Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Z mężem złożyliśmy wniosek 30.08 a pozwolenie zostało wydane 31.08, to nie jest żart!!!!. Zadzwoniliśmy po tygodniu a tu decyzja gotowa :yes: Teraz czekamy tylko 2 tygodnie na uprawomocnienie. Po prostu zamiast do "pań" w sekretariacie udaliśmy się do samego inspektora, nie mam na myśli żadnych łapówek ani nic takiego; szczerze powiedzieliśmy, że zależy nam na czasie, I jest :cool:

yyy jak to możliwe, skoro trzeba wysłać zawiadomienie do sąsiadów o wszczęciu postępowania a każdy sąsiad ma 14 dni od momentu dostarczenia zawiadomienia... to już jest ponad 2 tygodnie, bo list przecież jeszcze idzie pocztą...

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witamy nowych członków.

A odnośnie zdjęć - u mnie na przykład panuje taki bałaganik, że wstyd cokolwiek wysyłać, ale myślę, że w sobotę skończą walkę z podbitką i strukturą na zewnątrz to coś powrzucam. Na razie życzę wytrwałości wszystkim budującym i dużo dużo cierpliwości. Otóż okazuje się, że gdy nie wykonuje się gwałtownych ruchów na budowie wszystko jakoś się układa i powolutku mknie do przodu. Niektóre wcześniej nie przemyślane rzeczy zawsze mają jakieś pozytywne znaczenie. Pozdrawiam ciepło.

witam ja narazie jestem na etapie adaptacji projektu i ma takie pytanko czy ktos z panstwa buduje juz lub wybudawal afrodytke w okolicach kostrzyna nad odra tak do 150km , bardzo bym z zona chcial zobaczyc ukonczona lub w trakcie budowe jesli to nie problem :)

Witam,

ZNALAZŁEM 4 SZTUKI POD ZIELONA GÓRĄ Z CZEGO 2 SZT WYKONCZONE I ZAMIESZKANE I DWIE SZTUKI W TRAKCIE BUDOWY

pozdrawiam,

Nie zgodzę się do końca z przedmówcami, że pewne elementy naszej afrodytki psują jej wygląd...

oczywiście nawiązuję do słupa w salonie...dla mnie jest prawdziwą ozdobą i jestem z niego dumna:)

podrawiam wszystkich budowniczych...

Także uważam, że słup w salonie może być ozdobą, wystarczy dobry pomysł na jego wykończenie :)

Hmmm, spodziewałam się takiej właśnie reakcji na moje fotki....

No cóż..są gusta i ....guściki.....ja nigdy nie zdecydowałabym się na czerwone meble

w kuchni. Sama bryła zewnętrzna afrodyty jest formą klasyczną...więc ja (czytaj być

może tylko ja..) nigdy nie wykończyłabym tego domu nowocześnie...bo to architektoniczna

i stylowa porażka. Ale jeszcze raz dodam..każdy ma swoje "widzimisię" Pozdrawiam

znawców "budowniczych":)):)

Popieram Olę U. w pełni - mamy się wspierać i wymieniać doświadczeniami. Wybierając Afrodytę staliśmy się grupą, która ma zbliżony gust i to powinno nam wystarczyć. Poza tym należy się cieszyć z postępów innych a nie krytykować (jak to My Polacy mamy w naturze). Innych wnętrza powinny być dla nas inspiracją in plus lub in minus - ale zawsze inspiracją.

A wracając do budowy - mój elektryk mnie opuścił :( (wyjechał na dorobek za granicę). Przewodziki przed tynkami porozprowadzał i ... koniec. Na szczęście instalacja robiona pod projekt projektantki wnętrz, na szczęście zrobione zdjęcia, filmy, na szczęście znalazł się inny elektryk, który mówi, że da radę (po usilnych poszukiwaniach, bo nikt nie chciał kończyć roboty po kimś). Wniosek - róbta ludziska zdjęcia szczegółowe każdego łączenia, każdego przewodu i opisujcie pomieszczenia na zdjęciach (na filmach wstawiajcie komentarze co akurat filmujecie) bo nie znacie dnia ani godziny kiedy wam wetnie elektryka (lub hydraulika tfu tfu tfu) :) Tyczy się to też oczywiście ogrzewania podłogowego i ułożenia rur wszelkiej maści.

Zdjęcia miałem wkleić, ale jeszcze bałaganik - nie mogą podbitki skończyć (ponoć trudna jest). Pozdrawiam wszystkich ciepło. A - jutro wjeżdża piec na eco i będzie pierwsze odpalenie CO - proszę o trzymanie kciuków.