goshia7 14.10.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Darasek dziękuję za odpowiedź, chodziło mi właśnie o terra cotte, bardzo fajnie wygląda i również planuję ją u siebie ale przyszłość pokaże Mam jeszcze jedno pytanie: wydaje mi się, że na tej ścianie obok kuchni są dodatkowe drzwi? Jakieś zmiany w projekcie czy tylko mi się wydaje? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 30 14.10.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam wszystkich budujacych Afrodyte i Artemide. Jestesmy z mezem na etapie budowy Artemidy, i szukamy pomuslu schody,salon oraz zastanawiamy sie nad antresola. Jezeli ktos juz wykonczyl swoja Artemide prosilabym o jakies fotki. POZDRAWIAM I POWODZENIA W DALSZYCH PRACACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasek 15.10.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Darasek dziękuję za odpowiedź, chodziło mi właśnie o terra cotte, bardzo fajnie wygląda i również planuję ją u siebie ale przyszłość pokaże Mam jeszcze jedno pytanie: wydaje mi się, że na tej ścianie obok kuchni są dodatkowe drzwi? Jakieś zmiany w projekcie czy tylko mi się wydaje? Pozdrawiam! zmiana tylko taka,że zrobiliśmy wc , wiatrołap był tam tak duży, że byłaby masa niewykorzystanego miejsca a dodatkowy kibelek dla gości nie zaszkodzi. teraz są dwa pomieszczenia o wystarczającej powierzchni co do terra cota- bardzo fajnie się prezentuje, ale budżet rujnuje mam nadzieję, że po kilku latach tez tak fanie będzie wyglądał pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 15.10.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 (edytowane) zmiana tylko taka,że zrobiliśmy wc , wiatrołap był tam tak duży, że byłaby masa niewykorzystanego miejsca a dodatkowy kibelek dla gości nie zaszkodzi. teraz są dwa pomieszczenia o wystarczającej powierzchni co do terra cota- bardzo fajnie się prezentuje, ale budżet rujnuje mam nadzieję, że po kilku latach tez tak fanie będzie wyglądał pozdr Czyli dobrze mi się wydawało U nas również wiatrołap został pomniejszony i spokojnie zmieściła się tam spiżarnia (taki mały schowek przy kuchni) Tak jak pisałam wcześniej terra cotta wygląda extra i również ją planuję ale czas pokaże (czyt. budżet pozwoli? ) Pozdrawiam Edytowane 15 Października 2011 przez goshia7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PepePiotr 18.10.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Adaptacja poddasza Witam wszystkich zwoleników Aftodyty miałbym ogromną proźbę do tych któży adoptują poddasze o przesłanie swoich rozwiązań . Gdzie umieściliście schody jak rozmieściliście pomieszczenia , czy podwyższaliście ściankę kolankową . Byłbym wdzięczny za każdą wskazówkę , mile widziane były by zdjęcia [email protected] P.s. My natomiast swoją Afrodytkę stawiamy w okolicach Piły , jeśli jest ktoś kto postawił już Afrodytkę w naszych okolicach chętnie bym się z nim umówił. ponawiam swoją prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 18.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 o.o okolice piły gdzie dokładnie ? my akurat podnieslismy o 1 pustak, strop zmieniliśmy na gary; jak narazie zamknelismy gore a schody docelowo maja byc zrobione w korytarzu tak jak w artemidzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PepePiotr 19.10.2011 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 o.o okolice piły gdzie dokładnie ? my akurat podnieslismy o 1 pustak, strop zmieniliśmy na gary; jak narazie zamknelismy gore a schody docelowo maja byc zrobione w korytarzu tak jak w artemidzie... Nasza Afrodytka buduje się w Chodzieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatunka 19.10.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 ponawiam swoją prośbę a propos schodów!!! a może by tak , skoro i tak adoptujemy poddasze, schody wyprowadzić w miejscu łazienki, troszke przesuwając ściankę pomiedzy obecna łazienka a pokojem obok!!! łazienkę przesunąc do tego własnie pokoju, no i tak zostaje jeszcze jeden pokój koło sypialni. Ja chyba tak zrobie, myslę że nie byłoby to złe rozwiazanie!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 19.10.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Nasza Afrodytka buduje się w Chodzieży my w okolicach Czarnkowa 500 metrow od nas buduje sie jeszcze jedna afrodyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarthVader 23.10.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witamdo PepePiotrtu sobie zobacz zdjecia afrodyty z poddaszem 2 bloczki podniesiona sciana kolankowa, jak jakies pytania to pisz na forumWojtekhttps://picasaweb.google.com/110582993395720437094 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PepePiotr 25.10.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dziękuję za fotki masz piękne poddasze no i całą Afrodytke , dobrze widzę że masz inny kąt nachylenia dachu ? Ile zyskałeś m2 podnosząc ściankę kolankową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarthVader 25.10.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam do PepePiotr i do wszystkich co się porwali na Afrodytę z poddaszem dach ma 36 st i ścianka kolankowa podniesiona jest o 2 bloczki+wieniec. Nie zależało mi na powierzchni bo i tak jest za dużo jak dla mnie. Teraz tylko kłopot bo kafle i wykładziny pociągnęły mnie po kieszeni. Razem z garażem, antresolą i stryszkami to ok 350 m2 po podłodze. Kupa kasy na podłogi Na strop wylewany namówił mnie mój wykonawca (najtaniej wychodzi, naprawdę) a na podniesienie ścianki kolankowej kierownik budowy, zmianę kąta dachu mój pomysł. Pomysł na antresolę i salon bez sufitu zaczerpnąłem z tego forum. Nie da się ukryć z powodu zabudowy poddasza koszt budowy oczywiście wzrósł i czas budowy się wydłużył. Normalnie już bym tam mieszkał a tak oglądam złotówkę z czterech stron zanim ją wydam. Inna sprawa że zaszalałem na poddaszu robiąc np łazienkę ok 40m2 jeszcze będzie tam sauna. Nie żałuję decyzji bo przestrzeń życiowa zapiera dech w piersiach. Przy takiej przestrzeni to nawet nie liczę ile m2 jest. Rowerkiem mogę pojeździć, a jak pochodzę po domu to mam dobre ćwiczenia ) Dom już jest ocieplony i następne zdjęcia będą już z elewacją. Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 26.10.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ja również obejrzałam całą galerie DarthVader'a i jestem bardzo wdzięczna gdyż jest to świetne źródło informacji. mam też właśnie pytanie: Czy możesz zdradzić jaka to dachówka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarthVader 26.10.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) Ja również obejrzałam całą galerie DarthVader'a i jestem bardzo wdzięczna gdyż jest to świetne źródło informacji. mam też właśnie pytanie: Czy możesz zdradzić jaka to dachówka? Pozdrawiam Roben MONZAplus miedziana Edytowane 26 Października 2011 przez DarthVader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 26.10.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam wszystkich:) jestem na etapie wylewania wieńca dla zainteresowanych :mam już ceny więzby-9750zł netto,strop drewniany 5000zł netto,odeskowanie dachu 7350 zł netto, co do robicizny to strop 200 m koszt 1450,więzba 20 zł za m,natomiast odeskowanie i papa 16 zł za metr.czyli robocizna stropu,wiezby,deskowania i papy to 13500 Pokrycie u nas to dachówka karpiówka i tu cena z kosmosu...60 zł za m:( koszty które poniosłam tej pory to stan surowy robocizna 18500 zl wraz z kominami,materiał około 36 tys plus kominy 7500 zł plus bloczki i porotherm 38 ale miałam to kupione dużo wczesniej wiec nie pamiętam,myślę że to koszt około 30 tys. za dwa tygodnie zaczynamy dach,żeby zdążyć przed zimą a od wiosny ruszamy dalej:) pozdrowienia i wytrwałości dla wszystkich budowniczych. ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 27.10.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Roben MONZAplus miedziana Dokładnie tę samą wybraliśmy z mężem, dziękuje bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 27.10.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Dokładnie tę samą wybraliśmy z mężem, dziękuje bardzo za odpowiedź. ja również mam tą dachówkę, ładnie się prezentuje na domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodex31 27.10.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witam może ktoś posiada zestawienie materiałów budowlanych na Afrodytę bardzo bym prosił [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 28.10.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ja również mam tą dachówkę, ładnie się prezentuje na domku Widziałam ostatnio Afrodytę właśnie z tą dachówką, klinkier też był z Robena (ślęża czerwona) i kolor elewacji piaskowy.. domek wygląda przepięknie i rewelacyjnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatunka 29.10.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 zmiana tylko taka,że zrobiliśmy wc , wiatrołap był tam tak duży, że byłaby masa niewykorzystanego miejsca a dodatkowy kibelek dla gości nie zaszkodzi. teraz są dwa pomieszczenia o wystarczającej powierzchni co do terra cota- bardzo fajnie się prezentuje, ale budżet rujnuje mam nadzieję, że po kilku latach tez tak fanie będzie wyglądał pozdr Darasek Musze przyznać,że super efekt. Mam pytanko co do WC?! Zrobiliście tam jakiś lufcik i którędy go wyprowadziliście? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts