FalubazZIelonaGora 22.08.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam! Ja co prawda jestem z Raculi ale Afro buduję we Wrocławiu (od razu prostuję, że nie jestem za Betardem). A wracając do Twojego zapytania to kilka/kilkanaście stron wcześniej udzielała się kobietka z okolic Zielonej i z tego co wiem to chyba już skończyła budowę. Pozdrawiam! P.S. U mnie za wieche będzie robiła prawie 20 metrowa flaga TYLKO FALUBAZ. Czeka już od roku na powieszenie wzdłuż domu ;D Niech się Wrocław napatrzy ................................ Ja będę budował w Radomii k / Zielonej Góry (trasa na Krosno Odrz.). Projekt juz mam ale boje się "papieropierdolologi". Od przyszłego poniedziałku startuje z pozwoleniami... Mojej grupie operacyjno-budowlanej potwierdziłem termin 10 października - jak nie dostane do tego czasu pozwolenia na budowę leże i kwiczę Zaraz przeszukam forum w poszukiwaniu tej "babeczki" Coż... sobie życzę znalezienia jak najwiekszej ilosci realizacji a nam Wygranego play-off z stalą Goszóf ;0 pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FalubazZIelonaGora 22.08.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Pomimo, że temat dotyczy ściśle zdjęć z realizacji to każdy dokłada swoje 5gr... To będzie już moje kolejne 5gr ale zaryzykuje Czy 520 tyś za stan developerski, tj. w środku (nie licząc działki), z pompą ciepła, rekuperacją domem z zewnątrz w 100% zrobionym, założonym ogrodem i ogrodzeniem, wszystkimi podjazdami i tarasami oraz wszystkimi instalacjami, alarmem, oknami drewnianymi, drzwiami wejściowymi drewnianymi itd. itp. (pozostaje tylko wykończenie środka, wyrównanie ścian, malowanie... (jak kupno mieszkania od developpera) to dużo ??? ps. przypominam o pomocy przy zlokalizowaniu Afro w okolicy Zielonej Góry Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez FalubazZIelonaGora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 22.08.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam Wszystkich! Jestem na etapie uzyskania papierów, a to chyba najgorszy etap (jak dla mnie), walczymy z urzędami od kwietnia a jeszcze nie mamy wyłączenia z gruntów. mam jednak nadzieje, że w miarę szybko się z tym uporamy i dostaniemy pozwolenie, ponieważ chcielibyśmy zalać fundamenty w tym roku. Wybraliśmy nieco większą Artemide i na razie nie będziemy wykańczać poddasza. Dlatego liczę na miłą współpracę i pomoc. Serdecznie pozdrawiam wszystkich Budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 22.08.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mam pytanie do Thompsona: Czy te napisy na szklanej ilustracji pozostaną czy w końcowym efekcie ich nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simran 22.08.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Pomimo, że temat dotyczy ściśle zdjęć z realizacji to każdy dokłada swoje 5gr... To będzie już moje kolejne 5gr ale zaryzykuje Czy 520 tyś za stan developerski, tj. w środku (nie licząc działki), z pompą ciepła, rekuperacją domem z zewnątrz w 100% zrobionym, założonym ogrodem i ogrodzeniem, wszystkimi podjazdami i tarasami oraz wszystkimi instalacjami, alarmem, oknami drewnianymi, drzwiami wejściowymi drewnianymi itd. itp. (pozostaje tylko wykończenie środka, wyrównanie ścian, malowanie... (jak kupno mieszkania od developpera) to dużo ??? ps. przypominam o pomocy przy zlokalizowaniu Afro w okolicy Zielonej Góry Oj może nie wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simran 22.08.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 http://img695.imageshack.us/img695/2774/budowa012.jpg Uploaded with ImageShack.us Napisz proszę wera padi z czego dokładnie masz parapety zewnętrzne, całe cegły, połówki, i jakie? Potrzebuje wiedzieć na już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 22.08.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ................................ Ja będę budował w Radomii k / Zielonej Góry (trasa na Krosno Odrz.). Projekt juz mam ale boje się "papieropierdolologi". Od przyszłego poniedziałku startuje z pozwoleniami... Mojej grupie operacyjno-budowlanej potwierdziłem termin 10 października - jak nie dostane do tego czasu pozwolenia na budowę leże i kwiczę Zaraz przeszukam forum w poszukiwaniu tej "babeczki" Coż... sobie życzę znalezienia jak najwiekszej ilosci realizacji a nam Wygranego play-off z stalą Goszóf ;0 pozdrawiam, Witam! Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie budowy, ja również w przyszłym tygodniu startuję z pozwoleniami dlatego też zaskoczył mnie ten termin - 10 października... mi mój projektant powiedział, że od daty złożenia dokumentów czekam miesiąc na pozwolenie potem to pozwolenie leży kolejny miesiąc i się uprawomacnia, następnie jakieś procedury trwają jeszcze 7 dni czyli REASUMUJĄC budowę mogę zacząć za 2 miesiące i 7 dni. Nie wiem jak to jest w innych urzędach? Też trzeba tyle czekać? Ja się załamałam jak usłyszałam ile jeszcze to potrwa :/ Pozdrawiam, goshia7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 22.08.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ja czekałem 2 miesiące na pozwolenie, tyle ma urząd na jego wydanie, później 30 dni do uprawomocnienia, i te 7 to zgłoszenie do nadzoru budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 22.08.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ja czekałem 2 miesiące na pozwolenie, tyle ma urząd na jego wydanie, później 30 dni do uprawomocnienia, i te 7 to zgłoszenie do nadzoru budowlanego Witam! Dzięki za odpowiedź No to sobie jeszcze poczekam ehh.. te urzędy :/ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 22.08.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Mam pytanie do Thompsona: Czy te napisy na szklanej ilustracji pozostaną czy w końcowym efekcie ich nie będzie? Oczywiście, że tych napisów nie będzie One tak są tylko, żeby nikt za free sobie obrazków nie ciągnął. Pozdrawiam nowych sympatyków (-czki) forum. PS. Mimo straszliwego bałaganu na budowie postanowiłem wgrać dwa zdjątka z postępów. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez Thomson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 23.08.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Thomson, jaka dachowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 23.08.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Koramic Renesansowa L15 ceglasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FalubazZIelonaGora 24.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam! Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie budowy, ja również w przyszłym tygodniu startuję z pozwoleniami dlatego też zaskoczył mnie ten termin - 10 października... mi mój projektant powiedział, że od daty złożenia dokumentów czekam miesiąc na pozwolenie potem to pozwolenie leży kolejny miesiąc i się uprawomacnia, następnie jakieś procedury trwają jeszcze 7 dni czyli REASUMUJĄC budowę mogę zacząć za 2 miesiące i 7 dni. Nie wiem jak to jest w innych urzędach? Też trzeba tyle czekać? Ja się załamałam jak usłyszałam ile jeszcze to potrwa :/ Pozdrawiam, goshia7 Goshiu... Z tymi terminami różnie bywa. Ja żyję nadzieją (jak narazie podtrzymuje termin) tym bardziej że trzeba wpierw kilka drzew wyciąć... ziemi nasypać niektóre "rzeczy" rozpoczniemy przezd wydaniem pozwolenia W jakiej okolicy budujesz? Napisz priv czy masz wyliczenie budowy. Ja wczesniej pisałem ile mam na developerkę z Ogodem itd... Podobnie masz czy za malo zakladam?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 25.08.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Thomson, zadowolony jestes z tej dachowki? Nie masz roznych odcieni? Wszystkie wygladaja jednakowo?Falubaz - w mojej ocenie za to co wypisalas 520 tys to o jakies 100 tys za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 25.08.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Liakon - generalnie jestem bardzo zadowolony z dachóweczki - moje męskie oko 'daltonisty" nie wykryło odcieni Powiem więcej bardzo wnikliwe oko mojej małżonki również nic nie wykryło - a to już coś znaczy, uwierz mi. Poza tym miałem ją prawie po cenie blachodachówki tak że nic dodać nic ująć. Pozdrawiam serdecznie. PS. Jakby ktoś chciał wyliczenia ilości tynków zewnętrznych, podbitki, styropianu na ocieplenie - jestem na bieżąco - oczywiście na Afrodytę, bez żadnych zmian projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarthVader 26.08.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 cześć mam pytanko: ile płaciliście za elewacje? za robociznę oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 26.08.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 DarthVader - u mnie mają robić ocieplenie w polowie wrzesnia. Robocizna: styropian + klej 20 zł z metra, struktura +15 zł z metra. To sa bardzo niskie ceny, a ekipa sprawna i sprawdzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 26.08.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Potwierdzam ceny co do elewacji - ja mam zbliżone (38 zł od metra za całość) w tym cokół z płytek elastycznych. Tynk akrylowy z gruntem 2,5 tys zł, styropian, klej, siatki, kołki, zaprawa do siatki ok 3 tys zł. A metrów kwadratowych po całości wyszło im 283 (w zależności jak komu gzyms od fundamentów wystaje). Powodzonka. A i jeszcze jedna rada - niech kołki od styropianu wpuszczą w styropian z 5 cm i pianką zakleją - nie będzie widać kołeczków spod tynku po jakimś czasie zwłaszcza na ścianach północnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zzch 26.08.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam serdecznie miłośników Afrodyty, Pozwólcie że się pochwalę naszym, całkowicie ukończonym domem. Budowa rozpoczęta została latem 2009 a wprowadziliśmy się na Wielkanoc 2010. Tempo iście ekspresowe. W tym roku ogród właściwie został założony i zostało nam z żoną delektowanie się życiem naszym kolejnym (2) domu. Mieszkamy sami w nim więc przestrzeni jest aż nadto. Ze zmian jakie wprowadziliśmy to: 1. Zamiast małej łazienki przy sypialni mamy garderobę 2. Do tej garderoby przylega jeszcze jeden pokój w stronę pomieszczenia gosp. 3. reszta przestrzeni do pom. gosp. została podzielona na dużą łazienkę z pralnią oraz osobne WC dla gości 4. Okna w wykuszu mają wysokość 2m (prawie do posadzki) 5. Zrobiliśmy też dodatkowe drzwi do garażu z wejściem z ganku i to chyba tyle. Czy po roku zamieszkania coś można by zrobić inaczej? Chyba nie Ze spraw technicznych to nie żałowaliśmy w ocieplenie. Na ścianach jest 20cm wełny, pod posadzką 20cm styropianu a dach razem ma 45cm wełny. Opłacało się, gdyż za ogrzewanie i CWU razem za zeszły rok zapłaciliśmy razem z drewnem do kominka (3m3) poniżej 3,000zł. O reszcie nie będę pisał bo nie wiem czy to kogoś interesuje. Poniżej kilka zdjęć, może kogoś coś zainspiruje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 27.08.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 zzch, na tarasie masz markizę czy roletę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts