Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Witam serdecznie

dla zainteresowanych mogę podać cenę okien dla Afrodytki,PROFILOPLAST seria Platinuim kolor orzech obustronne,okno tarasowe dzielone na 4 ,i w garażu okna nie otwierane,cena promocyjna to....jedyne 21000tyś ,oczywiście z roletami

Dzieki za info - cena mysle ze dosyc dobra chociaz przyznaje ze nie orientowalam sie jeszcze ile wyjda okna na caly dom, planuje kolor jednostronny (wewnatrz biale) ale chcialabym z krateczkami (szprosy ale nie zlote lecz biale od wewnatrz a brazowe na zewnatrz - takie plaskie znajdujace sie w srodku okna) i marza mi sie moskitiery - ciekawe ile bedzie kosztowala taka "impreza", ponadto jesli daloby sie spotkac jakas promocje to moze wzielabym i rolety - nie jestem pewna. Nie wiem czy lepsze rolety, czy moze lepej bez rolet ale za to okna z potrojna szyba - zeby na grzaniu zaoszczedzic...

No chyba ze natrafie na jakas Mega promocje to wezme wszystko :)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tzn. z zewnątrz kolor, w środku białe?
tak takie wlasnie mam nadzieje ze istnieje taka mozliwosc (jesli chodzi o dwukolorowe szprosy). Kullca wkleilbys jakies zdjecia wewnatrz - wiem ze masz - dla pociechy - nudno sie jakos zrobilo dawno nikt wnetrz nie wklejal :) Edytowane przez Felutek

tak takie wlasnie mam nadzieje ze istnieje taka mozliwosc (jesli chodzi o dwukolorowe szprosy).

chyba jest taka możliwość, ale odradzam Ci, teście tak zrobili i strasznie żałują, białe zawsze po latach trochę żółknie, żeby domyć trzeba się mocno naszorować bo każdą smugę widać, zastanów się dobrze. A jaki kolor drzwi wewnętrznych?

Jaką folie kupowaliście na dach? Bo ta która jest w kosztorysie strasznie droga 5,9 m2 a jest mnóstwo innych o wiele tańszych i nie wiem czy warto na niej zaoszczędzić. Mam pierwszą wycenę dachu Roben Monza Plus Tabago Czarno brązowa 23101,33 tyle że na styk bez foli rynny łat sama dachówka gąsiory i te inne cuda nie wiem czy to dobra cena ?

chyba jest taka możliwość, ale odradzam Ci, teście tak zrobili i strasznie żałują, białe zawsze po latach trochę żółknie, żeby domyć trzeba się mocno naszorować bo każdą smugę widać, zastanów się dobrze. A jaki kolor drzwi wewnętrznych?

Drzwi wewnetrzne oraz listwy przypodlogowe - wszystko biale, natomiast podlogi brazowe drewniane (w odcieniu cieplego brazu - nie czerwieni.

Myslimy tez wykonczyc okna z zewnatrz - ladnie obrobic (nie wiem jak sie to w Polsce nazywa - ale okno wyglada jakby mialo listwe dookola), a wewnatrz tez chcemy je ladnie obic listwa tez dookola zeby nie bylo takie "puste" - i tu zastanawiamy sie jak to zrobimy, poniewaz w Polsce nie przebywamy i nie wiemy co jest dostepne na rynku.

Chodzi mi o cos podobnego do tego

http://www.boulanger.qc.ca/data/image/images-zoom/TD35.jpg

(wzorow listew jest duzo - mam swoj ulubiony typ ale na necie go nie umiem znalezc zeby bylo dobrze widac)

Wewnatrz marzy mi sie podobna kolorystyka do tego zdjecia - zwroc uwage na ten kawalek drzwi po prawej stronie - widac w zasadzie tylko ich listwe - i ta mi sie wlasnie podobahttp://www.hiwtc.com/photo/products/17/00/93/9326.jpg

Edytowane przez Felutek

Jaką folie kupowaliście na dach? Bo ta która jest w kosztorysie strasznie droga 5,9 m2 a jest mnóstwo innych o wiele tańszych i nie wiem czy warto na niej zaoszczędzić. Mam pierwszą wycenę dachu Roben Monza Plus Tabago Czarno brązowa 23101,33 tyle że na styk bez foli rynny łat sama dachówka gąsiory i te inne cuda nie wiem czy to dobra cena ?

Myślę, że ta cena dachówki jest do przyjęcia - zwłaszcza, że jest glazurowana. U mnie dwie palety dachówki zwróciłem, dekarz się postarał i tak przycinał dachówkę, że wykorzystywał odpad po cięciu. Zwróćcie tylko uwagę, żeby nie przecinał jej na dachu, a tym bardziej nad inną dachówką. Producent dachówki zakazuje cięcia jej na dachu, gdyż odpryski, zwłaszcza te gorące przypiekają się do dachówki już położonej i ją że tak powiem rozhartowują, tworząc przyklejone cząstki odpadów na innej dachówce. Może trochę zawile to opisałem, ale fakt jest faktem, że nie wolno ciąć na dachu, gdyż jak inwestor stwierdzi zmiany w strukturze dachówki - dekarz na swój koszt musi daszek wymienić. Mało realne jest, aby przy naszym układzie dachu dekarz zbiegał z każdym cięciem na dół, niemniej jednak niech przynajmniej robi to nad częścią nie wyłożoną dachówką lub podłoży grubą folię lub plandekę (jak to było w moim przypadku). Pozdrawiam.

W listopadzie robiłam wycenę kilku dachówek i np. Roben Monza Plus tylko antracyt angobowana na Artemidę wyszła 19 500 (sama dachówka, gąsiory i jak mówisz te inne cuda :)) Ostatecznie zamówiłam Creatona Premion. Z zamówienia wynika, że folia kosztowała 2 324,70

Dzieki za info - cena mysle ze dosyc dobra chociaz przyznaje ze nie orientowalam sie jeszcze ile wyjda okna na caly dom, planuje kolor jednostronny (wewnatrz biale) ale chcialabym z krateczkami (szprosy ale nie zlote lecz biale od wewnatrz a brazowe na zewnatrz - takie plaskie znajdujace sie w srodku okna) i marza mi sie moskitiery - ciekawe ile bedzie kosztowala taka "impreza", ponadto jesli daloby sie spotkac jakas promocje to moze wzielabym i rolety - nie jestem pewna. Nie wiem czy lepsze rolety, czy moze lepej bez rolet ale za to okna z potrojna szyba - zeby na grzaniu zaoszczedzic...

No chyba ze natrafie na jakas Mega promocje to wezme wszystko :)

mnie cena przyznaję troszkę zaskoczyła;)tym bardziej że producent gwarantuję zimowy rabat nawet do 40%...

ale co się nie robi dla własnej przyjemności...

okna zamówiłam na koniec stycznia,bo obecnie zaczynamy dachówkę.

Jeśli chodzi o wyceny dachówek, to ja bardzo sceptycznie do nich podchodziłam, co mnie najbardziej zdziwiło? Otóż to, że robiąc wycenę tej samej dachówki na ten sam dach w różnych firmach każda proponowała mi inną ilość sztuk dachówek. W jednej policzyli mi 4550szt. w drugiej 4625szt a w trzeciej 5040szt. Na gąsiorach i innych elementach też były różnice.

Jeśli chodzi o wyceny dachówek, to ja bardzo sceptycznie do nich podchodziłam, co mnie najbardziej zdziwiło? Otóż to, że robiąc wycenę tej samej dachówki na ten sam dach w różnych firmach każda proponowała mi inną ilość sztuk dachówek. W jednej policzyli mi 4550szt. w drugiej 4625szt a w trzeciej 5040szt. Na gąsiorach i innych elementach też były różnice.

Oby nie bylo tak ze wyceniaja wiecej bo przeciez nikt nie bedzie ich liczyl...:/

Bardzo upieracie się na PCV?? Naprawdę ceny są porównywalne - jakość gwarantuje że suuper a wizual jeszcze lepszy. Znajomi w Żarach i Poznaniu kupowali od nich okna około 10lat temu i naaprawde nadal są super...!! Cene maja bez wzzględu na miejsce dosstawy taaką samą (z pomiarem i doradztwem) a jak się bierze okna to drzwi wewnętrzne i zewnętrzna dają w fajnej promocji...

jak będziecie chciali wysle Wam foto moich wejściówek (od nich) i wewnętrznych. pozdr.

Bardzo upieracie się na PCV?? Naprawdę ceny są porównywalne - jakość gwarantuje że suuper a wizual jeszcze lepszy. Znajomi w Żarach i Poznaniu kupowali od nich okna około 10lat temu i naaprawde nadal są super...!! Cene maja bez wzzględu na miejsce dosstawy taaką samą (z pomiarem i doradztwem) a jak się bierze okna to drzwi wewnętrzne i zewnętrzna dają w fajnej promocji...

jak będziecie chciali wysle Wam foto moich wejściówek (od nich) i wewnętrznych. pozdr.

a jak z ich konserwacja, czy trzeba je malować?

Bardzo ladne okna jedyna rzecz to to ze my chcemy plastiki, szkoda ze plastikow nie robia w kremowym kolorze - taki off white by mi sie podobal.

plastikowe okna w kremowym kolorze robi bardzo wiele firm,a na pewno OKNOPLAST czyli Okna z krakowa,wiem bo oglądałam kolorystykę i równiez pytałam o kolor kremowy:)

no i ten profil PLATINIUM,jest piekny:)nie ma go żadna firma w Polsce:)

teraz są takie czasy że wszystko można znaleść,tylko ta kasa....;)

pozdrowienia

Edytowane przez AFRODYTA77

No to w takim razie prosze o zdjecia - sama juz nie wiem co bede wybierac, chcialabym na zewnatrz w kolorze brazu a wewnatrz kremowe, ewentualnie biale. W obecnym domu mamy drewniane okna i drzwi (jednak okna na zewnatrz sa aluminiowe biale , a drzwi sa w calosci drewniane i juz po 4 latach uzytkowania widac bylo ze trzeba drzwi odnowic).

Nie wyobrazam sobie ponownego malowania wszystkich okien w domu po np: 10 latach uzytkowania - pewno ze jest to mozliwe do wykonania - ale jest to jednak pracochlone i czasochlonne dlatego mysle o plastikach.

Prosze Was wklejajcie zdjecia swoich okien jesli mozecie - to zrobimy sobie takie porownanie, wogole mile widziane wszelakie zdjecia z wnetrz - nie mam mozliwosci ogladniecia na razie u nikogo domu wewnatrz i zastanawiam sie jakie duze sa te pokoje i salon. Juz wymyslilam ze chce przerobic kuchnie bo wydaje mi sie za mala.

Z gory dziekuje i zycze samych udanych wyborow i jak najepszych promocji... :)