zzch 28.08.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Hej, Markiza. Została założona w tym roku gdyż ta elewacja jest wystawiona na południowy-zachód i w słoneczne dni wieczorem nie dawało się tam siedzieć.Mocowana jest do krokwi. I opuszczona jest maksymalnie do dołu tak aby nie zahaczać głową. Sterowanie jest elektryczne, na pilota - w czasie budowy nie pociągnąłem kabli więc teraz nie było innej opcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.08.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) Mam ten sam problem, wieczorkiem gorąco że się nie da wytrzymać, jakie ma wymiary, czy możesz zrobić zdjęcie po jej rozłożeniu? Na ile wtedy zacienia? Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zzch 28.08.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) Wymiary to jeśli dobrze pamiętam 4,2 szeroka i coś około tego długa. (nie ma mnie teraz w domu więc nie sprawdzę) Pamiętam tylko, że powierzchnia jest około 16m2. Ze zdjęciem też teraz będą problemy, ale się postaram coś ściągnąć Ze zmian jakie wprowadziliśmy to nie robiłem kominka/grilla na ścianie z tarasem. Grill jest na wózku a kominek poszedł w salonie na ścianę, tę wspólną z korytarzem do sypialni (zdjęcie marne ale widać) 15:05 Żona mi dosłała zdjęcie więc je wklejam. Było robione dzisiaj około 14:30 a cień widać Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez zzch wklejenie zdjecia markizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 28.08.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 zzch - piekny domek, gatuluję. Czy możesz napisać co masz połozone na tarasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zzch 28.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 ...Czy możesz napisać co masz połozone na tarasie? Taras i podest przy wejściu wyłożone są płytami, patrz link poniżej. Zrobiliśmy też z tego półokrągłe schody ale podstopnice nie podobają mi się za bardzo. Nie mam jednak pomysłu na co je zmienić zmienić. Palisada wygląda jeszcze gorzej a cegły nie chcieliśmy wprowadzać. Zaletą takich płyt na tarasie jest to że stół i krzesła stoją i nie kołyszą się na nierównościach i przede wszystkim nie są śliskie kiedy pada deszcz. Wada jet taka że trzeba raz na rok spłukać je jakąś myjką ciśnieniową. Ale myć trzeba wszystko więc może to nie jest taka wada http://tnijurl.com/9f8217d9d36a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.08.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 markiza fajnie zacienia, u nas będzie taka sama ile płaciliście za nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zzch 28.08.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 ile płaciliście za nią? Coś około 6k Jednak napęd, sterowanie i tkanina samozmywalna kosztuja. Z drukiej strony taką markizę zwinąć ręcznie to się można zakręcić wajchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.08.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 droga, ale ze zdjęcia widzę że zadanie swoje spełnia w 100%, dzięki za zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 29.08.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 zzch - dziekuje bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yona 29.08.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Goshiu... Z tymi terminami różnie bywa. Ja żyję nadzieją (jak narazie podtrzymuje termin) tym bardziej że trzeba wpierw kilka drzew wyciąć... ziemi nasypać niektóre "rzeczy" rozpoczniemy przezd wydaniem pozwolenia W jakiej okolicy budujesz? Napisz priv czy masz wyliczenie budowy. Ja wczesniej pisałem ile mam na developerkę z Ogodem itd... Podobnie masz czy za malo zakladam?? pozdrawiam Wiecie co? Ja naprawdę nie chciałabym Was martwić, ale o tym co moja pani architekt mówiła na temat terminu uzyskania pozwolenia na budowę to ja mogę książkę napisać... W skrócie to... dzisiaj minęło 360 dni zamiast 65 ;D. A ekipa budowlana była umawiana już 3 razy i gdyby nie szybka decyzja mojego ojca o budowie kolejnego domu i "przerzuceniu" tej ekipy na inną budowę to straciłabym jeszcze ogromne pieniądze, które wpłaciłam jako zadatek. Falubaz.. w okolicach ZG nie ma raczej takich problemów... Przy żadnym domu nie robili takich problemów jak w okol. Wrocławia. I z całym szacunkiem ludzie są odrobinę mądrzejsi.... Geodetom w ZG mapy się nie rozjeżdżają na krzyżach tak jak we Wro (bo rzekomo inaczej się nie da, gdyż papier jest substancją higroskopijną i jak tusz wysycha to przesuwa się o 2 milimetry hahahhaa)... I architekci/projektanci w ZG odróżniają wschód od zachodu i północ od południa.... a moja projektant nie odróżnia i jeszcze nie wie o co mi chodzi bo przecież "N" to południe... i w ZG istnieje coś takiego jak ochrona danych osobowych... a moje dokumenty w Starostwie w Trzebnicy były wysyłane faxem!!!!! do obcych ludzi. Także jest szansa, że do grudnia się wyrobisz z papierami... ja nie wiem czy się wyrobię w tym tempie i braku kompetencji do przyszłego grudnia z pozwoleniem... Powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 06.09.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Z mężem złożyliśmy wniosek 30.08 a pozwolenie zostało wydane 31.08, to nie jest żart!!!!. Zadzwoniliśmy po tygodniu a tu decyzja gotowa Teraz czekamy tylko 2 tygodnie na uprawomocnienie. Po prostu zamiast do "pań" w sekretariacie udaliśmy się do samego inspektora, nie mam na myśli żadnych łapówek ani nic takiego; szczerze powiedzieliśmy, że zależy nam na czasie, I jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FalubazZIelonaGora 07.09.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Z mężem złożyliśmy wniosek 30.08 a pozwolenie zostało wydane 31.08, to nie jest żart!!!!. Zadzwoniliśmy po tygodniu a tu decyzja gotowa Teraz czekamy tylko 2 tygodnie na uprawomocnienie. Po prostu zamiast do "pań" w sekretariacie udaliśmy się do samego inspektora, nie mam na myśli żadnych łapówek ani nic takiego; szczerze powiedzieliśmy, że zależy nam na czasie, I jest Chorrera Magdaleno... Z tego co widze jesteś z Warszawy? W zasadzie nie ma znaczenia miasto, mają znaczenie ludzie... Jezeli trafisz na skur**** to będziesz czekała, czekała..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FalubazZIelonaGora 08.09.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 a ja dodam drzwi które wybraliśmy... powiekszymy wejście i będzie "jak lala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 08.09.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Bardzo świetnie prezentują się większe drzwi, ale czy te d od wiatrołapu też są powiększone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FalubazZIelonaGora 08.09.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Bardzo świetnie prezentują się większe drzwi, ale czy te d od wiatrołapu też są powiększone? :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Moje zmiany... 1. Wywaliłem słup z salonu... 2. Mam tylko dwie sypialnie, 3. Powiekszyłem łazienkę i zrobiłem wc, 4. Powiekszyłem kotłownie/pom.gospodarcze, 5. Zmienilem wykusz na... (jak powyżej), 6. Okno w wykuszu :baalkonowe, w sypialni tez okno balkonowe, 7. Reszta zzmian jak poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 09.09.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam serdecznie miłośników Afrodyty, Pozwólcie że się pochwalę naszym, całkowicie ukończonym domem. Budowa rozpoczęta została latem 2009 a wprowadziliśmy się na Wielkanoc 2010. Tempo iście ekspresowe. W tym roku ogród właściwie został założony i zostało nam z żoną delektowanie się życiem naszym kolejnym (2) domu. Mieszkamy sami w nim więc przestrzeni jest aż nadto. Ze zmian jakie wprowadziliśmy to: 1. Zamiast małej łazienki przy sypialni mamy garderobę 2. Do tej garderoby przylega jeszcze jeden pokój w stronę pomieszczenia gosp. 3. reszta przestrzeni do pom. gosp. została podzielona na dużą łazienkę z pralnią oraz osobne WC dla gości 4. Okna w wykuszu mają wysokość 2m (prawie do posadzki) 5. Zrobiliśmy też dodatkowe drzwi do garażu z wejściem z ganku i to chyba tyle. Czy po roku zamieszkania coś można by zrobić inaczej? Chyba nie Ze spraw technicznych to nie żałowaliśmy w ocieplenie. Na ścianach jest 20cm wełny, pod posadzką 20cm styropianu a dach razem ma 45cm wełny. Opłacało się, gdyż za ogrzewanie i CWU razem za zeszły rok zapłaciliśmy razem z drewnem do kominka (3m3) poniżej 3,000zł. O reszcie nie będę pisał bo nie wiem czy to kogoś interesuje. Poniżej kilka zdjęć, może kogoś coś zainspiruje Pozdrawiam Gratuluję najpiękniejszej AFRODYTY jaką widziałam:) Mam pytanko,ponieważ widzę że masz karpiówkę na dachu,ja kupiłam także karpiówkę koramika,a teraz mam problem czy deskować pod nią dach czy nie? możesz mi powiedzieć czy deskowałeś? oraz ile płaciłeś za położenie karpiówki,mi ekipa zawołała 60 zł za metr samej karpiówki,20 za więżbe i 16 za deskowanie i folie,czy to żczy normalnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 11.09.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Moje zmiany... 1. Wywaliłem słup z salonu... 2. Mam tylko dwie sypialnie, 3. Powiekszyłem łazienkę i zrobiłem wc, 4. Powiekszyłem kotłownie/pom.gospodarcze, 5. Zmienilem wykusz na... (jak powyżej), 6. Okno w wykuszu :baalkonowe, w sypialni tez okno balkonowe, 7. Reszta zzmian jak poniżej [ATTACH=CONFIG]73941[/ATTACH] No to są spore zmiany. Liczy się przestrzeń, a pewnie domek dla niewielkiej rodziny. Realizacja w całości musi wyglądać znakomicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 eliminacja słupa to super pomysł, my powiększyliśmy kuchnię czego nie żałujemy, jedynie ten słup w salonie mnie drażni, a widzę że dało się go usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FalubazZIelonaGora 11.09.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 eliminacja słupa to super pomysł, my powiększyliśmy kuchnię czego nie żałujemy, jedynie ten słup w salonie mnie drażni, a widzę że dało się go usunąć Słup w salonie to nie problem, mój projeektant adoptujący od ręki to załatwił (Wywaliliśmy rownież komin dymowy - nie mamy kotłowni - robimy pc). Jak powiększyliście kuchnie?????? Jak zona dowiedziała się że ta kuchnia może być większa spokoju mi nie daje Czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 12.09.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 ścianę z oknem kuchennym przesunęliśmy o około 2mhttp://phonex.pl/forum/rzut parter.jpghttp://phonex.pl/forum/kuchnia6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts