Pozdrawiam Tylko Falubaz Witam! Ja co prawda jestem z Raculi ale Afro buduję we Wrocławiu (od razu prostuję, że nie jestem za Betardem). A wracając do Twojego zapytania to kilka/kilkanaście stron wcześniej udzielała się kobietka z okolic Zielonej i z tego co wiem to chyba już skończyła budowę. Pozdrawiam! P.S. U mnie za wieche będzie robiła prawie 20 metrowa flaga TYLKO FALUBAZ. Czeka już od roku na powieszenie wzdłuż domu ;D Niech się Wrocław napatrzy Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez Yona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts