Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moja podłoga to parkiet z bambusa skręcanego, jest lita w całej grubości, a powierzchnia ma kilka warstw lakieru utwardzanego UV, firma z jakiej go zakupiłem to KOPP w Krakowie:

http://sklep.podlogi-kopp.pl/d4216_bambus_skrecany.html

dodam jeszcze że przy ogrzewaniu podłogowym wydaje się bardziej przyjemny w dotyku niż kafle, takie moje odczucie

Edytowane przez kulca

Kulca dziekuje za linka - sprawdzilam sobie ich oferte, ciekawa jestem z ilu warstw maja te podlogi bo nigdzie sie tego nie doczytalam - pisza o warstwie sklejkowej i warstwie finishowej (tej na zewnatrz) czy mozesz powiedziec z ilu warst jest klejona?

Druga rzecz o jaka Cie spytam to ile sezonow grzewczych juz za Toba?

A kolejna rzecz to czy w pomieszczeniach gdzie masz podlogowke masz rowniez grzejniki?

Pytam bo marzy mi sie w calym domu poza lazienkami i kotlownia podloga drewniana i kompletnie bez grzejnikow na scianach - mam tylko obawe czy podlogowka da rade zagrzac ...

składa się wg mnie z jednej warstwy, jest taka sama na całej grubości (to jeśli chodzi o drewno) widać mocno sprasowane łodygi bambusa, ta druga warstwa o której piszą to zapewne lakier ochronny na powierzchni

sezon grzewczy pierwszy

podłogówkę mam wszędzie (nawet w garażu na 15 stopni zrobioną), grzejniki jedynie drabinki na ręczniki w łazienkach, spokojnie podłogówka da radę to ogrzać przy całej podłodze drewnianej (ja mam kafle tylko w łazienkach, pom. gosp., wiatrołapie i garażu)

...i jeszcze kilka

[ATTACH=CONFIG]86321[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]86322[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]86323[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]86324[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]86325[/ATTACH]

Gratuluje! SSZ na pewno juz cieszy bardzo! a najlepsze przed Wami - wykanczanie wnetrz a pozniej - radosc z kazdej rzeczy w nowym domku!!!

Wszystkie te Ateny czy Artemidy - bardzo ladnie wychodza - juz sama nie wiem na jaki kolor dachu i elewacji sie zdecydowac.

Adranek napisz mi o ile wychodza drozej okna z roletami zewnetrznymi??? (tak "pi razy drzwi")

Edytowane przez Felutek

nie pamiętam ile kosztowało okno tarasowe ale to jest dobre pytanie....bo było najdroższe z tego co pamiętam.

Wiem, że to jest suwanka i firmy Oknoplast

Tak, robiliśmy ostatnio wycenę i to jedno okno ok. 7 tyś, chciałam się dowiedzieć czy to firma oszalała czy po prostu z taką ceną trzeba się liczyć. Do FELUTEK: Z aktualnej wyceny rolety zewnętrzne na Artemide ok 8 tyś ( w tym elektryczne tylko na to największe tarasowe okno)

Niektórym udało się usunąc filar w salonie.

A moja dachówka to Koramic Renesansowa L15 mahoniowa angoba szlachetna. Ale musisz sie liczyc z tym ze poszczegolne dachowki moga roznic sie odcieniem, przez co będziesz miec "plamy" na dachu ;) A cod kosztu to rok temu w pazdzierniku koszt materialu na dach w Afrodycie cos kolo 32-34 tysiecy (dachowka + folia + łaty/kontrłaty+ akcesoria montazowe i rynny galeco stalowe).

Edytowane przez Liakon

A moja dachówka to Koramic Renesansowa L15 mahoniowa angoba szlachetna. A cod kosztu to rok temu w pazdzierniku koszt materialu na dach w Afrodycie cos kolo 32-34 tysiecy (dachowka + folia + łaty/kontrłaty+ akcesoria montazowe i rynny galeco stalowe).

Witam!

Kilka dni temu robiłam wycenę dachówki Koramic Renesansowa L15 tylko czerwona angoba na Artemidę i wyszło ok. 35000 zł (dachówka, akcesoria, orynnowanie metalowe)

Tak, robiliśmy ostatnio wycenę i to jedno okno ok. 7 tyś, chciałam się dowiedzieć czy to firma oszalała czy po prostu z taką ceną trzeba się liczyć. Do FELUTEK: Z aktualnej wyceny rolety zewnętrzne na Artemide ok 8 tyś ( w tym elektryczne tylko na to największe tarasowe okno)

Dzieki - to calkiem sporo jak za rolety - i to tylko na tarasowe okno elektryczne - w tej cenie spodziewalam sie wszystkich elektrycznych.

A tak nawiasem mowiac to czy te elektryczne czesto sie psuja??? I co jesli sie zepsuja i trzeba naprawiac jesli sa "schowane" - Kucie scian??

Dzieki - to calkiem sporo jak za rolety - i to tylko na tarasowe okno elektryczne - w tej cenie spodziewalam sie wszystkich elektrycznych.

A tak nawiasem mowiac to czy te elektryczne czesto sie psuja??? I co jesli sie zepsuja i trzeba naprawiac jesli sa "schowane" - Kucie scian??

ja mam elektryczne, już w sumie 2 lata są zamontowane, jedynie musiałem przesmarować rolki bo zaczynały skrzypieć, kuć ścian nie trzeba, jest dostęp przez klapę rewizyjną, u mnie całość elektryczna wyszła 11tyś

Witam powiedzcie czy ktoś może usunął ten filar w salonie? dałam do obliczenia strop będzie lany i mam nadzieje że uda się uniknąć tego filaru

hey... "udało nam się" usunąć słup z salonu!

Poniżej załaczam środek naszej Afryśki.

Nie jest to jakiś wielki problem ;)

WNETRZE AFRODYTA NAJNEW.jpg